Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 02.05.2024, 23:07

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

     Святково, піднесено, радісно проведений конкурс колядок та щедрівок «Нехай Різдвяна коляда єднає нас» в районній бібліотеці для дітей.

     Дзвінкими колядками супроводжувалося святкування Різдва Христового. Звучали святкові колядки у виконанні Микитюк Богдани, Чудінович Олі, Богданець Іринки, Трохимчук Насті, Богданець Таїси, Богданець Оленки, Брикси Вікторії, Міскин Юлії, Кушнір Віри, Дорошенко Насті, Маринич Марійки і іншими дітьми.

     Працівники бібліотеки щиро вітали дітей з величним святом – Різдвом Христовим, розповіли дітям про надзвичайну та священну подію – Народження Спасителя миру, висвітлили тему «Різдвяні звичаї українців», познайомили дітей з святковою виставкою «Віфлеємська зірка сяє, весь світ вона благословляє». Закінчилося свято добрими побажаннями: «Дай нам, Боже, дочекатися до Нового року, від Нового року до Богоявлення, від Богоявлення до Воскресіння, від Воскресіння до Вознесіння, до 100 літ, поки нам Бог назначив вік. Христос рождається! Славімо його!».

Мельник В.М.

     

Переглядів: 662 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.01.2016 | Коментарі (0)

     У Києві вже запалили вогні на головній ялинці України — разом зі столицею до свят готові і більшість великих міст  нашої країни.

     Однак, далеко не у всіх українців ставлення до ялинки однакове.

     Хтось приносить додому "живе" дерево, бо тільки з ним асоціює справжній святковий настрій. Частина українців обирає, або вже обрала, штучні ялинки, які можна використовувати протягом багатьох років.

     Ще хтось, готуючись до свят, починає креативити і створює власну ялинку,  використовуючи все, що є під рукою: фрукти, картон, солодощі чи інші предмети, з яких фантазія дозволяє "побудувати" новорічне дерево.

     Що є більш звичним для бібліотеки? Звісно  - книга! Тому у Рокитнівській районній  бібліотеці для дітей був проведений майстер-клас по створенню книжкової інсталяції «Книжкова ялинка».

     Після ознайомлення з теоретичною частиною та перегляду невеличкого настановчого відеоролика, всі учасники дружно взялися за роботу. Активними учасниками  МК були : Домбровська Марія, Гайкевич Галина, Гайкевич Лілія, Марковець Віталій та Марковець Станіслав, Богданець Ангеліна та Богданець Саніслав,Чудінович Оля, Микитюк Богдана.

     Ростили ми свою ялинку майже цілу годину, витратили понад 500 примірників книг, вклали в неї всі свої старання та енергію. Корінням наша новорічна красуня сягає мудрих енциклопедій та довідників, а її вершечком слугує художня дитяча проза. Колективним рішенням учасників майстер-класу  ми надали ім’я нашій ялинці - «КниголИнка». Ялинка буде радувати користувачів бібліотеки  протягом новорічних свят, а після них всі книжечки помандрують на свої рідні полички.

     Нехай зелені красуні ялинки та сосни залишаються рости в наших лісах, а ми будемо тішитися ялинками з книжок. Книги також колись були деревами, але у вигляді сторінок вони слугуватимуть людям набагато довше, ніж зрубані заради декількох днів.

     Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та зробити селфі біля КниголИнки J

     P.S. під час створення новорічної ялинки не постраждала жодна книга.

Коханевич Юлія,

бібліотекар районної  бібліотеки для дітей

          

          

     

Переглядів: 774 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.12.2015 | Коментарі (0)

     Є лише одне свято, хвилююче очікування якого проходить через усе життя! Новий Рік – це рідкісна можливість відчути магію чарівництва з тієї ж неймовірною силою, що і в дитинстві.

     За численними  проханнями читачів у Рокитнівській районній дитячій бібліотеці був проведений майстер-клас «Новорічний ДЕКОР».

Повірте, створити атмосферу різдвяного настрою можна не тільки традиційною ялинкою!

     На початку нашого МК діти продивилися відео презентацію «Що таке декор», прослухали невеличку теоретичну частинку.

     Ми в бібліотеці зайнялися  декоруванням вікон. Вікна - очі оселі, від того, як вони дивляться на навколишній світ, буде залежати настрій у будинку, тому до цієї справи ми підійшли творчо та з любов’ю.

     Щоби підготуватися до Нового року, зовсім не обов'язково купувати дорогі новорічні іграшки та прикраси. Можна використати підручні матеріали. Для нашого декору ми взяли простий білий папір.

     Діти із великим захопленням долучилися до справи. Під керівництвом бібліотекаря з-під старанних пальчиків наших користувачів виходили прекрасні сніжинки, сніговички, ялинки та ін.

     До прикрашення кожного вікна діти підійшли творчо та з всією серйозністю. Активними учасниками нашого МК були: Брикса Вікторія, Кушнір Віра, Дорошевич Анастасія, Богданець Таїсія, Пахнюк Андрій, Пахнюк Оксана.

     Завдяки спільним старанням учасників МК у бібліотеці панує прекрасний передноворічний настрій.

Бібліотекар Коханевич Юлія

                

                

Переглядів: 700 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.12.2015 | Коментарі (0)

     17 грудня 2015 року бібліотекарем шкільного відділу НВК "Школа I ст.- гімназія" районної бібліотеки для дітей Мариною Пахнюк з учнями 4-х класів ГПД (групи продовженого дня) пройшла літературна вікторина «За прочитаними книжками». З п’яти найактивніших учасників до фіналу пройшли дві учениці: Колодич Марина та Ткач Соломія. Перемогу здобула учениця 4-А класу Ткач Соломія, за що отримала невеличкий приз. Вікторина була проведена з метою заохочення дітей до систематичного читання, а також розвитку інтелектуальних здібностей в них.

Марина Пахнюк.

Переглядів: 769 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.12.2015 | Коментарі (0)

    Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор - це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб.

     З метою ознайомлення  дітей з трагічним минулим нашого народу; вчити їх бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; виховувати здатність кожної дитини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників в бібліотеці була проведена колективна бесіда з використанням Інтернет ресурсів «Незгасима рана України» до Дня пам’яті голодомору та політичних репресій 32-33 років.

    У бесіді взяли участь  Кушнір Віра  5-Б ЗОШ №3, Богданець Таїсія 4-А ЗОШ№3, Богданець Олена 3-Б ЗОШ №3, Поліхович Катерина 2-В ЗОШ №3, Домбровська Марія 2 гімназія. Діти ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «У пам'ять про скорботний 33 й», прочитали вірші та продивились відеофільм про голодомор.

     Українці повинні знайти в собі мужність визнати і переконати інших, що нація стала жертвою страшного злочину, який ніколи не повинен повторитися. Ми маємо усвідомити, що сьогоднішнє населення України є нащадками тих, хто вижив у ті страшні часи. Але нас могло б бути набагато більше...

Коханевич Ю.А.

Переглядів: 631 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

    У ті давні часи, коли ти ще не народився, а вже існувало твоє рідне місто Київ, річка Дніпро несла свої мінливі води до Чорного моря, жили собі за дніпровськими порогами козаки – оборонці народу українського.

    Такими словами розпочався екскурс-спогад «Козацька слава не загине в віках» у районній бібліотеці для дітей.

     Діти дізналися якими сміливими та відважними  були козаки. Як вони захищали  Україну від ворогів лютих – панів польських та татар жорстоких. Ходили військовими походами в Туреччину, намагаючись звільнити братів та сестер своїх із султанського полону.

     Чудовим доповненням  екскурсу став перегляд презентації про життя козаків. З неї діти дізналися, що осередком славетних і мужніх лицарів була Запорізька Січ.

     Запорізька Січ, Козаччина – минуле українського народу, оспіване піснями народними та овіяне легендами…

     Ми маємо пам’ятати свою історію, пам’ятати тих, хто боровся за  свободу та незалежність  нашої країни багато років тому та зараз.

Переглядів: 771 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

     Саме під такою назвою пройшов бібліофреш у бібліотеці. Присутні мали змогу отримати гарну порцію знайомств з різножанровою літературою та поринути у чудовий світ української сучасної книги, яка на сьогодні є надзвичайно цікавою та різноманітною.

    Бібліотекар ознайомила присутніх з яскравою палітрою сучасних українських письменників: Любком Дерешем, Ліною Костенко, Іреною Роздобудько, Юрієм Андруховичем та багатьма іншими. Особливого забарвлення заходу дала слайд-презентація «Новинки української літератури».

    Огляд новинок, які провели бібліотекарі з користувачами бібліотеки, викликав у користувачів-дітей бажання детальніше ознайомитися із книгами, про які йшла мова. А це книги, які дійсно вартують уваги…

    Яскраві новинки, чудова атмосфера у читальному  залі книгозбірні – такими гарними емоціями був насичений бібліофреш.

В. М. Мельник

     

     

Переглядів: 630 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

    Можна сказати, що в суспільстві, не зважаючи ні на які обставини  вкоренилася думка : «Сім’я розумна – сім'я читаюча».

    У кожній родині є свої маленькі непорушні традиції, секрети і хвилини радості, які хочеться провести в тісному родинному колі. Серед них – і  сімейні читання.

    Бібліотекарі, спілкуючись з родинами стадник А.Я., Опанасик Г.М., Крупенко М.І., Гордійчук С.М., Ничипорчук К.В., які упродовж багатьох років є користувачами районної бібліотеки для дітей відзначають, що книга в їхніх родинах зайняла почесне місце.

    Для батьків працівники бібліотеки в рекреаційній зоні абонементу «Читаємо всією сім’єю» представили книги, періодичні видання, папки. Зокрема : Башкірова Н. «Ваш малюк – це особистість. 100 практичних порад з виховання дитини», Стід К. «10 помилок добрих батьків : Як Ії уникнути», Сантагостіно П. «Почуття власної гідності у дитини». Цікавими та корисними для батьків стануть періодичні видання «Шкільна бібліотека», «Позакласний час», «Малятко».- сторінка для батьків, «Яблунька» -  пізнавально-ігрове видання для дітей та батьків, «Стежинка» - дитячий християнський журнал, оформлені папки «Поради батькам маленького читача», Пам’ятка для батьків «Як виховувати в дітей інтерес до читання», де знаходяться цікаві підказки для батьків «Ваша дитина і читання», «Як навчити дитину самостійно читати?», «Поради батькам щодо виховання в дітей любові до читання», «Як подружити дитину з книгою». Складені рекомендаційні списки літератури для дітей на теми «Пізнаємо світ з книгою», «Ерудитом стати просто». В бібліотеці для сімейного читання  оформлений куточок експрес-інформації «Книга в дзеркалі сімейного читання»  та  проведена літературно-пізнавальна година «Почуйте серцем голос вашої дитини».

    Книги та періодичні видання допоможуть батькам обрати ексклюзивний підхід до виховання дитини з перших років життя, привчити дитину до роботи з інформацією, знайти відповіді на найпоширеніші питання, що хвилюють батьків, самостійно опанувати нові й дієві методи спілкування з дітьми, почерпнути корисний досвід інших батьків.

В. М. Мельник

Переглядів: 631 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

Девіз клубу: «Хай міцніє з кожним роком дружба книжок і дітей»

    В РДБ в 2015 році працює бібліотечний клуб «Книголюб» основним завданням якого є:

 

  • популяризація книг серед учнів 5-9 класів;
  • активізація читацької активності  підростаючого покоління;
  • позиціювання читання серед дітей як достойного засобу змістовного та цікавого проведення дозвілля;
  • популяризація кращих літературних творів для користувачів.

    Згідно плану роботи клубу «Книголюб» була оформлена виставка – рекомендація «На п’єдесталі – українська книга», проведена літературна подорож «Сонячна усмішка В.Нестайка», бібліо – гра «Улюблений герой прочитаної книги», прес – перегляд «Однокласник. Що? Де? Як? Коли? Звідки?»

    Заплановано з членами клубу «Книголюб» проведення літературного калейдоскопа «Вчись  добро робити всім» та чаювання в колі книголюбів «Зимовий самовар пригод».

    Юні друзі! Працівники бібліотеки чекають Вас – КНИГОЛЮБЧИКІВ, в гості до книгозбірні.

                                                                  Оргкомітет

Переглядів: 762 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

     До Дня української писемності і мови було проведено чимало різноманітних заходів у шкільному відділі (ЗОШ №3) районної бібліотеки для дітей. Учні 8-Б класу разом із бібліотекарями школи провели читацьку конференцію «Витоки слов’янської культури».

    Знання, одержані під час конференції, допоможуть учням глибше розуміти і краще знати рідну мову, старанно вивчати її.

Бібліотекар шкільного відділу (ЗОШ №3) районної бібліотеки для дітей Кулакевич О.П.

Переглядів: 603 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz