Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 12.05.2024, 20:37

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

     З метою підвищення якості і ефективного процесу читання, виявлення читацьких уподобань та пріоритетів, популяризації найкращої української та світової літератури для дітей в районній дитячій бібліотеці 16 березня проведений 2-ий районний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2015 р. Найкращий читач року».

         В районному конкурсі прийняли участь читачі бібліотек, учні 6-7 класів публічно-шкільних бібліотек району, шкільні відділи РДБ – гімназія, ЗОШ І-ІІІ ст.

         Дзвінко, цікаво, захоплююче розповідали діти про улюблені книги, вміло використовуючи свою уяву, фантазію і артистизм.

         Аксьонов Андрій, читач ПШБ с. Осницьк розповів присутнім про небезпечних, але шалено веселих пригодах фантастичної повісті Л.Ворониної «Таємниця пурпурової планети».

         Звертаючись до дітей, підтвердив, що немає нічого в світі кращого й захоплюючого, а ніж читати пригодницькі, фантастичні, казкові книжки.

         Читачка шкільного відділу РДБ-ЗОШ І-ІІІ ст. Басич Валерія з захопленням розповіла про улюблену книгу Есаулова О. «Канікули для інформи». Відмітила, що це дуже цікава пригодницька книга про дружбу і сміливість. Читаючи її, можна добре розважитись, але у цій книзі деякі вдумливі читачі знайдуть і філософські та психологічні родзинки.

         З любов’ю, великою пошаною до книги Примака А. «Природа Пирятинщини» виступив читач ПШБ с. Борове. Дуже цікаво розповів присутнім про історію та етнографію Полтавського краю, Рабець Валерія, читачка ПШБ с. Олександрівка з захопленням розповіла про книгу П.Велесика «Гніздо в кишені», звернулась до дітей з проханням – берегти природу, а читачка бібліотечного пункту ПШБ смт. Томашгород з дитячою безпосередністю ознайомила присутніх з книгою Павленка М. «Русалонька з 7-В проти Русалоньки з Білокрилівського лісу».

         Всі діти дуже гарно підготувались до конкурсу.

         З метою перевірити ширше літературний кругозір та знання учасників конкурсу, працівниками бібліотеки були проведені тестові запитання бліц-вікторини.

         Почесне журі у складі 5-ти чоловік підвели підсумки і оголосили переможців конкурсу. Які набрали найбільше число балів і вибороли перемогу.

         Це читачі публічно-шкільних бібліотек с. Осницьк – Аксьонов Андрій, с. Борове – Єремейчук Михайло, с. Рокитне – Лук’янчук Юлія.

         В кінці конкурсу прозвучали чудові слова:

Для нас всіх книга – світло знань,

Для нас всіх кига – зорі ночі.

Моя сім’я, моя рідня,

Мій розум, серце моє, очі… .

         Всім учасникам Конкурсу були вручені подарунки, а переможцям – грамоти.

В.М.Мельник

     

Переглядів: 948 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.03.2015 | Коментарі (0)

     Т.Г.Шевченко! Це ім’я відоме всьому світові. Славетний поет, український письменник, художник, публіцист. Гордість і слава України.

      До сьогодні над Шевченковим твором схиляються і батьки, і діти, і батьки батьків.

         Що ми шукаємо, і що ми знаходимо у Т.Шевченка? Нам потрібні його твори, де він розмірковує над долею України, і наголошує, що кожному українцю потрібно жити інтересами Батьківщини, не шукати щастя на чужій стороні, «щоб не остався сиротою з святими горами Дніпро».

         З метою ознайомлення користувачів-дітей районної дитячої бібліотеки з життям та творчістю Т.Г.Шевченка та з метою вшанування пам’яті Т.Шевченка в бібліотеці проведений літературний вернісаж «Віршів віночок від Т.Шевченка».

         Протягом масового заходу працівники бібліотеки познайомили дітей з біографією Т.Г.Шевченка, з чудовим куточком Кобзаря «Т.Шевченко – поет, борець, людина», на якому були представлені книги, живопис Т.Шевченка, а також дитячі малюнки «Палітра Шевченкового слова».

         Діти прийняли активну участь у літературній вікторині «Спадщина Великого Кобзаря - безсмертна».

         Зворушливо, з особливою ніжністю читачі бібліотеки – Ковалевич Орися, Ковальчук Юліана, Копанський Максим, Сільчук Аня, Остапчук Анастасія, Богданець Таїса, Богданець Оленка та інші діти продекламували цілий віночок віршів Т.Шевченка. Діти переглянули відео-презентацію «Дітям про Шевченка», подивились мультфільм «Садок вишневий коло хати», співали пісні на слова Шевченка.

         Творчість Т.Г.Шевченка – сучасна і актуальна.

         Працівники бібліотеки у своїх виступах відмічали, що Т.Г.Шевченко закликає нас задуматись над сенсом людського буття, запитуючи: «Нащо живемо. Чого бажаєм?», і тут же сам дає відповідь: Працюючи на благо України, утвердимося, процвітатимемо разом із нею, «роботящим умам, роботящим рукам, перемоги орать, думать, сіять, не ждать і посіяне жать роботящим рукам».

         Наприкінці масового заходу діти виявили бажання взяти книги Т.Шевченка, щоб познайомити з книгами Шевченка своїх рідних та друзів.

В.М.Мельник

     

Переглядів: 612 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.03.2015 | Коментарі (0)

Шановні читачі!
          З 23 лютого по 31 березня стартує щорічний конкурс «Кращий читач року», який проходитиме у три етапи: місцевому, районному та обласному, в якому приймуть участь діти 6-7 класів.
         Конкурс проводитиметься шляхом конкурсу читацьких формулярів (за найбільшою кількістю прочитаних книг), конкурсу письмових відгуків на улюблену книгу, також у формі усного змагання (розповіді про улюблену книгу), конкурсу читацьких щоденників, слайдових презентацій, тощо.
         Запрошуємо приєднатись до участі в конкурсі «Кращий читач року». 
Оргкомітет РДБ.
Переглядів: 1054 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

Юні читачі бібліотеки!
Прийміть участь!
    Останньої середи, раз у місяць в районній бібліотеці для дітей проводитимуться квест-поради та пізнавальні години-роздуми на теми:
- «Обережним будь завжди»;
-  «Умій уникнути небезпеки»;
-  «Щоб не бути обманутим і обкраденим»;
-  «Кілька порад дівчатам»;
- «Безпека жиьла».
    Запропоновані поради допоможуть сформувати Вам життєві навички – це навички здорового способу життя, безпеки життєдіяльності, організацій безпечного дозвілля та активного відпочинку.
Оргкомітет РДБ
Переглядів: 685 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.02.2015 | Коментарі (0)

     16 лютого в районній бібліотеці для дітей з читачами бібліотеки проведена пізнавальна година-роздум «Твоя безпека взимку».
      Читачі бібліотеки, хлопчики та дівчатка, уважно вислухали працівників бібліотеки, які дохідливо та цікаво розповіли дітям про усвідомлення цінності власного здоров’я та життя, познайомили дітей з правилами безпеки взимку.
      Разом з хуртовинами, морозами та інеєм зима несе із собою безліч захоплюючих ігор та розваг. Як чудово пронестися з гірки на лижах, погратися в хокей, покататися на ковзанах.
     Це дійсно прекрасно, але разом з тим кожна розвага несе з собою загрозу здоровю, а то й життю, відмітили бібліотекарі.
     Мало знати правила безпеки, їх треба ще й виконувати.
       Бібліотекарі наголосили, що кожен з дітей повинен вміти:
- аналізувати ситуацію;
- передбачати небезпеку;
-  контролювати свою поведінку і поведінку своїх товаришів;
-  боротися за своє життя і не здаватись.
     В ході години діти дізналися про «Правила безпеки взимку», вислухали поради на теми: «Щоб ковзани та лижі приносили лише задоволення», «Перша допомога людині, що потрапила в біду».
    З цікавістю діти переглянули відео сюжет «Твоя безпека - це твоя уважність».
     Читачі бібліотеки Євпат Аня, Богданець Саша, Богданець Таїса, Сільчук Аня, Кались Софійка в ході невимушеної розмови, розповіли присутнім про різноманітні випадки, які трапилися з ними протягом зими, а 17 лютого читачі бібліотеки, учні 8-9 класів Рогульчик Іван, Дорошко Богдан, Мартинюк Михайло, Богданець Віталій, Шуст Влад і інші діти прийняли активну участь у веб-квесті «Умій уникнути небезпеки».
Мельник В.М.
Переглядів: 623 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.02.2015 | Коментарі (0)

УВАГА! УВАГА! УВАГА!
Сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду»
Шановні діти та батьки!
     Запрошуємо Вас прийняти участь у сімейному конкурсі «Книга пам’яті мого роду», який присвячений 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
     Мета Конкурсу - формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, виховання шанобливого ставлення до пам’яті про Перемоги і ветеранів Другої світової війни, збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, своїх предків, виховання на цій основі поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України.
     У Конкурсі беруть участь діти віком з 6 до 16 років.
     Конкурс проводиться у двох номінаціях сімейні книги пам’яті та відео книги.
     Проводиться конкурс з 01 січня по 14 жовтня 2015 р. у два тури: перший - з 01 січня по 09 травня на обласному рівні; другий - з 10 травня по 14 жовтня в місті Києві.
     Для більш детальної інформації та всіх бажаючих прийняти участь у цікавому конкурсі просимо звертатись у районну бібліотеку для дітей.
Оргкомітет
Переглядів: 1036 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

     Надійшла зимонька – зима. Запорошила всі стежки. Проте не запорошила стежки до районної бібліотеки для дітей.
     Змістовно і цікаво працівники бібліотеки підготували різдвяно – новорічні заходи. 
     На молодшому абонементі яскраво  оформлений куточок  «Бібліовітання  з Новим роком та Різдвом Христовим» в якому дітки можуть ознайомитись з різноманітною літературою,  чудовими книгами та дитячою періодикою знайти собі колядку, щедрівку, засівалочку прочитати вірші, легенди, прийняти участь у новорічно – різдвяних вікторинах, послухати різноманітні  цікавинки. Розгорнуто тематичну поличку «Чарівниця зима».  Також підготовлено для дітей виставку – інсталяцію «Різдвяно – новорічна феєрія», яка увібрала в себе різноманітну інформацію про традиції та святкування Різдва Христового, представленні на виставці іграшки – саморобки, роботи юних читачів бібліотеки, література пори року у віршах «Від зими до зими», збірки колядок і щедрівок та інші.  До уваги користувачів бібліотеки представлено виставку - інсталяцію «Святвечора». Вечір, що передує Різдвові, називається Святий вечір, Багат-вечір, Багата кутя, Вілія. Як тільки на небосхилі з’явиться перша вечірня зірка, усією родиною сідають до столу, на якому обов’язково має бути дванадцять пісних страв на честь дванадцяти апостолів, яка зацікавила і ознайомила дітей з кутею, уваром та іншими стравами.
     На старшому абонементі розгорнуто виставка – інсталяція «Намисто Різдвяних свят» де діти можуть дізнатися про Різдво Христове як його святкують.  Про свято Василя за традицією його святкують 14 січня. Новорічна ніч з 13 на 14 січня вважалася чарівною . Закінчуються Різдвяні свята 19 січня святом Хрещення Господнього або як його ще називають Богоявлення. Адже в цей день, за християнським вченням, з’явився Бог у трьох Іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба.

     

     
Переглядів: 620 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

     З 8  по 14 січня в районній бібліотеці для дітей  було весело і гамірно проходив конкурс колядок і щедрівок «Нехай Різдвяна коляда єднає нас», цей тиждень відгримів веселим дитячим сміхом. Діти у приємному передчутті великого свята   колядували, щедрували і засівали. В колядках і щедрівках на повну силу буяє народна фантазія, бажане видається за дійсне,  яскріє казковий світ де навіть звичайні побутові речі світяться золотом і сріблом, де панують розважливість, розум, добро і злагода. 
     Протягом свят діти приймали участь у конкурсі читацький батл «Новорічні пригоди в бібліотечній господі», розгадували загадки та брали участь в іграх та літературних вікторинах. Всі учасники заходу отримали подарунки.

     
Переглядів: 555 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.01.2015 | Коментарі (0)

Шановні друзі!

Прийміть сердечні вітання з Новим 2015 роком!
Рік кози не йде,а скаче,
На хвості несе удачу,
Цілий віз везе достатку,
В Україну, в кожну хатку!
Весело дзвенить дзвінками,
Радість, щоб була між нами.
В мирі, злагоді, надії,
Всі здійснились Ваші мрії!
Переглядів: 555 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.12.2014 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!
 
     Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення Кращої книги Рівненщини.
      Анкетування проходить в рамках обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини», що реалізується в рамках обласної Програми розвитку культури Рівненської області на період до 2017 року.
 
Номінації конкурсу:
1. Прозове видання
2. Поетична збірка
3. Історико-краєзнавче видання
4. Довідкове видання
5. Документальне видання чи мемуари
6. Літературний дебют (книги видані за останні 5 років)
 
      Анкети можна отримати звернувшись до бібліотекаря.
     Також за кращу книгу Рівненщини можна проголосувати он-лайн у соціальній мережі «Вконтакте» за посиланням: https://vk.com/club66703070.
 ДЛЯ НАС ДУЖЕ ВАЖЛИВА САМЕ ВАША ДУМКА.
Переглядів: 669 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 32 33 34 35 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz