Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 17:56

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

      5 червня  на гостину до бібліотеки завітали учні 1-А класу  Рокитнівської школи – гімназії з класним керівником Ковалевич Оленою Петрівною.  Діти дізналися, що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перші паперові книги і перша друкована книга, що таке «абонемент», «читальний зал», де розміщені книги. Дітям було цікаво і корисно дізнатись про важливу роль бібліотеки у житті людини.

     Всім дуже сподобалась книжкова виставка «Чарівний світ дитячої книги» та   виставка дитячих робіт  «Неповторні гарні нові саморобки ці чудові», на якій  діти демонструють поробки з паперу, вироби з природних матеріалів, пластиліну, бісеру створені власними руками. Діти взяли активну участь  в літературній  грі «З якої казки уривок» .  І нехай, це було тільки перше знайомство з бібліотекою, та свято пройшло в теплій, дружній атмосфері. Закінчилась екскурсія побажанням бібліотекарів:

Полюбіть книжки, малята!

Будуть всі вас поважати.

Виростайте не ліниві,

І розумні, і сміливі.

Книга мудру дасть пораду,

Книга розуму навчить

І ніколи вам не зрадить.

Діти, з книгою дружіть!

     «Завітайте до нас ще, любі дітки! Бібліотека чекає з радістю вас.

     

     

Переглядів: 732 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.06.2014 | Коментарі (0)

     В перший літній  день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей.  Дитинство – чудова пора сподівань та здійснення мрій. І від того як минуло дитинство, хто вів дитину за руку в дитячі роки, що увійшло у її розум та серце з навколишнього світу,  від цього у вирішальній мірі залежить, якою вона стане людиною. Мабуть, недаремно, із всіх 365 днів року для дитячого свята обрали саме цей, літній день 1 червня – як перша сторінка чарівної дитячої казки.

Ось і дочекались літа,

Перше червня - наша втіха,

Бо цей день у всьому світі,

Приурочили вам, дітям!

     В цей день гамірно і весело було в районній бібліотеці для дітей. На дітей чекала цікава програма. Перш за все, це традиційний конкурс – виставка дитячих робіт  на тему «Золоті зернята дитячої творчості», де були представлені  малюнки, вироби з паперу, вироби з бісеру та пластиліну. А любителям літератури була проведена цікава вікторина «Література і ми». З дошкільнятами та учнями молодшого шкільного віку були проведені голосні читання  українських казок та поезії Ганни Чубач. На закінчення свята діти із захопленням  слухали  бесіду  біля ілюстративно  - тематичної полички «Свято радості та одвічної надії».

     В цей день працівники бібліотеки старалися донести до дітей кілька простих думок: світ не такий вже й поганий, в ньому є радість і місце веселощам, доброта зустрічається не тільки в казках.

Переглядів: 696 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.06.2014 | Коментарі (0)

     Щороку 9 травня відзначається День Перемоги. Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію війні 1941-1945 р.р. Не щезне в пам’яті людській, не піде в забуття великий подвиг народний – його битва, його перемога над фашистами.

     І саме, з метою розкриття подвигу народного, була проведена з користувачами районної бібліотеки для дітей патріотична година на тему: «Сяйво Великої Перемоги».

     Протягом години працівники бібліотеки розповідали дітям про значення чорного слова «війна», про те що саме 22 червня 1941 року розпочалась Велика Вітчизняна війна, впали перші фашистські бомби на мирні оселі. Чорні крила війни закрили голубе небо. Котилася війна рідною землею, залишаючи пожарища.

      З перших днів війни кожен вважав своїм обов’язком захистити рідну землю та домівку.

     Не стояли осторонь і діти, багато з них стали героями.

     Про Героїчну історію нашої Батьківщини, біографії хлопчиків і дівчаток, багато з яких віддали своє життя за мирне і щасливе дитинство їх нинішніх ровесників, повинен знати кожен відмітили працівники бібліотеки, звертаючись до присутніх.

     Діти ознайомились з книгами «Діти-герої», Большака В. «Провідник у безодню», Давидзона Я. «Орлята партизанських лесов», «Балада про солдата», Мельникова І. «Їм не вручали повісток» і інші.

     Активну участь у патріотичній годині прийняли читачі бібліотеки Боровський Максим, який приніс в бібліотеку книги про Велику Вітчизняну війну, зачитав уривки з оповідань про війну, які його найбільше вразили, Новоселецький Станіслав, Серпунський Андрій, Кибукевич Тарас, Скаковець Олександр та інші діти розповідали про участь та вагомий внесок у Велику перемогу їхніх дідів та бабусь.

     Для читачів бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Є пам’ять, якій не буде кінця».

                                                                                                          В.М. Мельник

   
 

Переглядів: 708 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.05.2014 | Коментарі (0)

     22 квітня в районній бібліотеці для дітей з читачами бібліотеки була проведена година духовності.

     В.М.Мельник, заступник директора ЦСПШБ з питань бібліотечного обслуговування дітей розпочала годину духовності словами:

Христос Воскрес! Радійте нині, діти!

Сповнилося найбільше із чудес.

Пропала тьма, і сонце правди світить!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

            День Воскресіння Ісуса Христа – Великдень – одне з найбільших свят християн. Саме цієї пори приходить справжня весна, все починає рости, квітувати. На Пасху дорослі розписують та фарбують яєчка, дарують їх дітям, приказуючи: «Христос Воскрес». Діти відповідають: «Воістину Воскрес».

            За народними спостереженнями, цього дня і сонце якось особливо світить і сонячні промінчики наче «грають».

            Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей Комзюк Л.А. та Лозян Л.А. коротко розповіли дітям про святкування Великодня в Україні. Звернули увагу дітей, що Великодню передує сім тижнів Великого посту. На останньому тижні Великого посту святкують Вербну неділю. Останній тиждень перед Великоднем називають Чистим, Білим або Вербним. Найважливіший день вербного тижня – четвер. Його називають Страсним, Чистим або Живним.

            У страсну п’ятницю й суботу печуть паски, розписують писанки.

            Настає Великодня ніч. Як тільки задзвонять дзвони, люди в святковому вбранні рушають до церкви. У руках – запалені свічки, кошики з пасками, крашанками, сіллю, сиром, ковбасою.

            Священник святить паску, крашанки і все, що кожна господиня принесла до церкви.

            З освяченим люди поспішають додому. Увійшовши до хати із свяченою паскою, переступаючи поріг, тричі промовляють: «Свята паска в хату, вся нечисть – з хати!». Вітають одне одного з святом та сідають за святковий стіл.

            З цікавістю діти прослухали цікаву інформацію про те, як святкують Великдень в Україні, а потім Пахнюк Діана, учениця 4 класу Рокитнівської гімназії, Місюкевич Альона, Шеремет Оксана, Євпат Софійка – учениці 3 класу ЗОШ №3, Козаченко Олександр – учень 2 класу ЗОШ №3 та інші читачі бібліотеки читали вірші «Радісний надходить день», «Великдень», «Писанкова Україна», «Писанка-красуня», «Христос Воскрес».

            В бібліотеці для дітей був підготовлений і проведений перегляд літератури та періодичних видань «Великодні дзвони».                                                                                                         

В.М.Мельник

    
 

Переглядів: 845 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.04.2014 | Коментарі (0)

Шановні друзі.

Щиро вітаємо усіх Вас з Світлими Великодніми Святами.

Нехай з Великоднем до Вашої оселі прийде здоров'я, любов, щастя, добробут,

душа нехай стає світлішою, серце пламеніє любов'ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх Вам земних благ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

Переглядів: 857 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2014 | Коментарі (0)

     Справжнім святом для читачів районної бібліотеки для дітей  став тиждень дитячого читання, який проходив з 21 – 30 березня 2014 року.

     Відкрила тиждень заступник директора по роботі з дітьми Мельник В.М., яка розповіла про роль книги в житті людини. Книга є міст у світ знань. Вона пробуджує допитливість, допомагає в навчанні, розвиває розум, навчає ширше мислити, глибше відчувати і розуміти навколишній світ. Також ознайомила присутніх з планом заходів на тиждень, де кожний день присвячується окремій темі.

      День казки розпочався оглядом книг «Чарівний світ казки».  Казка – давній і мудрий порадник. Це вона дає перш уявлення про добро і зло, правду і неправду, чесність, справедливість. Казка народилась у сиву давнину.  В цей день проходили голосні читання українських народних казок  та проведено літературну вікторину «З якої це казки». 

     В ході тижня  було проведено день книголюба. В цей день відбулася віртуальна мандрівка по творах сучасних українських письменників  «У світі книг. Добрих і повчальних».  Діти з задоволенням познайомились з книгами  письменників, а саме:  Есаулов О.Ю. «Антивірус», «Таємниця Великого Сканера», «Канікули для інформи»,  Малик Г. «Вуйко Йой і Страшна Велика Кука», «Злочинці з паралельного світу» та ін..

     Цікаво пройшов день ерудита де були проведені літературні вікторини, конкурси, ігри.  Діти змагалися на краще знання творів сучасної художньої літератури, прислів’їв та приказок про книгу, навичок користування  енциклопедіями та словниками.

     Відбулася презентація розважально – пізнавальних  журналів  для дітей,  де юні читачі мали змогу познайомитися з новими журналами та найцікавішими публікаціями в них.

     На закінчення тижня діти переглянули книги, подаровані бібліотеці, а переможці конкурсів, літературних вікторин і ігор  отримали сувеніри.

     Кожен день тижня дитячого читання наповнювався дзвоном дитячих голосів, атмосферою пізнання, і майорів від радісних посмішок дітей.
 

Переглядів: 750 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.04.2014 | Коментарі (0)

     З метою вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості і ефективного процесу читання, виявленню читацьких уподобань та пріоритетів, популяризації найкращої української та світової літератури для дітей в районній бібліотеці для дітей проведений 2 етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2014» (Найкращий читач району).
     В районному конкурсі прийняли участь читачі бібліотек, учні 6-8 кл. публічно-шкільних бібліотек, шкільних відділів РДБ – гімназія, ЗОШ І-ІІІ ст. №3.

    

     Дзвінко, цікаво, захоплююче розповідали діти про улюблені книги, вміло використовуючи свою уяву, фантазію і артистизм.
     Делейчук Аліна, читачка ПШБ с. Буда розповіла присутнім про твір Бердника О. «Мати», намалювала малюнок до даного твору, прочитала вірш про маму на англійській мові, Рабець Валерія, читачка ПШБ с. Олександрівка з захопленням розповіла про книгу П. Велесика «Гніздо в кишені», звернулась до дітей з проханням – берегти природу.
     З любов’ю, великою пошаною до книги  Примака А. «Таємниці Поліського краю» виступив читач ПШБ с. Борове Єремейчук Михайло, він розповів присутнім про історію та етнографію краю, Кляпко Яна, читачка ПШБ с. Рокитне розповіла про свою улюблену книгу Ільченко О. «Таємниця старої обсерваторії», а Дуда Дмитро, читач бібліотечного пункту ПШБ с. Томашгород з дитячою безпосередністю ознайомив присутніх з книгою Гридіна С. «Федько в пошуках Чупакабри».

    

    

     Всі діти дуже гарно підготувались до конкурсу.
     З метою перевірити ширше літературний кругозір та знання учасників конкурсу працівниками бібліотеки були проведені тестові запитання, бліц-вікторини, літературний базар, діти відновлювали пропущені слова у запропонованих прислів’ях та приказках.
     Почесне журі у складі 5-ти чоловік підвели підсумки і оголосили переможців конкурсу, які набрали найбільше число балів і вибороли перемогу.
     Це читачі: ПШБ с. Борове Єремейчук Михайло, бібліотечного пункту ПШБ с. Томашгород Дуда Дмитро та читачка шкільного відділу РДБ Денисюк Оля.


     Перед присутніми виступила поетеса, член Національної спілки журналістів В.І. Терещук.

    

     В кінці Конкурсу прозвучали чудові слова:
Безсмертя книги – в її читачах
Ідіть до нас, шановні діти
І зблизька, і здалека,
Ми ждемо Вас радісно завжди:
Тому що ми – бібліотекарі!
     Всім учасникам Конкурсу були вручені подарунки та сувеніри.
 В.М. Мельник
Переглядів: 769 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.03.2014 | Коментарі (0)

05.03.2014 року бібліотекарями шкільного відділу РДБ ЗОШ №3 проведена міні-конференція «Усе знесла й перемогла його любов і сила» до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Мета: ознайомити учнів зі спадщиною Т.Г. Шевченка.

Бібліотекар Валентина Ліньова розповіла про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, про те що тяжке життя-недоля не зламала його революційного духу, не згасила в поетовому серці гарячого полум’я протесту проти неправди. Все своє життя поет готовий був до боротьби за кращу долю свого народу.

Учні Лядовських В., Богданець Я., Максименко А. продекламували вірші кобзаря. Бібліотекар Ольга Кулакевич провела літературну вікторину по творчості Т.Г. Шевченка, а також проведений перегляд літератури біля книжково-ілюстративної виставки «Шевченкове слово в віках не старіє».

Валентина Ліньова,
Ольга Кулакевич.


Переглядів: 649 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.03.2014 | Коментарі (0)

    1 березня о 13.00 год. поряд з центральною районною бібліотекою любителі шевченківського слова згуртувались для проведення флешмобу "Рокитнівщина читає Шевченка" з нагоди 200-річчя Тараса Григоровича Шевченка.
     На якому одночасно вголос прочитали вірш Тараса Шевченка В казематі ("Чи ми ще зійдемося знову...").
     Флешмоб  «Рівненщина читає Шевченка» ініціювала  Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека з нагоди 200-річчя Т. Шевченка.
Оксана Лісовець.

     


Переглядів: 853 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2014 | Коментарі (0)

     28 лютого 2014 року бібліотекарем ЗОШ №3 Ольгою Парфенівною проведена літературна мандрівка «Рівненським краєм».
     Мета: Прищеплювати учням любов до рідного слова, до знання і розуміння творчості письменників-земляків.
     Учні 8А класу Борисовець Богуслава, Кибукевич Михайло, Пінчук Карина, Борисовець Людмила, Кулакевич Надія, Мосаковська Анна -  розповіли присутнім про творчість письменників-земляків, їх життєвий шлях. Декламували твори тих письменників, які їм до вподоби. А саме, Миколи Берези, Анни Войнарович, Лідії Рибенко, Євгена Шморгуна, Юрія Берези, Олександра Ірванця, Юлії Бондючної.
     По закінченні заходу бібліотекар провела для присутніх перегляд літератури біля книжкової виставки «Літературна Рівненщина», подякувала присутнім за участь у заході та за бажання знати творчість письменників рідного краю.
Ольга Кулакевич
Переглядів: 676 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 34 35 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz