Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 22:03

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2015 » Березень » 31 » Шевченкове слово в віках не старіє
08:55
Шевченкове слово в віках не старіє

     Т.Г.Шевченко! Це ім’я відоме всьому світові. Славетний поет, український письменник, художник, публіцист. Гордість і слава України.

      До сьогодні над Шевченковим твором схиляються і батьки, і діти, і батьки батьків.

         Що ми шукаємо, і що ми знаходимо у Т.Шевченка? Нам потрібні його твори, де він розмірковує над долею України, і наголошує, що кожному українцю потрібно жити інтересами Батьківщини, не шукати щастя на чужій стороні, «щоб не остався сиротою з святими горами Дніпро».

         З метою ознайомлення користувачів-дітей районної дитячої бібліотеки з життям та творчістю Т.Г.Шевченка та з метою вшанування пам’яті Т.Шевченка в бібліотеці проведений літературний вернісаж «Віршів віночок від Т.Шевченка».

         Протягом масового заходу працівники бібліотеки познайомили дітей з біографією Т.Г.Шевченка, з чудовим куточком Кобзаря «Т.Шевченко – поет, борець, людина», на якому були представлені книги, живопис Т.Шевченка, а також дитячі малюнки «Палітра Шевченкового слова».

         Діти прийняли активну участь у літературній вікторині «Спадщина Великого Кобзаря - безсмертна».

         Зворушливо, з особливою ніжністю читачі бібліотеки – Ковалевич Орися, Ковальчук Юліана, Копанський Максим, Сільчук Аня, Остапчук Анастасія, Богданець Таїса, Богданець Оленка та інші діти продекламували цілий віночок віршів Т.Шевченка. Діти переглянули відео-презентацію «Дітям про Шевченка», подивились мультфільм «Садок вишневий коло хати», співали пісні на слова Шевченка.

         Творчість Т.Г.Шевченка – сучасна і актуальна.

         Працівники бібліотеки у своїх виступах відмічали, що Т.Г.Шевченко закликає нас задуматись над сенсом людського буття, запитуючи: «Нащо живемо. Чого бажаєм?», і тут же сам дає відповідь: Працюючи на благо України, утвердимося, процвітатимемо разом із нею, «роботящим умам, роботящим рукам, перемоги орать, думать, сіять, не ждать і посіяне жать роботящим рукам».

         Наприкінці масового заходу діти виявили бажання взяти книги Т.Шевченка, щоб познайомити з книгами Шевченка своїх рідних та друзів.

В.М.Мельник

     

Переглядів: 605 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz