Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 07:25

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

     На базі Комунального закладу Рівненська обласна бібліотека для дітей 19 квітня відбувся тренінг для бібліотечних працівників на тему: «Створення електронних ресурсів для дітей у бібліотеці».

     Провідний бібліограф   Молчанова  Світлана Миколаївна ознайомила нас з сервісом LearningApps.org та досвідом його використання у дитячій бібліотеці. LearningApps.org є сервісом Web 2.0 для підтримки процесів навчання та викладання за допомогою невеликих інтерактивних модулів. Ці модулі можуть використовуватись безпосередньо як навчальні ресурси або для самостійної роботи.

     Кожен з учасників тренінгу зареєструвався в сервісі та виконав практичні завдання по створенню інтерактивних вікторин з мультимедійним вмістом.

     Також ми ознайомилися з сайтом Бібліоігротека  створено у 2015 році інформаційно-бібліографічним відділом Рівненської обласної бібліотеки для дітей.  Завданням якого є   популяризація книг та читання серед реальних та віддалених користувачів бібліотеки, а також сприяння розвитку пізнавального інтересу до вивчення рідного краю - його історії, природи, літератури.

     З тренінгу всі учасники поїхали з чудовим настроєм та великим багажем знань, за що щиро вдячні Світлані Миколаївні!

Юлія Коханевич.

Переглядів: 475 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)

     Стартує XIХ обласний фестиваль власної дитячої поезії «Провесінь», який продовжує скликати юні таланти.

     Березнівська центральна районна дитяча бібліотека спільно з відділом у справах сім’ї та молоді Березнівської райдержадміністрації, редакцією газети "Надслучанський вісник" організовують цей конкурс з метою пошуку юних талантів, підтримки обдарованої молоді, розвитку творчих здібностей у дітей, популяризації дитячого читання, виховання літературних та естетичних смаків. До участі запрошуємодітей віком від 6 до 17 років, які мають власні поезії .

     В зв’язку  зi складним економічним становищем у країні та районі цього року конкурс проходитиме лише в заочному турі.

     Просимо до 1 травня 2016  року  надіслати 2-3 власні поезії, набрані на комп’ютері, вказавши прізвище, ім’я, по-батькові, школу, клас та адресу, назву літературного об’єднання  чи студії  за адресою: Центральна районна дитяча бібліотека, вул. Київська, 7, м. Березне, 34600,  на e-mail:lib_кids@ukr.net

      Переможці конкурсу відзначатимуться дипломами, пам’ятними подарунками.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://berezne.libr.rv.ua/kids/proves.html

Переглядів: 477 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2016 | Коментарі (0)

     Є багато чудес на землі: створених природою та зроблених руками людини. А найбільше диво— книга. Упродовж всього життя ми звертаємося до книжок. Батьки читали нам казки, вірші, оповідання, коли ми ще й говорити не вміли. Читаючи книги, ми мандруємо в казкові світи, переживаємо за улюблених героїв, віримо в перемогу добра над злом.

     В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої книги. 1 квітня 2016 року в дошкільному навчальному закладі №1 «Теремок»  відбувся цікавий та змістовний захід для малят та гостей  -  «Книга просить на гостини,  в неї свято - іменини».

     Методисти разом з вихователями доклали багато зусиль,  щоб захід був цікавим, веселим та зрозумілим  для малечі. Тому організатори поєднали різні форми роботи:   виступи маленьких артистів з віршами, піснями, участь у вікторинах.

     Свято було інтерактивним – юні глядачі приймали активну участь у святі: підспівували, відповідали на запитання, жваво та емоційно реагували на події, які відбувалися  на сцені.

     Також «маленькі читайлики» прийняли активну участь в літературному бліц турнірі «Упізнай казку». Ми сподіваємося, що цей весняний день на довго запам’ятається малечі і прищепить їм любов до книги!

                                                                             Комзюк Л.А.

Переглядів: 472 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.04.2016 | Коментарі (0)

     Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати, щоб взяти свою першу в житті книжечку. Книга – це один з найбільших чудес, створене людиною. Як тільки візьмеш в руки книжку,  відкриєш першу сторінку - вона почне розповідати історію. Тихенько поведе у  незнайомий, цікавий, дивовижний, чудовий світ, познайомить з прекрасними людьми, відповість на безліч запитань.

     Щоб привчити дітей до читання, засіяти в їхніх серцях зернятко любові до книги, з самого дитинства вони повинні знати дорогу до бібліотеки.

     Саме з цією метою 28 та 29  березня в дитячій бібліотеці було організовано  екскурсії під назвою «Книга – мудрий порадник».

     До бібліотеки завітали маленькі гості, діти старшої і середньої групи дитячого садочка «Теремок», разом зі своїми вихователями. Бібліотекарі ознайомили дітей з фондом бібліотеки, провели захоплюючу мандрівку книжковими  виставками, познайомили дітей з правилами користування бібліотекою. Дітки дізналися, що у  кожної книги в бібліотеці є своя точна адреса, своя  «квартира», своя «кімната» і навіть місце.

     Цікавим доповненням нашої екскурсії стала захоплююча вікторина  «Упізнай казку» та аукціон загадок.

     Сонячні дитячі посмішки та їхня щирість задали прекрасного настрою на весь робочий тиждень.

                                                                                             Комзюк Л.А.

     

     

     

     

Переглядів: 571 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2016 | Коментарі (0)

     З 27 березня в нашій бібліотеці дія виставка робіт юного обдарування Богданець Таїсії. До вашої уваги представлені малюнки, вироби з бісеру, вироби з квілінгу та інші прекрасні речі. Запрошуємо всіх бажаючих поринути в світ дитячої творчості.

 

 

 

 

 

 

 

     

Переглядів: 467 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2016 | Коментарі (0)

     З 1 березня 2016 року стартував Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд» присвячений 25-й річниці незалежності України.

     Організатором є фонд М.Томенка «Рідна країна» та Національна бібліотека України для дітей.

     Запрошуємо дітей взяти участь у даному конкурсі у трьох номінаціях:

- Поетичний твір;

- Прозовий твір;

- Малюнок.

     Роботи повинні бути гарно оформлені за змістом.

     Підготовлені роботи просимо надіслати в Рокитнівську районну бібліотеку для дітей до 1 червня 2016 року.

Оргкомітет

Переглядів: 459 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.03.2016 | Коментарі (0)

     З 21 по 25 березня в районній бібліотеці для дітей пройшов тиждень дитячого читання.

     В центрі уваги Тижня, як завжди книга та її читач-дитина. Це весняне свято завжди дарує радість спілкування, натхнення, пізнання нового і цікавого.

     Розпочався тиждень книи експрес-інформацією «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає». Присутні діти дізналися про історію виникнення книги з далекого минулого до сьогодення, переглянули виставку-пропозицію «Книжки – сердець дитячих дзвони».

     Працівники бібліотеки підготували для юних пізнавальників чудовий і незабутній день казки «Що за диво ці казки». Була представлена виставка-заохочення «Візок чудових казок», проведені з дітьми цікаві вікторини, загадки. Активну участь у веселій ігротеці «Чарівний стілець», «Мудрий і чемний» прийняли читачі бібліотеки, юні пізнавальними та чомусики, а також Комзюк Л.А. та Коханевич Ю.А. залучили дітей до театралізованого дійства українських казок «Котик і півник» та «Ріпка».

     Діти були досить активними і залишилися задоволеними. Було весело і цікаво.

     Працівник бібліотеки Коханевич Ю.А. поділилася знаннями з юними користувачами про техніку оформлення книжкових інсталяцій. Провела майстер-клас «Друге життя - книгам».

     Діти з задоволенням переглянули презентацію книг місцевої поетеси «Віра Терещук - життєві та літературні акорди».

     Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати.

В.М.Мельник

     

     

     

     

     

Переглядів: 530 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.03.2016 | Коментарі (0)

Книга – найкраща коштовність

Навіки володар і цар.

І в храм цей безцінний одвічний

У скруті і радощах йдуть.

Святиню цю світлу і вічну

Всі бібліотекою звуть.

 

     Зал бібліотеки святково прикрашено квітами, оформлені плакати з висловами відомих людей про книгу.

     Для користувачів оформлена виставка-реклама «Книжки – сердець дитячих дзвони».

     Ви спитаєте: який він – найкращий читач? Це той, хто перечитав тонну книг? А можливо він щодня відвідує бібліотеку? А може це той, який не відходить від бібліотекаря ні на крок та щиро заглядає йому в очі? Ні – скажемо ми! Найкращий та найрідніший читач – це той. Що росте просто в тебе «на очах».

     Отож з метою популяризації української і світової літератури, заохочення дітей до читання, прищеплення любові дітей до книги, до знань, до вічного, до прекрасного в районній бібліотеці для дітей проведений другий етап Конкурсу дитячого читання «Книгоманія. Найкращий читач району».

     У другому етапі конкурсу прийняли участь кращі читачі районної бібліотеки для дітей, читачі публічно-шкільних бібліотек сіл Олександрівка, Борове, Нетреба, Залав’я, Осницьк, Дерть, Кисоричі, Томашгород, Масевичі, Більськ, Буда, пункт видачі літератури смт. Томашгород.

     Дзвінко, цікаво, захоплююче розповідали діти про улюблені книги, вміло використовуючи свою уяву, фантазію і артистизм.

     Конкурсанти, читачі бібліотек щиро, з захопленням, з дитячою безпосередністю розповідали присутнім про заплутану таємницю книги Есаулова О. «Канікули для Інформи», про справжній детектив А. Кокотюхи «Таємниця козацького скарбу». Зацікавили присутніх і книги О. Сайко «Новенька та інші історії» в якій розповідається про те, що героям цього оповідання доводиться вперше в житті зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Розказували діти і про цікаву, фантастичну повість Л. Ворониної «Таємниця пурпурової планети», С. Оксеника «Лісом, небом, водою», Чередниченка Д. «Чого волошка запишалася» та про інші книги.

     Всі читачі дуже гарно розповідали про свої улюблені книги. Розказували не тільки про зміст прочитаних книг, а й про те, яку користь принесли їм прочитані книги.

     З метою перевірити ширше літературний кругозір та знання учасників конкурсу працівниками бібліотеки були проведені тестові запитання, весела ігротека «Хто найбільше читає».

     Поротягом заходу діти прийняли участь в конкурсах «Кращий плакат про бібліотеку», «Найкращий читець віршів українських письменників», а також в дуже цікавому конкурсі «Гордість України», діти, юні конкурсанти розповідали про чудових людей, якими вони пишаються, про відомого українського спортсмена Сергія Бубку, «Золоту рибку України» Яну Клочкову, братів Кличко, про героїв АТО, про героя України – Надію Савченко, про своїх вчителів, про заслуженого вчителя України Марію Василівну Любиш.

    Почесне журі у складі 5-ти чоловік підвели підсумки і оголосили переможців конкурсу, які набрали найбілше число балів і вибороли перемогу.

     Це читачі районної бібліотеки для дітей Басич Валерія, с. Осницьк – Аксьонов Андрій, с. Кисоричі – Євпат Катерина.

     Перед присутніми виступила поетеса. Член Національної спілки журналістів В.І. Терещук.

     В кінці Конкурсу прозвучали чудові слова про книгу:

Благословенна та ясна година,

Коли книжку в руки бере дитина,

Коли читає «Кобзаря» юнак,

Коли Франка «огромнії» сонети,

Підносять дух, коли говорить Гете,

Шекспір, Міцкевич, Лермонтов, Бальзак.

     Всім учасникам Конкурсу були вручені подарунки та сувеніри.

     Дуже приємно відмітити, що діти із задоволенням приймають участь у таких конкурсах і показують свою любов до книги та читання.

      І це ще раз доводить, що хоч книзі нелегко конкурувати з комп’ютером та все-таки вона має величезну прихильність у молодого покоління.

В.М.Мельник

     

     

     

                 

Переглядів: 526 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.03.2016 | Коментарі (0)

     В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу — Тарас Григорович Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос — українську мову.

     Традиційно у цей весняний час ми звертається до постаті   Великого  Кобзаря, вшановує його пам‘ять, нагадує громадянам України, особливо  молодому  поколінню,  про місце і роль Великого Кобзаря в українській і світовій літературі.

     9 березня з нагоди  дня народження  поета в бібліотеці було проведено літературний вернісаж «Великий син українського народу» юні читачі   познайомились   з життям і  творчістю   Кобзаря, дізналися про Шевченка - художника, продекламували  уривки творів  поета. Переглянули відеофільм «Обличчя української історії. Тарас Шевченко».

     Ознайомилися  з виставкою – інсталяцією «Щовесни коли тануть сніги ми вшановуємо пам'ять Шевченка» .

     Тарас Григорович Шевченко – це вічний вогонь, який ніколи не згасне в серцях українців. А  творчість великого Кобзаря – це недоторканна святиня, якою гордиться і дорожить вся Україна.  

                                                                                                Комзюк Л.А.

        

        

                        

Переглядів: 510 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0)

     У багатьох країнах світу всі жінки, незалежно від соціального статусу і віку, із задоволенням святкують 8 Березня. А люди, в оточенні яких є представниці прекрасної статі, прагнуть зробити цей день для них ще більш приємним. Так, чоловіки вітають дружин квітами, брати  сестер - невеликими сюрпризами, а дітки для своїх мам і бабусь роблять аплікації до 8 Березня своїми руками. При цьому подарунки, виготовлені самостійно, заслуговують найбільшої поваги, адже ми вкладаємо  в них всю свою душу.

     В нашій бібліотеці відбувся МК «Вітальна листівочка». Діти з цікавістю продивились відео ролик по створенню листівок в різних техніках. А потім всі дружньо прийнялися за створення своїх шедеврів, щоб в прекрасний весняний  день 8го Березня привітати своїх мам, бабусь, сестер та подруг оригінальними та яскравими листівочками. 

Юля  Коханевич.

     

                          

Переглядів: 608 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz