Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 00:34

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

     Подарунок, зроблений своїми руками завжди вважався найціннішим та наймилішим. Листівки та поробки до 8 березня завжди приємно дарувати мамі, бабусі, подрузі, коханій дівчині.

     Той факт, що ви щось придумали і зробили самостійно, показує, як ви тепло ставитеся до людини, цінуєте і любите її.

     Тому запрошуємо всіх бажаючих відвідати Майстер-клас «Вітальна листівочка» 4 березня о 16.00 в читальному залі бібліотеки.

Юлія Коханевич.

Переглядів: 852 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

     Леся Українка – дочка України, велика поетеса і жінка з трагічною долею.

     Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі українського народу людина, ім’я якої – Л. Українка.

     І саме 24 лютого в районній бібліотеці для дітей зібралися діти, які прийняли активну участь у заході приуроченому 145-річчю від дня народження Лесі Українки.

     Розпочався літературний вернісаж голосом Лесі: Вкраїно! Красо моя, туго моя нерозрядна, де ти? Обізвися, рідна! Я чую твій голос. Пізнаю його в шепоті вітру, в пахощах чебрецю й материнки. Чуєш, нене? Це я, дочка твоя, Леся, що нареклася твоїм ім’ям священним. Я не забула тебе. І не забуду ніколи.

     Протягом заходу працівники бібліотеки познайомили дітей з біографією та творчістю Л.Українки, діти дізнались про те, що писати дівчинка почала дуже рано. Їй ще не виповнилось і десяти років, коли вона написала вірш «Надія».

     Цю талановиту дівчинку спіткала тяжка недуга. Хвороба і лікування завдавали їй нестерпних мук. Але Леся терпляче зносила всі страждання, і писала.

     Ніжно, з теплотою в голосі читачі бібліотеки Ковальчук Юліана, Кибукевич Юліана, Прокопович Дмитро, Кибуквич Катя, Кушнір Віра, Нестерчук Світлана, Бричка Вікторія та інші діти читали вірші Л.Українки «Досвітні огні», «Конвалія», «Грай моя пісня», «Стояла і слухала весну», «Подорож до моря», «До мого фортепіано» та інші.

     Творчість Л.Українки – це немов сльози народу, біль і трагедія народу, його муки і сподівання, його віра, прагнення й ідеали.

     Була звернена увага дітей, що за останні десять років життя Л.Українка написала багато визначних творів: «Блакитна троянда», «Лісова пісня», «Осіння казка», «Камінний господар», «Бояриня», «Касандра» та інші.

     Діти переглянули інсценівку «Розмова Лесі з мамою», яку виконали юні читачі бібліотеки Ковальчук Юліана та Кибукевич Катя і переглянули цікавий відео сюжет: «Обличчя української історії Л.Українки».

     Л.Українка! Для сучасного читача поетеса справді вже стала постаттю легендарною, овіяною ореолом дочки Прометея.

     Але чим далі в історію відходить ім’я Л.Українки, тим ближчими стають нам її твори, розкриваючись новими гранями, новими духовними скарбами.

     І тому так переконливо звучать її пророчі слова:

«На світі запалає

Прокинутий вогонь моїх пісень,

І стримуваний промінь засіяє,

Вночі запалений, горітиме у день».

     В районній бібліотеці для дітей з нагоди 145-річчя з дня народження Л.Українки бібліотекар Комзюк Л.А. оформила виставку-інсталяцію «Хотіла б я піснею стати». Присутні мали можливість познайомитись із виставкою, на якій представлені твори письменниці.

                                                                                В.М.Мельник

     

     

Переглядів: 490 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

«На світі запалає покинутий вогонь моїх пісень,

                                                                          І стримуваний пломінь засіяє,

                                                                         вночі запалений, горітиме удень».

     25 лютого 2016 року виповниться 145 років від дня народження Лесі Українки. Поетеси активної громадської діячки завдяки щирій відданості рідній країні її ім’я стало одним із символів української держави. Творчий шлях Лесі Українки – це подвиг, приклад незламності духу, мужності. У кожному рядку її віршів відчувається любов до рідної землі.  

     В бібліотеці діє   виставка - інсталяція  «Хотіла б я піснею стати». Запрошуємо завітати до бібліотеки. Наодинці пройтися життєвим та творчим шляхом Лесі Українки. Та взяти твори, з яких долинуть до вас слова геніальної письменниці.

Бібліотекар Лариса Комзюк.

Переглядів: 680 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

     14 лютого не байдуже нікому, адже це День закоханих, День Святого Валентина. Тобто такий день просто не може обійтися без подарунка. По складених традиціях, перший, головний подарунок цього дня вважається валентинка. Вибрати валентинку не важко, завжди в магазинах можна знайти сотні барвистих, загадкових, поетичних і навіть прикольних послань у вигляді сердечка. Але, в нашому випадку, актуальна приказка, що кращий подарунок - це зроблений власноручно. Тому краще узяти аркуш паперу, олівці, фломастери, ножиці і постаратися викласти усі свої таланти і створити валентинку. Саме це ми і зробили в бібліотеці на нашому майстер-класі 11 лютого. На заході були присутні понад 15 діток, ми спільно створили більше 25-ти яскравих та оригінальних листівочок, які знайдуть свого адресата в День всіх Закоханих.

Юлія Коханевич

        

        

Переглядів: 537 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

     Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі. Ні для кого не таємниця, що найбільше обдарованих дітей в Україні. Талановиті діти – талановиті у всьому. У бібліотеці діє персональна виставка  «Віночок творчості Анни Коцюрубської».

     Анна Григорівна  Коцюрубська – учениця  1-А гімназійного  класу НВК  школи І ступеня – гімназії наділена великим творчим потенціалом і різноманітними здібностями. Вона допитлива, має неабияку спостережливість, нестандартне мислення, потяг до нового.

     Запрошуємо до бібліотеки поринути у світ дитячих мрій!

Юлія Коханевич.

          

Переглядів: 611 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.02.2016 | Коментарі (0)

     Ось і наближається той день, коли всі відчувають наближення весни, її запахи, її енергію, її чарівну ауру ... Просто наближається День святого Валентина - найромантичніший день у році, найніжніший і щасливий день для всіх закоханих ...

     Не дивно, адже кожному властиво закохуватися, любити, мати симпатії, говорити про свої почуття…

     Багатьом не вистачає сміливості, щоб відкрити серце тому, заради кого воно б’ється. Але у цей святковий день, навіть найбільш боязкі готові зізнаватися у коханні, співати серенади, дарувати валентинки…

     Наша бібліотека також  не стоїть осторонь святкування дня всіх закоханих. У читальному залі бібліотеки створено інсталяцію «Library Valentine's day» (Бібліотечний День Валентина). Прийди до бібліотеки та залиши своє побажання на «бібліодереві» кохання.

     Також  запрошуємо всіх бажаючих відвідати майстер-клас по створенню вітальних листівок «Валентинка – закоханого серця частинка», який відбудеться 11 лютого о 15.00 в читальному залі  бібліотеки.

Бібліотекар Юлія Коханевич.

     

Переглядів: 548 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.02.2016 | Коментарі (0)

Шановні друзі!

     Запрошуємо вас прийняти участь у ІІ етапі (районному) Конкурсу дитячого читання «Книгоманія», що буде проходити з 10 по 20 березня поточного року в районній бібліотеці для дітей.

     Мета Конкурсу:  подальше широке  залучення дітей середнього шкільного віку до читання художньої літератури.

     Для більш детальної інформації про проведення цікавого, пізнавального та класного Конкурсу звертайтесь в районну бібліотеку для дітей.

Оргкомітет.

Переглядів: 556 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2016 | Коментарі (0)

     29 січня українці вшановують пам’ять Героїв Крут. Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія. У бібліотеці було проведено експрес-повідомлення «Герої Крут – ніхто не забутий».

     Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути. Бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом окупаційної армії російських більшовиків під командуванням Михайла Муравйова та загоном з київських курсантів і козаків "Вільного козацтва" у кількості близько трьох сотень вояків.

     За свідченнями учасників подій, було вбито більш як 250 людей з українського боку. Точно відомі імена 27 студентів, яких взяли в полон і розстріляли. Їхні тіла пізніше урочисто перепоховали на Аскольдовій могилі в Києві.

     Вічна слава героям котрі полягли у нерівному бою під станцією Крути! Хоч бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, але для українського народу він став символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежність України...

Бібліотекар Юлія Коханевич

Переглядів: 527 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.01.2016 | Коментарі (0)

      27 січня в бібліотеці була проведена слайд-бесіда «Скорботна свічка пам’яті святої» (До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Україні). Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має  й сумні сторінки. Україна – це країна пісні й краси. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безвинних…

     Діти продивилися презентацію про страшні події тих трагічних років, дізнались що таке «голокост» та «геноцид». Голокост - загибель значної частини єврейського населення Європи (близько 6 мільйонів чоловік) внаслідок організованого знищення євреїв нацистами та їх посібниками у Німеччині та на захоплених нею територіях у 1933-1945 рр.

     Голокост – трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи «остаточного розв’язування єврейського питання». Трагедія українських євреїв була не просто частиною Катастрофи європейського єврейства у роки світової війни. Вона стала тією сходинкою, переступивши яку нацисти вирішили остаточно знищити всіх євреїв Європи.

     Геноцид - політика масового знищення певних груп населення за національною, расовою, соціальною або іншою ознакою.

     Нема народів “гарних" і “поганих", хоча вони й відрізняються один від одного за національним характером, темпераментом, особливостями психологічного складу.

     Всі ми повинні пам’ятати та знати нашу історію, всі її сторінки, як світлі, так і темні. Виховувати в собі  почуття гуманності та толерантності у міжнаціональних відносинах.

Бібліотекар

Коханевич Юлія 

Переглядів: 574 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.01.2016 | Коментарі (0)

     Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою і неймовірно складною. Соборність для України – це єдність багатоманітності, об’єднання навколо спільного стрижня, яким є українська державність, українська ідентичність.

     День соборності України — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення  Акту воз’єднання  Української Народної Республіки   й  Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році

     До Дня соборності України у бібліотеці було проведено експрес повідомлення «Моя країна - соборна Україна на вік розцвітай!»

     Поринувши в цікаву розповідь, діти дізналися, що означає  слово «соборність», відправились в відео-подорож сторінками історії нашої країни.

     У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

   Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав. Але ми – єдиний народ, єдина нація. Ми говоримо українською, російською, кримськотатарською та іншими мовами, але консолідує нас єдина державна — українська. Ми ходимо до різних церков, але Бог у нас один. І земля наша одна на всіх.

    У нас – спільне минуле, і проблеми – однакові. І ми гуртом радіємо, і гуртом сумуємо. У нас спільний ворог, і мета – спільна : єдина, соборна Україна!

Бібліотекар Юля Коханевич.

Переглядів: 528 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.01.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz