Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 20:37

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

«Україна – це ти».

Юні читачі районної бібліотеки для дітей.

Україна рідний край, отча земля.

Кожна людина завжди з великою любов’ю згадує місця, де народилася, де пройшло її дитинство, те родинне вогнище, де живуть її рідні. І якщо скласти маленьку Батьківщину кожного з нас – вийде наша велика держава  - Україна.

Виростай, юний друже, й пам’ятай:

Батьківщина – то найкращий край

День Незалежності України – це свято всіх українців, це день для тих, кому небайдужа доля своєї держави.

Наші славні попередники дбали про те, щоб знали про нас, шанували та поважали у світі. Жили і працювали заради цього І.Франко, Т.Шевченко, Л.Українка, О.Теліга, М.Грушевський, В.Стус, В.Симоненко і інші славетні українці.

І ти, юний громадянине нашої країни, маєш своїми вчинками і гарними справами доводити повсякчас, що достойний гордого ймення – Українець.

Для цього треба небагато.

Ви вже зараз можете виконувати посильну працю: добре вчитись, садити дерева і квіти, стежити за чистотою свого села чи міста розчистити джерельця, струмочки…

Любіть Україну, любіть і шануйте!

У ці святкові дні на абонементах районної бібліотеки для дітей оформлені виставка – гордість                            «Моя Батьківщина – це будні і свято,

    І неба безмежного шир.

                Щасливе дитинство, це мама і тато,

              Це радість, це ласка і мир!»,  виставка – свято «Я люблю Україну», де представлені книги, які познайомлять Вас з історією України, її природою, історичними пам’ятками, традиціями українського народу. Користувачі бібліотеки  прийняли участь у  літературно - патріотичному міксі «Хай в серці кожного із нас живе любов до України».

 

Переглядів: 224 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.08.2020 | Коментарі (0)

Шановні користувачі бібліотеки, доводимо до Вашого відома, що Рокитнівська районна бібліотека для дітей перенесена в приміщення районного будинку культури по вул. Соборна, 11 і знаходиться на другому поверсі.

Вхід з лівої сторони.

Чекаємо Вас в бібліотеці.

Оргкомітет.

Переглядів: 261 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.07.2020 | Коментарі (0)

З 16 травня по 16 листопада 2020 року проходить Міжнародний дитячий конкурс-єднання «На одній хвилі», організаторами якого є Національна бібліотека України для дітей, Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей».

У Конкурсі беруть участь діти з України, ближнього зарубіжжя та країн Євросоюзу у 3-х вікових категоріях:

              читачі-учні 1-4 кл.;

              читачі-учні 5-8 кл.;

              читачі-учні 9-11 кл.

 

Конкурсні роботи готуються за такими напрямами:

              • Дитяча книга долає кордони;

              • Майбутнє нашої планети;

              • Моя країна на мапі світу;

              • Країна починається з тебе;

              • Про що мріють діти;

              • Діти за мир!

Учасники Конкурсу готують плакат/малюнок зі слоганом на аркушах формату А3.

На Конкурс приймаються індивідуальні та колективні роботи.

За більш детальною інформацією про проведення Конкурсу звертатись на сайт Національна бібліотека України для дітей - http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=9233 та оргкомітет районної дитячої бібліотеки.

Переглядів: 328 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.07.2020 | Коментарі (0)

З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території селища Рокитне, відповідно до Протоколу №38 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рокитнівського району від 31.07.2020. карантин на території Рокитнівського району продовжено до 31.08.2020 року.

БІБЛІОТЕКА НЕ ОБСЛУГОВУЄ ЧИТАЧІВ ДО 31.08.2020 РОКУ. Вибачте за незручності. БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

Переглядів: 404 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.05.2020 | Коментарі (0)

Казьміна С.

Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей. Як навчити дитину правильної поведінки без залякувань і погроз. / С.В. Казьміна, В.В. Баланова. – Х. : «Основа», 2019. – 96 с. іл.

Шановні батьки. Юні друзі. Ця книга для Вас!

Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей?

З даної книги Ви дізнаєтесь про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному світі, від педофіла – у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку і уникати її.

Ця книга – своєрідна пігулка для батьків від хвилювань за безпеку дітей, сміливим дітям, які хочуть знати все, все, все - і не тільки.

В. Мельник.

Переглядів: 242 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.05.2020 | Коментарі (0)

Фрік А.

Політика для початківців / А. Фрік, Р. Гор, Л. Стоуелл. – Київ : Книголав, 2019. – 128 с. – (Серія «Дитяча полиця»)

Політика – це одна з тем, які порушувати в розмові вважається неввічливо. Але розуміти її суть просто необхідно, якщо хочеш розібратися, як влаштовано світ довкола тебе.

Політика зачіпає всі сфери нашого повсякденного життя. Вона пояснює, як група людей взаємодіє між собою чи як обирає спосіб керувати містом, країною або континентом.

Ця книжка допоможе тобі навчитися захищати свої права та поважати права інших. І найголовніше – ти зрозумієш, як можеш змінити світ уже зараз.

Запрошую до бібліотеки за книгою.

Віра Мельник.

Переглядів: 237 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.05.2020 | Коментарі (0)

Біденко С.

Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків. / С. Біденко, І. Золотаревич. – Х. : Основа, 2019. – 144 с.

Ця книга – важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. В ній ідеться про реальні способи заробітку, наведені корисні поради щодо плану створення свої справи. Книга юного підприємця допоможе організувати свою роботу та роботу команди; знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти як влаштований великий і малий бізнес, і головне – заробити свої перші гроші!

Створювати та розвивати власну справу – це цікаво! Переконайся в цьому сам!

Звернись до бібліотеки та отримай дуже корисну книгу.

Віра Мельник.

 

Переглядів: 287 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.05.2020 | Коментарі (0)

Книги, як і люди, мають свій день народження. Друзі! Пропоную ознайомитися з книгами зарубіжних авторів, які святкуватимуть свій черговий ювілей цього року. Ці книги є на поличках бібліотеки і продовжують вабити до себе читачів.

 

«Пригоди барона Мюнхгаузена», книга німецького письменника Еріха Распе, вперше вийшла друком 235 років тому. Ви почуєте фантастичні розповіді про пригоди головного героя — барона Мюнхгаузена, який насправді жив у Німеччині на початку XVII століття.

 

 

 

 

 

«Айвенго», знаменитий роман Вальтера Скотта ось уже майже 200 років — улюблена книга дітей і дорослих у всьому світі. Ви дізнаєтеся про пригоди благородного лицаря та його коханої, яким допомагає легендарний розбійник Робін Гуд. Добро, справедливість, честь, гідність і любов неодмінно переможуть, а віроломство та підступність ворогів і зрадників буде покарано!

 

 

 

 

Книзі  Ж. Верна «20000 льє під водою» цього року виконується 150 років. У центрі розповіді – сповнена небезпек і пригод навколосвітня подорож капітана Немо та його друзів на підводному човні "Наутілус". Капітан Немо, не змирився з утратою незалежності його батьківщини, усе своє життя присвятив боротьбі за визволення Шотландії від британського панування. Занурившись в океанські глибини на фантастичній науковій лабораторії, він не знаходить задоволення в дослідженнях підводного світу і, перейшовши на сторінки третього роману "Таємничий острів", бореться з несправедливістю на боці всіх поневолених народів.

 

 

 

Цього року свій 155-й ювілей святкує шедевр дитячої літератури – казка відомого англійського письменника і вченого-математика Льюїса Керрола «Аліса у Дивокраї». Герої книжки Капелюшник, Солоний Заєць, Чеширський Кіт не тільки стали улюбленцями дітей та дорослих у всьому світі, а й дістали прописку у багатьох прислів’ях та приказках. Кажуть, у захваті від цієї казки була навіть королева Вікторія.

 

 

 

 

Уже 65 років дорослі дивуються: чому дітям так подобається Карлсон? Шкідливий, вередливий, невихований, завжди вимагає смачної їжі… Його недоліки можна перераховувати нескінченно… Кожну мить він готовий пустувати, і не завжди невинно! Але ж для Малюка Карлсон не зухвалий бешкетник і хуліган, а швидше самотня дитина, яка потребує доброзичливого ставлення та родинного тепла. Ця неймовірна книга Астрід Ліндгрен вчить дитину любові та терпимості до тих, кого любити важко.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 319 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.04.2020 | Коментарі (0)

До числа українських книг-ювілярів входить повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба», якій цього року виповнюється 185 років від дня її публікації. Книга заснована на історичних подіях і народних казках запорізького козацтва. Ви дізнаєтесь, яким має бути справжній козак: сміливим, патріотичним, завжди готовим заради Батьківщини йти на будь-які муки і навіть прийняти смерть.

 

 

 

 

 

Також 185 років від дня народження святкує комедія Грігорія Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці».  Тут є яскраві народні звичаї, традиції сватання, багато гумору, висловів, що розібрали на цитати, автентична на той час народна мова. П’єса є репертуарною перлиною багатьох театрів України.

 

 

 

 

 

180 років тому вперше опублікована збірка поетичних творів Тараса Шевченка «Кобзар». У наш час під цією назвою розуміють усі віршовані твори Шевченка, однак перші «Кобзарі» містили лише деякі його поезії.

 

 

 

 

 

 

175 років виповнюється першому історичному роману українською мовою «Чорна рада». У цій «хроніці історичних подій» Пантелеймон Куліш відтворив відомі історичні події — Чорну раду у Ніжині 1663 року

 

 

 

 

 

 

У творчому доробку видатної української письменниці Ольги Кобилянської значне місце займають твори, присвячені долі жінки та її правам, зокрема на освіту, працю і громадське життя. Цій проблемі присвячена повість письменниці «Царівна», яка 2020 року святкує 125-річний ювілей.

Запрошую до читання!

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 337 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.04.2020 | Коментарі (0)

До Вашої уваги дитячий розвивально - пізнавальний журнал «Золоте левеня» з надзвичайно цікавим змістом та рубриками, як

  • «Читати – смакувати»
  • «Торбинка казок»
  • «Загадковий тортик»
  • «Про смачненьке і солоденьке»

і ще про щось дуже цікаве…

Любі матусі! Цей журнал для Ваших діток.

Завітайте до нас після карантину та візьміть «Золоте левеня» у бібліотеці.

Віра Мельник.

Переглядів: 280 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.04.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz