Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 15:10

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

До Дня Гідності та Свободи у бібліотеці організована виставка – пам'ять «Вільні творять Свободу». Запрошуємо бажаючих ознайомитися з книгами, представленими на виставці.

Переглядів: 242 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.11.2020 | Коментарі (0)

20 листопада - Всесвітній день дитини.
Людство зобов’язане дати дитині найкраще - Декларація ООН про права дитини.
Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.
Символічно, що саме 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла декларацію прав дитини, і в 1989 році ― Конвенцію прав дитини, яку правозахисники називають «Дитячою конституцією». Україна ратифікувала зазначений документ ще у вересні 1991 року.
Конвенція ООН про права дитини базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.
Кожен з нас може змінити життя хоча б однієї дитини, зробити її щасливою та впевненою в майбутньому. А спільними зусиллями можна змінити дитячий світ на краще, розфарбувати його яскравими подіями та наповнити добром і людським теплом.
З нагоди свята в бібліотеці оформлено тематичну книжкову виставку " Я маю право".

Переглядів: 273 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.11.2020 | Коментарі (0)

9 листопада - День української писемності та мови.

Це свято було встановлене Указом президента України від 6 - го листопада 1997 року і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - дослідника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова - багата, ніжна й ласкаво, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна виконувати найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуєте, прочитане. З нагоди свята в бібліотеці оформлені тематичні книжкові виставки «Звучи, рідна мово!» та «І слово розумом святим і оживи, і просвіти…». Для ознайомлення на виставках представлені книжкові видання з історії українського письменства, словники, твори українських авторів.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 189 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.11.2020 | Коментарі (0)

Барви осені різнокольорові...
Жодна інша пора року не радує око таким багатством кольорів та відтінків, хоч кожна по-своєму красива.
Це хороша пора, щоб милуватись природою та використовувати її дари для творчості.
Особливо, дитячої..І в цей сезон поробок ми підготували і провели
майстер – клас
"Осіння парасолька".парасолька".

Комзюк Л. А.

 

 

 

 

Переглядів: 239 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.11.2020 | Коментарі (0)

У приміщенні районної бібліотеки для дітей з 12 жовтня по 22 жовтня діяла виставка робіт «Гармонія душі» Богданця Миколи Івановичамісцевого художника.

Богданець М. І. народився в селі Рокитне 24 вересня 1961 року. Навчався в Рокитнівській школі №1. Після школи працював художником – оформлювачем в автоколоні райспоживспілки. В 1980 році служив у лавах Радянської армії, а з 1982 р. працював в Рокитнівській художній майстерні Рівненського художнього комбінату. В 1986 році поступив в Харківське державне художнє училище, закінчив в 1990 р.

З 1990 року працював викладачем художнього відділу Рокитнівської музичної школи.

У творчому доробку художника близько 50 картин.

Микола Іванович – справжній творець, майстер, який збагачує мистецьку скарбницю рідного краю, залучає людей до світу прекрасного.

 

Переглядів: 176 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.10.2020 | Коментарі (0)

#Еспресо_вибір_читачів_2020

У Рокитнівській районній бібліотеці для дітей триває голосування "Еспресо. Вибір читачів 2020" у номінації "Література для дітей".

Переглядів: 162 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.10.2020 | Коментарі (0)

28 жовтня виповнюється 76 років з дня вигнання нацистів з України.

1944-й став роком остаточного визволення території України від німецько-фашистських загарбників.

Битва за Україну тривала 22 місяці.

Кожен клаптик рідної землі був рясно политий кров`ю її визволителів.

З метою вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу у районній бібліотеці для дітей офоромленна тематична викладка: «Ви перемогли! Ми пам`ятаємо!», яка діятиме протягом всього тижня.

Запрошуємо користувачів бібліотеки, батьків, дітей, відвідати бібліотеку, поспілкуватись, згадати героїв, чия боротьба, патріотизм сприяли звільненню України від нацистів та низько вклонитись бійцям, героям, які сьогодні відстоюють цілісність нашої держави.

Переглядів: 168 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.10.2020 | Коментарі (0)

3 травня по листопад стартує Міжнародний дитячий конкурс – єднання «На одній хвилі» мета якого – виховання у дітей підлітків високої громадянської свідомості, спонукання учасників конкурсу до вивчення культури, звичаїв та традицій України та інших країн, сприяння міжнародному спілкуванню.

У конкурсі приймали участь користувачі – діти 1-11 кл. Учасники кожної вікової категорії готували плакат/малюнок зі слоганом, який був гарно оформлений, за змістом і жанром відповідав темі авторського бачення майбутнього своєї країни, миру у світі.

Конкурсні роботи готувались за такими напрямками:

«Дитяча книга долає кордони».

«Майбутнє нашої планети».

«Моя країна на мапі світу».

«Країна починається з тебе».

«Про що мріють діти?».

«Діти за мир».

Долучились до проведення даного конкурсу і бібліотеки Рокитнівського району:

Рокитнівська міська б-ка-філія (зав. бібліотекою Ковальчук Г. Ф.)

Б-ка-філія с. Масевичі (бібліотекар Мартинюк М. Т.)

Б-ка-філія с. Кисоричі (бібліотекар Рябець К. С.)

Б-ка-філія с. Дерть (бібліотекар Чубик Н. П.)

Б-ка-філія с. Дубно (бібліотекар Ковтун Н. І.)

Б-ка-філія с. Єльне (бібліотекар Колдунович Ж. Є.)

Б-ка-філія с. Залав'я (бібліотекар Ушко Л. А.)

Б-ка-філія с. Кам'яне (бібліотекар Місюра Л. П.)

Б-ка-філія с. Хміль (бібліотекар Ковалевич В. П.)

Б-ка-філія с. Томашгород (бібліотекар Ліщук Н. Ф.)

Б-ка-філія с. Олександрівка (бібліотекар Рябець Н. Г.)

15 вересня в районній бібліотеці для дітей було проведене засідання оргкомітету, підбитті підсумки Конкурсу та дана оцінка творчим роботам конкурсантів.

Всі учасники Конкурсу підготували плакати/малюнки і всім дітям висловлюється вдячність за активну участь у Міжнародному дитячому Конкурсі – єднання «На одній хвилі».

Творчі роботи юних конкурсантів, а саме:

Міська бібліотека-філія смт. Рокитне (учасниця Самойлюк Софія - номінація «Моя країна на мапі світу».)

Б-ка-філія с. Масевичі (учасник Ільчук Іван - номінація «Майбутнє нашої планети».)

Б-ка-філія с. Дерть (учасниця Тіт Дарія - номінація «Моя країна на мапі світу».)

Б-ка-філія с. Кисоричі (учасниця Панько Анна - номінація «Про що мріють діти?»)

Б-ка-філія с. Єльно (учасниця Вежичанін Карина - номінація «Про що мріють діти?») відправлені на розгляд оргкомітету обласної бібліотеки для дітей м. Рівне.

Вітаємо всіх учасників Міжнародного дитячого конкурсу-єднання «На одній хвилі» та бажаємо успіхів і нових творчих знахідок та злетів.

Віра Мельник.

 

Переглядів: 254 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.10.2020 | Коментарі (0)

                           Ось небо блакитне і

                          сонце з зеніті!

                                   Моя Україна -

                                   найкраща у…. світі!

     В умовах українських реалій, коли Україна зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність держави, пріоритетом є національно – патріотичне виховання дітей та молоді.

     Патріотизм-це відчуття того, що в моєму місті, в моїй школі мене стосується. Я – творець майбутнього.

     Патріотизм - це вияв любові до рідного краю.

    Патріотичне виховання юних користувачів-дітей у районній бібліотеці для дітей здійснюється через проведення масових заходів, екскурсій, через оформлення книжкових виставок, куточків державності...

    В бібліотеці для юних користувачів оформлена виставка – гордість: «Я - громадянин і патріот держави - України» за розділами:

«Україна - це ти», Україна в нас єдина - бережи її дитино», «Славетні українці».

     Чудового вересневого дня учасники хореографічного жанру РБК разом із своїм керівником Карповець Юлією завітали до бібліотеки де працівники провели з ними екскурсію по бібліотеці, познайомили їх з книжковою виставкою даної тематики та куточком державності «Наша Батьківщина Україна». Користувачі бібліотеки прийняли участь у літературній вікторині «Чи знаєш ти Україну?».

 

Віра Мельник.

 

 

Переглядів: 192 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.10.2020 | Коментарі (0)

Всеукраїнський дитячий літературний конкурс

«Творчі канікули -2020».

Підсумки.

З 2 червня по 15 листопада 2020 року в Україні стартував Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули» в якому прийняли участь користувачі – діти бібліотек України.

Долучились до участі в даному конкурсі і користувачі бібліотек Рокитнівського району.

Розглянувши роботи юних учасників конкурсу «Творчі канікули» районний оргкомітет визнав переможців конкурсу та надіслав кращі роботи в обласну бібліотеку для дітей на розгляд обласного оргкомітету.

І ось приємна новина!

10 вересня були підбиті підсумки обласного туру Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули».

Розглянувши 125 робіт, представлених районними та міськими оргкомітетами з проведення даного конкурсу обласний комітет визнав переможцями обласного туру конкурсу «Творчі конікули» 11 робіт, в тому числі 3 роботи конкурсантів Рокитнівського району, а саме:

- Євгеній Місюра – номінація «Знайомтеся - це ми», бібліотека -філія с. Камяне.

 - Яна Прокопчук - номінація «Далі буде? Ні, «далі» вже є», бібліотека – філія с. Рокитне.

- Анна Кулакевич – номінація «І в кожному із нас уже живе філософ», бібліотека – філія с. Блажове.

Так тримати!

Щиро вітаємо з перемогою!!!

Оргкомітет РДБ.

Переглядів: 192 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.10.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz