Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 12:00

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2020 » Квітень » 9 » Друзі! Знайомтесь: книги-ювіляри зарубіжних авторів.
13:47
Друзі! Знайомтесь: книги-ювіляри зарубіжних авторів.

Книги, як і люди, мають свій день народження. Друзі! Пропоную ознайомитися з книгами зарубіжних авторів, які святкуватимуть свій черговий ювілей цього року. Ці книги є на поличках бібліотеки і продовжують вабити до себе читачів.

 

«Пригоди барона Мюнхгаузена», книга німецького письменника Еріха Распе, вперше вийшла друком 235 років тому. Ви почуєте фантастичні розповіді про пригоди головного героя — барона Мюнхгаузена, який насправді жив у Німеччині на початку XVII століття.

 

 

 

 

 

«Айвенго», знаменитий роман Вальтера Скотта ось уже майже 200 років — улюблена книга дітей і дорослих у всьому світі. Ви дізнаєтеся про пригоди благородного лицаря та його коханої, яким допомагає легендарний розбійник Робін Гуд. Добро, справедливість, честь, гідність і любов неодмінно переможуть, а віроломство та підступність ворогів і зрадників буде покарано!

 

 

 

 

Книзі  Ж. Верна «20000 льє під водою» цього року виконується 150 років. У центрі розповіді – сповнена небезпек і пригод навколосвітня подорож капітана Немо та його друзів на підводному човні "Наутілус". Капітан Немо, не змирився з утратою незалежності його батьківщини, усе своє життя присвятив боротьбі за визволення Шотландії від британського панування. Занурившись в океанські глибини на фантастичній науковій лабораторії, він не знаходить задоволення в дослідженнях підводного світу і, перейшовши на сторінки третього роману "Таємничий острів", бореться з несправедливістю на боці всіх поневолених народів.

 

 

 

Цього року свій 155-й ювілей святкує шедевр дитячої літератури – казка відомого англійського письменника і вченого-математика Льюїса Керрола «Аліса у Дивокраї». Герої книжки Капелюшник, Солоний Заєць, Чеширський Кіт не тільки стали улюбленцями дітей та дорослих у всьому світі, а й дістали прописку у багатьох прислів’ях та приказках. Кажуть, у захваті від цієї казки була навіть королева Вікторія.

 

 

 

 

Уже 65 років дорослі дивуються: чому дітям так подобається Карлсон? Шкідливий, вередливий, невихований, завжди вимагає смачної їжі… Його недоліки можна перераховувати нескінченно… Кожну мить він готовий пустувати, і не завжди невинно! Але ж для Малюка Карлсон не зухвалий бешкетник і хуліган, а швидше самотня дитина, яка потребує доброзичливого ставлення та родинного тепла. Ця неймовірна книга Астрід Ліндгрен вчить дитину любові та терпимості до тих, кого любити важко.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 319 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz