Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 04:43

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

     У 2016 році виповнилося 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті величного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча.

     Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України.

     В бібліотеці була проведена експрес-інформація «Подвижницька діяльність І. Франка».

     До уваги користувачів була представлена книжкова виставка та демонстрація фільму про життєвий та творчий шлях видатного письменника.

     Іван Якович Франко увійшов в історію української  і світової літератури як геніальний письменник і визначний діяч визвольного руху.       Своєю творчістю і багатогранною літературною і громадською діяльністю він створив цілу епоху в історії української культури і літератури.

     Упродовж своєї більш ніж 40-літньої творчої активності, доробок Франка, написаний українською, німецькою, польською, російською та болгарською мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів.

     У кожній державі є люди, які залишають глибокий і значимий слід в її історії. Це ті, ким можуть пишатися не лише сучасники, але й нащадки, через сотні і навіть тисячі років. Це ті, без яких важко уявити розвиток науки, культури і всіх інших сфер життя в країні. Це великі і знамениті люди, гідні діти своєї батьківщини, таким був і Іван Франко.

 

Юлія Коханевич.

 

Переглядів: 557 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.09.2016 | Коментарі (0)

 

       Я - громадянин України                           

   Єдиної, великої і давньої країни,         

Гордий тим, що народився на землі.

          Україні, де співають солов’ї,                      

    Чим же я пишаюсь щохвилини?            

Тим, що я – громадянин України. 

такими словами розпочалась патріотична година в районній бібліотеці для дітей.

         В масовому заході прийняли участь  читачі бібліотеки Лісовець Даринка, Дойонко Христина, Михайлюк Софійка, Кушнір Віра та інші діти, які протягом години демонстрували свої знання про Україну, користуючись «Відкритим мікрофоном».

         Працівники бібліотеки провели з дітьми інтелектуальні ігри «Ігри патріотів»,  «Хто знання має, той мури ламає»,  і діти, як справжні патріоти, доводили,  що вони знають і люблять свою Україну, мріють,  що вони стануть високоінтелектуальними громадянами і принесуть багато користі своїй країні.

         Діти прийняли активну участь в грі «Славетні українці», адже найголовнішим скарбом України є українці. Працівники бібліотеки у своїх розповідях згадали видатних громадських та наукових діячів. Зокрема – гетьмана Запорізької Січі – І.Сірка та Б.Хмельницького.

        Діти розповідали про улюблених спортсменів Яну Клочкову, Сергія Бубку, а також діти розказали про улюблених вчителів, якими вони пишаються. Зокрема – про заслуженого працівника освіти М.В.Любиш, а також  про своїх мам та бабусь.

      Працівники бібліотеки в свою чергу звернули увагу присутніх, що вони гордяться своїми активними читачами. Зокрема – Парчук Марійкою, яка у свій час користувалася різноманітними словниками, довідниками, енциклопедіями,  художньою літературою в бібліотеці. На відмінно закінчила школу. Її знання і рівень вихованості полонила викладачів Київського університету ім. Драгоманова, їй присвоїли звання «Кращого випускника університету». Нині М.Парчук навчається в аспірантурі цього вузу.

         Протягом заходу діти переглянули відео фрагменти «Україна: прекрасна і незалежна».

         В кінці дійства прозвучали вірші у виконанні юних читачів бібліотеки «А живу я в Україні», «Я – українець», «Я – українка».

         До послуг читачів бібліотеки діяла виставка – гордість «Мій край у всьому неповторний».

                                                                           В.М.Мельник.    

Переглядів: 645 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.08.2016 | Коментарі (0)

«Що за диво - літо красне,

                                                                              Виганятель із кімнат! - 

                                                                                Зелень, небо, сонце ясне,

                                                                               Кольоровий хіт-парад!»

       З закінченням навчального року по­чинаються довгоочікувані літні кані­кули! Літній відпочинок - це не тільки сонце, свіже повітря та приємні враження, це ще й невід’ємний компонент покращення здоров’я та духовного зростання підростаючого покоління.  Літній відпочинок дітей не є бездумним гаянням часу, байдику­ванням, адже золотих теплих днів вистачить не тільки на річку, море, заняття спортом та рухливими іграми, його вистачить і на активне читання.

     З раннього дитинства формується потреба у чи­танні і виховується любов до книги, діти - не лише потенційні користувачі бібліотек, а й май­бутнє країни. Книги, прочитані в дитинстві, запам'ято­вуються на все життя, впливають на подальший розвиток і світосприйняття, формують певні норми поведінки. 

     В  бібліотеці створені сприятливі умови для спілкування дітей влітку. «Ігровий куточок» для дошкільників та дітей молодшого шкільного віку, де діти  відпочивають, читають цікаві книжки, відгадують ребуси та кросворди, збирають пазли,  грають з м’якими іграшками, інсценізують маленькі лялькові вистави.

     До послуг користувачів книжкові новинки, цікаві змістовні виставки, дитячі періодичні видання, цикли масових заходів, можливість погратися та поспілкуватися з однолітками.  Також бібліотекою проведено ряд  заходів, які мають назву «Бібліотека під парасолькою», де на дитячому майданчику популяризовано цікаву літературу для дітей.

     Читати знову модно! Читати – це круто! - ось такий девіз юних читачів  бібліотеки.       

     Протягом всього літа   проходять «Літературні фуршети» на дитячому майданчику  «Веселимося, граємося, літечко вітаємо», зустрічі на галявині «Із книгою ми дружимо»,  веселі розваги, конкурси малюнків «Паперове мереживо».

     Всі ці заходи направлені на організацію цікавого  дозвілля дітей та організацію їх літнього читання.

Лариса Комзюк.

Юлія Коханевич.

Переглядів: 596 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.08.2016 | Коментарі (0)

Шановні читайлики та  пізнавальники!

     З 1 червня та до кінця серпня на літньому майданчику районної бібліотеки для дітей та в приміщенні бібліотеки діє літня читальня «Літо. Книга.Я –друзі.».

     Згідно програми літніх читань працівниками бібліотеки оформлена ігрова зона для відпочинку і спілкування юних користувачів бібліотеки.

     Протягом літа юні користувачі бібліотеки приймуть участь в акції «З книгою на лавці» в бліц опитуванні «Я читаю і радію тому що …» в бесідах – діалогах та в жартівливих тестах, тощо.

     На літньому майданчику бібліотеки Ви зможете погратися в улюблені ігри, а також буде функціонувати «Бібліотека під парасолькою», яка познайомить Вас з книгами, які навчать доброті, щирості, порядності, чуйності.

     Працівники бібліотеки познайомлять Вас з романтичним куточком «Книга запрошує на побачення», Бібліоцукернею «Вітаміни настрою», Книжковим будиночком для юних читачів.

     У бібліотечному  відеосалоні для бажаючих  демонструватимуться мультфільми. Діти зможуть подивитись відео ролики екранізованих казок, поспілкуватись в соц. мережах з однолітками.

     До послуг читачів книжкові новинки, дитячі періодичні видання, цікаві виставки- побажання, виставки-застереження, тощо.

     Пам’ятайте! Літо - це прекрасна пора, щоб гарно відпочивати та прочитати улюблені книги.  

     Отож, запрошуємо всіх до бібліотеки читати, фантазувати, творити на радість собі та інших.

                                                                                           Віра Мельник.

Переглядів: 753 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.06.2016 | Коментарі (0)

        24 червня в районій бібліотеці для дітей проведена інформгодина «Конституція України - права та обов’язки».

          До уваги користувачів - дітей виставка – інсталяція «Діти мають право…» а також працівники бібліотеки познайомили дітей з мультимедійною презентацією «Конституція незалежної України:історія свободи».                                                         

                                                                      Віра Мельник.

 

 

 

 

 

Переглядів: 680 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.06.2016 | Коментарі (0)

     Діти – майбутнє нашої держави, і саме від них залежить якою буде Україна завтра, чи запанує на наших землях радість, чи будуть люди щиро посміхатися одне одному, чи зникнуть ненависть і несправедливість, чи відродиться Україна і люди в ній по – справжньому стануть незалежними? Нашим дітям ніхто не заборонить бути щасливими, вони доведуть усьому  світові, що ми єдиний сильний народ, єдина країна!

     Як же виглядатиме ця оновлена прекрасна Україна, в якій мріють жити наші діти?

    З 1 березня 2016 р. стартував Всеукраїнський Конкурс дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд».

            Організатором є фонд М. Томенка «Рідна країна» та Національна бібліотека України для дітей.

            Основним завданням конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд» є утвердження в свідомості та почуттях юних громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї країни, українського народу, його культури, звичаїв та традицій, стимулювання пізнавальної активності і самостійності у дітей та підлітків.

            У конкурсі беруть участь діти 10 – 16 років, які готують три номінації: поетичні твори, прозові твори, малюнок.

            Всі бібліотеки Рокитнівської бібліотечної системи прийняли активну участь в конкурсі дитячої творчості.

            Читачі бібліотек з допомогою бібліотекарів, вчителів старанно писали твори, творили вірші, малювали малюнки, намагаючись, щоб за змістом і жанром їхні роботи відповідали темі авторського бачення майбутнього України.

            Творчо, активно, з великою відповідальністю прийняли участь у Конкурсі «Мрії про Україну: дитячий погляд» читачі бібліотек сіл Масевичі (бібліотекар Мартенюк М.Т.), Олександрівка (бібліотекар Рабець Н.Г.), Карпилівка (бібліотекар Бричка Н.Л.), Борове (бібліотекар Довгаль В.В.), Кисоричі (бібліотекар Рабець К.С.), Кам’яне (бібліотекар Місюра Л.П.), Блажове (бібліотекар Кулакевич Р.С.), Березове (бібліотекар Жежук М.Х.), Заболоття (бібліотекар Кравченя С.А.), Хміль (Іваницька Н.П.), Глинне (бібліотекар Лесковець Н.М.), Нетреба (бібліотекар Шеремет Є.А.).

            Районне журі конкурсу підбило підсумки та визначило переможців у кожній номінації та віковій категорії.

            У Номінації «Прозові твори» - визначено переможцями читачів бібліотек – с. Олександрівка  - Рабець Вікторію, с. Масевичі – Лесковець Євгенію, с. Блажове – Кибукевич Надію.

            У Номінації «Поетичні твори» - визначено переможцями читачів бібліотек с. Березово – Баланович Жанку, с. Борове – Єремейчук Інну, с. Нетреба – Шеремет Ольгу.

            У Номінації «Малюнок» - визначено переможцями читачів бібліотек с. Заболоття Макаровець Марію, с. Кисоричі – Пахнюк Діану, с. Борове – Сороку Вікторію.

            Кращі конкурсні роботи відіслані в обласну бібліотеку для дітей.

            Обласне журі Конкурсу підіб’є підсумки робіт читачів бібліотек Рівненщини та визначить по три переможці першого туру у кожній номінації та віковій категорії.

            Конкурсні матеріали першого туру надсилаються до головного організаційного комітету в м. Київ – Національну бібліотеку України для дітей.

            Головне журі оцінить роботи, що надійшли від обласного журі та визначить переможців.

            Нагородження переможців Конкурсу дипломами та призами відбудеться напередодні Дня незалежності України у Національній бібліотеці України для дітей.

            Бажаємо конкурсантам бібліотек Рокитнівщини перемоги у Конкурсі дитячої творчості   «Мрії про Україну: дитячий погляд».

                                                                                  Віра Мельник.

Переглядів: 1077 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.06.2016 | Коментарі (0)

Дитинство – це блакитне небо

Дитинство – це миру і щастя мить.

Дитинство – це гомін веселої днини усюди

І радістю що не спинить!

            Щороку хвилююча мить чарівного літа приносить до нас традиційне свято радості, тепла, щирих дитячих усмішок, яке присвячується Міжнародному дню захисту дітей.

            27 травня до бібліотеки завітало багато дітей, читачів бібліотеки – Ковалевич Емма, Ковалевич Яна, Нестерчук Софійка, Ковальчук Юліана, Кириловець Дмитро, Кибукевич Юліана, Богданець Сашко, і багато інших дітей, а також діти – сироти та діти, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, учні 4 «А» кл. Рокитнівської гімназії з вчителем Ж.П.Буднік.

            Перед дітками виступили працівники бібліотеки, які щиро привітали дітей з святом. На святі були присутні працівники служби у справах дітей райдержадміністрації.

            З темою «Права людини починаються з прав дитини» виступила головний спеціаліст правового та соціального захисту дітей у справах дітей районної державної адміністрації І.М. Шупрудько.

            Слайд – презентацію «Права та обов’язки дітей» презентувала головний спеціаліст правового та соціального захисту дітей служби у справах дітей районної державної адміністрації М.Б.Савчук.

            Працівники бібліотеки провели з дітьми правові розваги, казкову вікторину, гру «Права дитини».

            Протягом свята діти читали вірші, співали пісні, аналізували ситуації й визначали, які права згідно з Конвенцією ООН про права дитини порушуються, а які виконуються.

            Зацікавили дітей змістовно і барвисто  оформлені книжкові інсталяції «Діти мають право», «Неповторні, гарні, нові саморобки ці чудові», які працівники бібліотеки оформили для дітей яскраво та неповторно.

            А як старанно, з дитячою неповторністю присутні дітки малювали малюнки – прийняли активну участь у конкурсі «Діти мають право».

            В кінці свята дітей було запрошено до солодкого столу, який накрили працівники служби у справах дітей райдержадміністрації.

            Всім дітям було весело та радісно. Приємні враження, позитивні емоції отримали як діти, так і організатори свята.

 

В.Мельник,

заступник директора з питань

бібліотечного обслуговування дітей . 

 

  

  

Переглядів: 722 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2016 | Коментарі (0)

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знов і знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.

     Минають роки, відлітають у вічність… Більше півстоліття минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено ціною життя мільйонів людей.

     День Перемоги , найскладніше свято нашої історії. Саме гірке, адже згадують всіх людей, які загинули за час Великої Вітчизняної на фронті, в концтаборах, в окупованих містах і в тилу. Саме радісне, тому що саме в цей день закінчилася одна із самих страшних і руйнівних воєн не тільки для нашої країни, але і для всього світу

     Мільйони людей забрала ця війна. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли мільйони... Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів однополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.

     До 9 травня в читальному залі бібліотеки створено виставку-пам'ять  «Ніхто не забутий. Ніщо не забуте».

     Сьогодні ми маємо віддати данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

     Згадаймо всіх полеглих і живих, хто кожну літеру у слові «Перемога» освячував і ранами, і втратами, й життям своїм чи побратимів… згадаймо всіх, кого в нас відібрала така далека і страшна війна…

Юлія Коханевич

Переглядів: 574 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.05.2016 | Коментарі (0)

Великоднє сонце сяє у ясній блакиті,

 Теплим променем цілує світ увесь.

 І серця для радості відкриті:

 Знайте, люди, що Христос Воскрес!

 Горобці цвірінькають надворі –

 То вони співають Богу честь!

 Позабудьте сумніви і горе,

 Бо Христос Воістину Воскрес!

     Великдень – це найбільше релігійне свято, яке відзначають навесні. У цей день, згідно з християнською легендою, воскрес Ісус Христос після того, як його було розіп’ято на хресті. Це чудо символізує звільнення від гріхів для віруючих людей. У народному уявленні це свято оновлення землі та природи.

     Рано-вранці в неділю всі йдуть до церкви, а після повернення сідають за святковий стіл. У церкві священик бризкає на людей та їжу святою водою. Є традиція запалювати свічку та вставляти її у паску під час освячення. Якщо донести свічку, що горить, до самого дому, то буде щастя та багатство протягом цілого року. У цей день зазвичай збирається вся родина для спілкування та веселощів. Навкруги панує радісна святкова атмосфера.

     З нагоди найбільшого християнського свята в бібліотеці створено виставку «Благословення сходить із небес!Христос Воскрес!».

     Воскресаймо – розсвітлюймося невпинно у любові й братерстві, у праці добутній задля доброї слави України нашої.

Лариса Комзюк.

         

Переглядів: 616 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.05.2016 | Коментарі (0)

     26 квітня 2016 року виповнилося 30 років з дня найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття. Чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, яка доторкнулася до мільйонів людей, накрила їх крилом безжалісної радіації.

     В бібліотеці створено книжкову виставку «Нехай ЧОРНОБИЛЬСЬКА біда остання буде на землі». Щоб розширити знання дітей про Чорнобильську трагедію, наголосити про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС було організовано перегляд відеофільмів про цю страшну катастрофу.

     Аварія на ЧАЕС - смертоносне полум’я зловісної пожежі висвітило кожного, хто там працював і жив, виділило перших із перших, вони, ризикуючи життям, кинулися до реактора, аби своїми грудьми перестерегти трагедію.

     Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

Юля Коханевич

          

Переглядів: 646 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz