Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 16:37

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Святково, урочисто розпочалось різдвяне свято «Співай, колядуй, Україно моя!» в районній бібліотеці для дітей.

Віра Миколаївна Мельник тепло поздоровила присутніх з святом всіх свят – Різдвом Христовим і побажала всім миру, здоров’я, злагоди, хороших друзів та навчатись дітям тільки на «відмінно».

Діти, ошатно вдягнені,  Пахнюк Олександра, Ковальчук Артем, Євпат Богдан, Богданець Таїсія, Колесник Кристіна, Боровський Максим, Домбровський Саша та інші діти славили Ісуса Христа – Божого сина. Разом з працівниками бібліотеки за святковим столом з пирогами, солодощами колядували різдвяні та українські колядки «Бог ся рождає», «Старий рік минає», «Добрий вечір тобі, пане Господарю», «На Різдво Христове».

 Задушевно, з благоговінням працівники бібліотеки Мельник В.М., Комзюк Л.А., Скаковець Т.Є. розказали дітям про святкування різдвяних свят в Україні. Традиції та звичаї святкування Нового року в різних країнах світу.

Діти познайомились з різдвяною феєрією  «З передзвоном на поріг знов ступає Новий рік» та новорічною інсталяцією «Намисто різдвяних свят», які підготували для дітей Комзюк Л.А. та Скаковець Т.Є.

Зацікавила дітей і викладка літератури «Від Різдва, свята гожого до Водохреща Божого».

Протягом свята був проведений конкурс на краще читання віршів про Новий рік в якому прийняли участь Євпат Аня, Євпат Софія, Покровський Нікита, Кибукевич Станіслав, Колесник Крістіна, Пахнюк Женя, Богданець Оленка та інші діти.

Всі діти дуже гарно декламували вірші. Вони отримали невеличкі призи – подарунки.

Щиро вітали з великим празником працівників та читачів бібліотеки студенти медичного училища  Боровик Катя, Таргонська Настя, Комар Дарина, Дячок Іванна, Прит Ірина, які теж користуються послугами районної дитячої бібліотеки.

Вони колядували та посівали на щастя, на добро, на довгий вік.

Свято закінчилось. Всім було весело і затишно в читальному залі районної бібліотеки для дітей.

                                                                        В. М. Мельник.

 

 

 

 

Переглядів: 513 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.01.2017 | Коментарі (0)

Напередодні новорічних свят для читачів книгозбірні було проведено майстер – клас «Новорічний декор».  Наші дітки, а саме  Женя, Софія, Віка, Софія, займалися декоруванням вікон.  

До цієї справи  дівчатка підійшли творчо. Під керівництвом бібліотекарів у наших маленьких майстринь виходили чудові ялинки, дзвіночки, янголята, сніговички, символ року півень. Настрій був чудовий, тому і декор вийшов супер!

Бібліотекар Тетяна Скаковець.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 494 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.01.2017 | Коментарі (0)

Шановні дітки, друзі, колеги, партнери!

Щиро вітаємо вас із – Новим Роком!

Роком  - Червоного Вогняного Півня! 


Щиро бажаємо Вам  здоров’я, щастя, добра, оптимізму та незгасної життєвої енергії.
Нехай Новий рік принесе радість, благополуччя, мир і спокій у ваші родини.

 

На віконцях візерунки,

У вбранні хатки стоять,

Та чудові подарунки

Під ялиночкою лежать.

Хай рік новий щастям сіє,

Надає наснаги всім,

Буде щедрим та щасливим,

Зі здоров’ячком міцним!

Колектив бібліотеки.

Переглядів: 600 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.12.2016 | Коментарі (0)

Нарешті завітала до нас красуня-зима. Вона прийшла у білосніжній пухнастій сукні. Щодня посилає своїх помічнниць-сніжинок, щоб вони покружляли у дивному танку. А діти, затамувавши подих, спостерігають  за ними та розглядають їх на своїх рукавичках. Весело о цій порі дітям. Їх чекають розваги на лижах та санчатах. Ось уже й сніговик зустрічає перехожих.   

У цю пору ми святкуємо багато свят. Вони приносять радість у наші оселі, зігрівають серця у зимовий час! Усі діти з нетерпінням чекають святого Миколая. Для чемних малят він завжди має чудові подарунки. Чекаємо Новий Рік, Свят-вечір, Різдво, Водохреща.  

Для маленьких любителів читання в бібліотеці розгорнуто книжкову виставку- інсталяцію «Чарівниця зима», де до вашої уваги  книги, які допоможуть підготуватися до цих чарівних свят.  Запрошуємо.

Лариса Комзюк.

 

Переглядів: 497 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.12.2016 | Коментарі (0)

     День Гідності та Свободи в Україні відзначають 21 листопада. Започаткували на честь двох революцій - помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го, що почалися цього дня.

     Жодна з держав не може вважати себе ані розвиненою, ані демократичною, якщо її громадяни не знають свого минулого. Особливо потрібно його знати нам, українцям. Адже від  нас цілеспрямовано, упродовж століть намагалися відібрати історичну пам’ять, а отже, й позбавити національної гідності. Наша Батьківщина пройшла непрості шляхи розвитку, зазнавала принижень, поневірянь, але вистояла, стала на ноги.

     21 листопада в бібліотеці був проведений перегляд тематичних відеороликів «98 днів Роволюції Гідності», «Єдина країна! Творимо майбутнє власними руками», «Герої серед нас».

Юля Коханевич.

Переглядів: 440 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.11.2016 | Коментарі (0)

      16 листопада в Рокитнівській ЗОШ №3 відбулась презентація нового історичного роману «Забудь-річка» українських письменників, видавців Братів Капранових. Назву своєї книги письменники віднайшли в українській міфології, адже «Забудь-річка» - старий язичницького символ, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями в кожній українській родині.

        Під час презентації письменники багато жартували, зокрема про те, що серйозну книгу від несерйозної можна відрізнити за наявністю закладки.

      Окрім «Забудь-річки» брати Капранови привезли із собою Збірку «Я like Україну!», роман «Щоденник моєї секретарки», «Мальовану Історію Незалежності України» та роман-збірник «Кобзар 2000»

       По закінченню презентації кожен охочий, а таких було багато, міг поспілкуватись з письменниками, придбати книги та отримати автографи Братів Капранових.  

      Захід відбувся за сприяння Благодійного фонду Василя Яніцького "НАШ КРАЙ".

Юля Коханевич. 

Переглядів: 511 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.11.2016 | Коментарі (0)

     Сильний дух ніколи не втрачає свого існування, і тому головна ідея цього проекту «Легенди про сучасних героїв України» – увічнити пам`ять про наших легендарних захисників, створити сучасний український епос за допомогою талановитих школярів з усіх куточків країни. Їх творча уява, добрі серця та щире бажання віддати шану воїнам за подвиг, безумовно, спроможні на шедеври дитячої думки.

     За думкою організаторів конкурсу, це буде найкращим моментом патріотичного виховання українських школярів – бо вони це зроблять самі для себе, працюючи над книгою, створюючи легенди про Героїв. Хтось з них «став» птахом, хтось – ячмінним колосом, а хтось «дивиться» з Небес на рідну землю, та вкладає всю свою любов до неї у силу вітру, а хтось і досі живе та дивує нас своїми вчинками… Від стародавніх героїв національного епосу – Данило Кожум`яки, Котогирошка та інших – до сучасних образів, які втілить в оповідання дитяча уява та фантазія.

     Головне – посіяти в розумі підлітків цінність високого духу людини, її моральні закони, справжню гідність, донести важливість та необхідність свого розвитку для цього.

     Школярі пишуть про тих героїв, історії яких загально відомі, або про них розповіли батьки чи друзі, або інформацію знайдено у ЗМІ та Інтернет.

Умови участі у дитячому літературному конкурсі.

     Взяти участь у конкурсі мають змогу учні шкіл, гімназій ті інших навчальних закладів України та м. Києва, віком від 10-17 років. До участі у конкурсі приймаються оповідання, що не були раніше надруковані, або опубліковано в Інтернеті. Друковані твори надсилаються в електронному вигляді в текстовому форматі word на скриньку конкурсу konkurc-jobs@i.ua

     Разом із друкованим твором автори мають надати відомості про себе: ім’я, вік, місце проживання, навчальний заклад, назва твору, які будуть використані в друкованій книзі, як підтвердження авторства.

     Твори надсилаються членам журі на розгляд в електронному вигляді без відомостей про автора(для уникнення упередженості). Свої враження про твори журі можуть висловлювати на сайті проекту або на тематичній сторінці проекту в соцмережі Фейсбук.

     Прийом робіт до 1 березня 2017 року. Оголошення переможців 4 квітня 2017 р., на заході присвяченому міжнародному дню дитячої книги (формат, місце з'ясовуються). Презентація надрукованой книги 24 травня 2017 року(дата уточнюється).

Номінації за віковими категоріями та призовий фонд:

від  10-12 – 1,2,3 місця – 3000 грн.;  

від 12-15 – 1,2,3 місця – 3000 грн.;

від 15-17 – 1,2,3 місця – 3000 грн.

     Також меценати та партнери визначають своїх симпатиків та примирують учасників, але в симпатики не можуть входити призери конкурсу, яких визначило поважне журі. Симпатики брендів – 3000 грн.; Симпатики брендів – 3000 грн.; Симпатики брендів – 3000 грн.

     Оргкомітет визначив, що призовий фонд для переможців буде однаковий, так як головним призом для дітей буде книга, а їх ім’я увіковічиться  в історії на сторінка книги «Легенди сучасних героїв України», авторами якої во є.

     Твори призерів та симпатиків будуть надруковані в книзі «Легенди про сучасних героїв України».

     Автори, які посіли перші та призові місця отримують коштовні подарунки, а також нагороджується навчальний заклад в якому навчається дитина.

     Організатори залишають за собою право друкувати надіслані твори у книзі «Легенди про сучасних героїв України», які не посіли призових місць. Такі автори отримують примірники книги зі своїм оповіданням та згадуванням імені автора, місця проживання та навчального закладу.

Джерело:

http://litcentr.in.ua/news/2017-03-01-4968

Переглядів: 972 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.11.2016 | Коментарі (0)

     14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці і водночас у цей день відзначається День українського козацтва. Це свято - данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. З нагоди свята в бібліотеці було проведено екскурс у минуле «Мудрість козацької доби», оформлено виставку – інсталяцію «Запорожців вічна слава не вмре, не поляже». Декілька століть відділяють сьогоднішні покоління українців від тих часів, коли дзвеніла слава козацька далеко за межами України. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Лариса Комзюк.

 

Переглядів: 495 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

     Напередодні свого професійного свята бібліотекарі Рокитнівської районної бібліотеки для дітей підготували цікаву святкову акцію «Бібліотекар на годину», в рамках якої кожен, хто завітав до бібліотеки, за бажанням, міг стати справжнім бібліотекарем на цілу годину: допомагав читачам підібрати потрібну літературу, виконував усні довідки, працював з книжковим фондом. Мав нагоду дізнатись про деякі фахові секрети бібліотекаря, а головне - долучитись до великої справи: популяризації книги, читання та бібліотеки.

Лариса Комзюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 533 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.10.2016 | Коментарі (0)

     Ми з вами щодня спілкуємося з іншими людьми рідними, учителями, однокласниками, незнайомими. Чи завжди це спілкування приносить задоволення, радість, втіху Звичайно, ні. Приємно спілкуватися з ввічливими людьми. Ввічливість – моральна якість, що характеризує людину,  для якої повага до оточуючих стала нормою поведінки і звичним способом спілкування. Це елементарна вимога культурної поведінки. Здавна в народі шанували ввічливих людей.

     З метою навчити читачів правилам етикету, познайомити з корисними рекомендаціями з питань спілкування з людьми, сприяти  формуванню доброти, чуйності, делікатності у бібліотеці  22 вересня було проведено годину вихованості  і ввічливості «Чи ввічливий ти?». Діти дізналися про  правила етикету, познайомилися з «Абеткою ввічливості» та «Правилами містечка вихованих людей». У рамках заходу були проведені конкурси «Лицарські манери» і «До джерела народної мудрості»». А також діти передивились відеоролик «Гарні манери і ввічливість».

                                                                                                   Комзюк Л.А.

 

Переглядів: 550 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.09.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz