Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 15:26

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Пам’ять про страшні роки. Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам’яті наших дідів, батьків і старших братів, пам’яті вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам’яті тих, хто поліг смертю хоробрих, пам’яті всіх, чиї серця обпалила  війна проведено  годину реквієму "Печать війни із пам’яті не стерти" читачі ознайомилися з мужністю та відвагою в роки Другої світової війни та в наші дні.  Також переглянули   буктрейлер  «Згадаймо поіменно героїв».  Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл. Діти  також ознайомились з виставкою – пам'ять «Подвиг. Перемога. Пам'ять!».

Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен.

Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував Батьківщину.

Л.А. Комзюк.

                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 744 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.05.2017 | Коментарі (0)

26 квітня в Україні День чорнобильської трагедії.

Цей день катастрофи на Чорнобильській АЕС став для всіх українців днем скорботи, адже він ознаменувався однієї із найбільших техногенних катастроф сучасності, що змінила долі мільйонів людей та вплинула на наступні покоління.

26 квітня в районній бібліотеці для дітей  проведено перегляд відеофільмів на тему «Чорнобильська трагедія – одвічний біль України».  Користувачі дізналися про трагічні квітневі дні   невеличкого районного центру Чорнобиля, яке назавжди увійде в історію, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф. Учасники заходу ознайомилися з  книжковою виставкою «Художне слово пам'ять береже». Усі жахіття й проблеми Чорнобиля знайшли відгук у творах українських письменників Є. Гуцало, І. Драча, В.Яворивського, Ю.Щербака, Л. Ковалевської,  Л. Даєна. 

Катастрофа нагадала всім про відповідальність людини за плоди її діяльності й глобальність можливих трагічних наслідків

Ми   вклоняємось у глибокій шані перед ліквідаторами аварії, які не пошкодували свого життя, буквально прикривши собою пекло зірваного реактора аби дати шанс на життя всім нам.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 540 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.04.2017 | Коментарі (0)

Друзі!

Запрошуємо вас ознайомитись з виставкою – рекомендацією «Досьє на літературних героїв»

Якщо ви  не уявляєте  свого життя без таємниць та загадок; цікавитесь найменшою подробицею з життя інших; полюєте  за секретними матеріалами, тоді  вам потрібне саме це інформ –досьє.

Зазирнувши сюди, ви ознайомитесь із секретною інформацією про літературних героїв відомих у всьому світі творів: Ассоль, дядько Том, Маленький Принц, Попелюшка, Джим Гокінс, Дік Сенд, Піноккіо.

В кінці кожного досьє є підказка, з якого твору походить літературний герой, хто його автор.

Успіху  вам  у виявленні та дослідженні секретних даних щодо цих та інших літературних героїв!

 Тетяна Скаковець.

Переглядів: 446 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.04.2017 | Коментарі (0)

Великдень – це найбільше релігійне свято, яке відзначають навесні. У цей день, згідно з християнською легендою, воскрес Ісус Христос після того, як його було розіп’ято на хресті. Це чудо символізує звільнення від гріхів для віруючих людей. У народному уявленні це свято оновлення землі та природи. Підготовка до свята займає цілий тиждень, кожен день якого має особливе значення, та який відзначають проведенням певних обрядів. Передує Великодню Великий  піст.

Відзначають Великдень по різному в різних країнах світу й навіть різних регіонах України. Перед Великоднем у всіх родинах печуть смачні паски та роблять крашанки або просто фарбують яйця в яскраві кольори. Про традиції святкування Великодня на Україні ви можете дізнатися з інсталяції книжкової виставки «Благословення сходить із небес: Христос Воскрес!».

Л.А.Комзюк

 

Переглядів: 466 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.04.2017 | Коментарі (0)

12  квітня з користувачами бібліотеки було проведено годину спілкування «Зі злом миритися не треба».

«Добро і зло — дві вічні теми.  Протягом століть люди, які прагнуть добра і світла, намагаються знищити зло, але воно все-таки підіймає голову, проникає повсюдно, не бажає здатися і щезнути. Кажуть, воно завжди поруч із добром». Такими словами почала свій виступ бібліотекар.

Користувачі подивилися відео презентацію «Людина починається з добра». Бібліотекар дала визначення поняттям «добро» і «зло». Діти згадали прислівя про доброту, розповіли про свої добрі вчинки. Також вони  відповідали на запитання: чи можно примусити людину бути доброю, чи можна стати добрим  на деякий час, чи легко бути добрим? Читачі подивилися мультфільми  про доброту «Образліві слова» та «Просто так».

В кінці спілкування діти зробили висновок: хочеш змінити світ на краще — почни з себе.   Адже з кожного з нас, як із маленьких цеглинок, складається благополуччя і щасливе життя на Землі. І якщо кожен щодня боротиметься зі злом маленьким — незабаром на Землі не стане зла великого.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 496 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.04.2017 | Коментарі (0)

Шановні друзі!

Серед глобальних проблем людства одне з основних місць за своєю значимістю у розвитку цивілізації займають екологічні. На жаль, більшість населення планети не переймається ними, не задумується, що поступово знищуючи флору і фауну, забруднюючи воду, повітря, ґрунти, ми позбавляємо себе життєво необхідних умов існування, тобто знищуємо нашу Землю, а цим – і себе.

Саме  природі, екологічним питанням й присвячена книжкова виставка -  набат «Серце Землі у наших долонях», яка експонується в нашій книгозбірні.  Запрошуємо вас ознайомитися з виставкою, де  маєте  змогу звернути  увагу  на книги, в яких є все про природу, про її екологію.                                                                                                            

Т.Скаковець.

Переглядів: 494 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.04.2017 | Коментарі (0)

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне  свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято популярне під час шкільних весняних канікул, яке пов’язане з книгою.  

Тиждень дитячого читання  сьогодні не лише не втратив свого значення, але й набув особливого змісту для кожного читача.

В цьому році тиждень дитячого читання проходив під назвою   «Книга просить на гостину – в неї свято іменини».

Перший день тижня був присвячений книзі, діти прийняли участь у бібліоквесті «Книга – добрий, мудрий друг», переглянули відеопрезентацію «Як виникла книга», приймали участь у веселій ігротеці «Мудрий і чемний» і «Чарівний стілець».           

Найбільший інтерес у читачів викликав  наступний день «День казки».  Найменші читачі бібліотеки  бавилися, слухали і читали казочки, приймали участь в літературній грі «Знавець казки», бліц – турнірі «Пізнай казку».  Дітям було представлено  виставку – заохочення «Казка мандрує Європою». Неабиякий інтерес викликала виставка дитячих робіт «Паперове мереживо». Дитячі роботи вражали своєю оригінальністю та неповторністю.

Наступні дні  тижня пройшли під назвою «День книголюба».

На  абонементі обслуговування користувачів – дітей для учнів  5-9 класів була проведена відео – презентація «Ювілейний книгоград  - 2017». Користувачі ознайомилися з творами-ювілярами 2017р.    В кожній країні існують свої книжкові перлини, які мають історію написання та видання. Вони допомагають зрозуміти оточуючий світ, розкривають таємниці добра і зла, збагачують знаннями.  Це  «Чорна рада» П.Куліша, «Лісова пісня» Л.Українки, «Хатина дядька Тома» Г.Бічер-Стоу, «Діти капітана Гранта» Ж. Верна.  Не дарма такі книги включені  в шкільну програму і їх повинен прочитати кожний  школяр.

Для читачів була підготовлена книжкова виставка «Книги - ювіляри».

З ерудитами у бібліотеки  були проведені цікаві ігри, які знаходяться на сайті «Бібліоігротека». Читачі відповідали на запитання вікторини «Казковий марафон», «Чому коти так дивно поводяться?», пригадали персонажів книг В.Нестайка, М.Підгірянки, складали пазли та відгадували за картинкою назви журналів.

Була оформлена книжкова виставка «Читай як я, зі мною, краще мене».

Тиждень дитячого читання пройшов у бібліотеці  цікаво.  Бібліотекарі щиро подякували  читачам  за їх ініціативність і пригостили дітей солодощами.

Комзюк Л.А.

Скаковець Т.Є.

Переглядів: 457 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.04.2017 | Коментарі (0)

Конкурс дитячого читання.

         З 20 лютого в Рівненській області стартував Конкурс дитячого читання «Книгоманія - 2017».

         І та ІІ етапи Конкурсу пройшли у шкільних та сільських бібліотеках району.

         ІІІ етап (районний) Конкурсу пройшов 24 березня в районній бібліотеці для дітей.

         На свято Книги – конкурс дитячого читання «Книгоманія - 2017» в районну дитячу бібліотеку були запрошені суперчитачі бібліотек району, переможці І та ІІ етапів Конкурсу: читачі Рокитнівської бібліотеки для дітей Марійка Домбровська та Валерія Басич, Рокитнівської міської бібліотеки Ірина Богданець, супер – читачі бібліотек – філій сіл: Олександрівка – Юлія Бугайчук, Камяне – Марійка Коханевич, Борове – Вікторія Сорока, Залавя – Анастасія Субота, Осницьк – Катерина Богданець, Біловіж – Христина Герасимчук, Блажево – Мирослава Мисюкевич, Нетреба – Ольга Шеремет, Буда – Зоряна Богданець, Рокитне – Юлія Лозян.

         Слово для представлення кращих читачів бібліотек району надавалось бібліотекарям книгозбірень, які в своїх виступах відмічали, що вони горді за своїх юних читачів, які багато читають, черпають знання із книг, які допомагають дітям добре вчитись і вони впевнені, що ці діти виростуть справжніми громадянами України.

         Перед присутніми на Конкурсі – святі виступили кращі читачі бібліотек району, які представили присутнім книги В.Рутківського «Джури – характерники», книгу про героїв фронту і тилу «Героям Слава!», Кокотюхи А. «Гімназист і Чорна Рука», Рибалко М. «Марічка і Червоний Король», Лущевська О. «Вітер з – під сонця», Стороженко О. «Скарб» та інші книги.

         Діти, використовуючи свою уяву та фантазію, вільно висловлювали свою думку про твір, давали оцінку героям і подіям улюблених творів, а також показали свою загальну ерудицію та артистизм.

         Всі учасники Конкурсу прекрасно виступили і заслужили високі оцінки журі.

         Юні конкурсанти протягом свята Книги взяли участь у веселій ігротеці «Хто найбільше читає», в хвилинках – роздумах «Черпаємо силу із книги», прослухали легенду «Як же заявилася бібліотека», прийняли участь у конкурсі «Миттєвості бібліотечного буття», а також діти поділилися з присутніми своїми мріями – обрати професію бібліотекаря.

         Перед присутніми виступила шанована людина, талановита поетеса В.І. Терещук, яка полонила дітей своєю поезією.

         Шановане журі у складі 5-ти чоловік визначило переможців.

         Читач бібліотеки – філії с. Рокитне Лозян Юлія та читач бібліотеки – філії с. Олександрівка Бугайчук Юлія посіли третє місце в цьому конкурсі. Валерія Басич, читач Рокитнівської районної бібліотеки та читач бібліотеки – філії с. Блажове Мисюкевич Мирослава здобули друге місце. Перше місце вибороли читач районної дитячої бібліотеки Марійка Домбровська та читач бібліотеки філії с. Осницьк Богданець Катя.

         Наприкінці  Конкурсу «Книгоманія - 2017» працівники бібліотеки щиро побажали всім міцного здоров’я, наснаги, дітям добре вчитися, читати і бути і бути успішними, адже

                            Читання – це знання,

                            А знання – це успіх.

                                                                                     В.М. Мельник.

Переглядів: 571 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.04.2017 | Коментарі (0)

Друзі!

Ви втомилися від одноманітності реального життя і мрієте заглянути до таємничого світу уявлень та відчуттів, поринути у незвичайні пригоди? Книжкова виставка «Цей дивовижний світ фантастики» запрошує вас.

Справжня фантастика чекає на своїх героїв не лише в далекому космосі. Таємне завжди поряд з вами! Варто лише вийти за двері, подивитися під іншим кутом на звичайні речі і побачити диво.

 Чекаємо за адресою:

смт Рокитне, вул Незалежності, 14

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 570 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.03.2017 | Коментарі (0)

На шлях я вийшла ранньою весною

                                                          І тихий спів несмілий заспівала,                    

А хто стрічався на шляху зо мною,

Того я щирим серденьком вітала:

«Самій не довго збитися з путі,

Та трудно з неї збитись у гурті».

                                    Л.Українка

Леся Українка – дочка України, велика поетеса і жінка з трагічною долею.

Поетеса справді вже стала постаттю легендарною, овіяною ореолом Дочки Прометея.

Але чим далі  в історію відходить ім’я Лесі Українки, тим ближчими стають нам її твори, розкриваючись новими духовними скарбами.

Масовий захід «Леся Українка: талант і мужність», що був проведений в районній бібліотеці для дітей, був приурочений річниці від дня народження славетній письменниці.

Документальний фільм «Леся Українка», який переглянули читачі бібліотеки зачарував присутніх спогадами про Лесю Українку, про її дитинство, творчість, кохання, ознайомив дітей з цікавими моментами із життя Л. Українки.

Ніжно, з теплотою в голосі читачі бібліотеки  Жульжик Ярослав, Гвоздецький Павло, Ковальчук Юліана, Баланович Артем, Домбровська Марійка та інші діти читали вірші Л. Українки «Конвалія», «Стояла я і слухала весну», «Подорож до моря», «Досвітні вогні» та інші.

Творчість Л. Українки – це немов сльози народу, біль і трагедія, його муки і сподівання, його віра та прагнення.

Працівники бібліотеки звернули увагу дітей, що за останні десять років життя Л.Українка написала багато визначних творів «Лісова пісня», «Бояриня», «Камінний господар», «Осіння казка» та інші.

Присутні залюбки прийняли участь у літературній вікторині та ознайомились з виставкою – інсталяцією «Леся Українка – дочка Прометея».

                                                                                     В.М.Мельник.

 

Переглядів: 543 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz