Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 15:56

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

До року Китаю в Україні у бібліотеці для користувачів була проведена віртуальна подорож «Китай – країна чотирьох тисячоліть».

На початку заходу бібліотекар  провела  невеличку вікторину серед учасників, щоб дізнатися про те, хто і що знає про Китай. А вже після цього цікаво розповіла про дивовижну країну з унікальною культурною спадщиною, батьківщину багатьох технічних винаходів, які змінили долю людства. 

З відеосюжету «10 цікавих фактів про Китай» читачі дізналися про національні традиції, релігію, мистецтво та культуру Китаю.

До заходу була оформлена книжкова викладка «Китай: імперія – загадка». Діти мали змогу ознайомитися з книгами про країну, її культуру, фольклор, звичаї китайського народу.

 

    Тетяна Скаковець

Переглядів: 300 | Додав: rokrdb | Дата: 10.06.2019 | Коментарі (0)

Теплим сонечком зігріте

по землі крокує літо…

Літо? У бібліотеці?

Це круто ! Це модно!

Це свято, це сміх,

Це  книжковий світ!

Літо – це гаряча пора для бібліотекарів, і саме цієї пори районна бібліотека для дітей розпочала літні читання «Літо. Книга. Я-Друзі». Згідно програми будуть діяти виставки, бібліогалявина, пізнавальні екскурсії, ігровий портал, майстер – класи та ще дуже багато чого цікавого!

Запрошуємо Вас, юні читачі, весело та креативно провести літні канікули разом з нами. Працівники бібліотеки старанно оформили для Вас комфортні умови для дозвілля та відпочинку.

На Вас чекає:  яскрава книжкова виставка «Казка + природа = читаю з насолодою»

цікава виставка-пропозиція «У літні пригоди з цікавою книжкою»

захоплююча виставка-інсталяція «Книги для літнього читання на всі смаки»

комфортна дитяча читально-ігрова зона для відпочинку та спілкування «Чита! Мрій! Відпочивай!»

яскрава фотозона «Літній книжковий вояж».

Ми з нетерпінням чекаємо на Вас!!!

 

Валентина Ничипорчук

Переглядів: 457 | Додав: rokrdb | Дата: 05.06.2019 | Коментарі (0)

    Міжнародний день захисту дітей – свято миру і дитинства .

   Напередодні свята працівники районної бібліотеки для дітей старанно попрацювали. Оформили бібліотеку яскраво і естетично, підготували цікаві інтерактивні  форми роботи для дітей.

   Книгами, плакатами, малюнками, метеликами, кульками і іншими атрибутами були наповнені: фотозона «Кожна дитина має право…», виставка – свято «Діти – планети нашої цвіт», виставка – колаж «Я маю право…», книжкова виставка «У світ дитинства через книгу».

   Юні читачі бібліотеки, а їх в цей день було багато – Пахнюк Ростислав та Олексій, Тарасян Валерія, Михалець Богдан, Лесковець Артем, Баланович Артур та Артем, Логащук Діана, Богданець Аня і інші діти були дуже мобільні і креативні. Багато дітей було у вишиванках , що підкреслювало значущість цього свята.

   Діти прийняли активну участь у проведенні літературно-правової композиції «Я і мої права». Було звернуто увагу дітей, що дитина– це найцінніший скарб і є закони, які захищають і оберігають їх, а саме: «Декларація прав дитини», «Конвенція ООН про права дитини» де записані невід’ємні права дитини на освіту,медичну допомогу,відпочинок і дозвілля…

   Протягом масового заходу був проведений бібліодартс «Знаєш відповідай – а не знаєш – прочитай», підготовлений інформаційний колаж «Твої права дитино».

   Особливо користувачам бібліотеки сподобались музичні розваги , а саме «К@раоке у бібліотеці», протягом яких діти разом з працівниками бібліотеки співали та танцювали. І всім було весело і приємно.

   В усіх присутніх залишилось приємне, світле враження від Свята дитинства , багато емоцій від приємного спілкування та просто від цього теплого і сонячного дня.

                                                                                   В.М.Мельник

 

  

  

Більше цікавих фото дивись за цим посиланням:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/photos/?tab=album&album_id=2503995883153591 

Переглядів: 397 | Додав: rokrdb | Дата: 03.06.2019 | Коментарі (0)

У теплу травневу пору до бібліотеки завітали учні 2 –го  А класу Рокитнівського НВК «Школа І ступеня - гімназія» (вчитель Ковалевич Олена Петрівна) на пізнавально - оглядову екскурсію під назвою «Запрошуємо у світ книги». Мета екскурсії полягала у розвитку інтересу до читання, бажання слухати, виховувати охайність до книги і надати перші поради, як користуватися бібліотекою , а найголовніше – викликати бажання стати активними читачами.

Юні читачі,  вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг та журналів.  Книг  звісно, не бракує – енциклопедії, казки, оповідання, довідники.

Бібліотекарі  зазначили, що книга в житті людини має величезне значення, вона була і залишається головним джерелом інформації . А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого. Учні познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою. 

Діти жваво цікавилися книгами та журналами,  відповідали на запитання вікторини - «Упізнай казку», взяли участь в літературних іграх . Весело та радісно було у бібліотеці. Діти , які побували на екскурсії, мали змогу стати користувачами бібліотеки. Всім сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від маленьких користувачів.                                               

  Комзюк Л.

 

    

    

Переглядів: 306 | Додав: rokrdb | Дата: 29.05.2019 | Коментарі (0)

 Українська вишивка − це неповторне диво, коли на одному полотні сплітається багато кольорів в один. Це незамінний атрибут, який супроводжує людину все її життя. Кожен елемент вишивки несе за собою символічне значення, що придає їй неабиякої загадковості.

У цей день, 16 травня, працівники бібліотеки і юні користувачі вирішили не просто вбратися в національний одяг, а й провели фольк – дефіле «Вишиванка в добрий час – хай єднає усіх нас», спрямований на відновлення національних традицій носіння вишиванок. Усі, хто завітав до бібліотеки в українському національному одязі сфотографувалися біля книжково - ілюстративної виставки «Вишивана моя Україна», на якій представлені книги з народознавства та етнографії, зокрема про українську вишивку та традиційне народне вбрання.

Цей день супроводжувався усміхненими обличчями читачів бібліотеки і веселим настроєм.

Комзюк Л.

 

 

     

          

   

 

 

Переглядів: 319 | Додав: rokrdb | Дата: 23.05.2019 | Коментарі (0)

 «Можна пройти крізь пустелі і хащі,

Тільки без мами не можна нізащо,

Бо найдорожче стоїть за словами —

В світі усе починається з МАМИ!».

 

Вже стало традицією в нашій бібліотеці проводити майстер - класи. На святковий майстер-клас «Мама – єдина і кохана» завітали маленькі читачі. Бібліотекар розповіла діткам про історію свята, запропонувала власноруч створити листівку - вітання. Читайлики залюбки вирізали квіти для своїх матусь. Ці вироби вони подарують своїм ненькам у день свята.

Комзюк Л.

 

    

      

     

Переглядів: 396 | Додав: rokrdb | Дата: 23.05.2019 | Коментарі (0)

Шануймо батька, шануймо матір –

І нам воздасться теж добром.

Хай буде шана в кожній хаті

І дух сімейства за столом.

 

Все найкраще, що є на землі, починається з сім’ї. Сім’я — джерело любові, добра, поваги, взаємодопомоги та збереження кращих традицій людських взаємин.  Міцна і дружня українська сім’я, в якій звучить дитячий сміх, панує злагода і мир є запорукою сильної і успішної держави.

З нагоди Міжнародного дня сім’ї в бібліотеці була проведена інформаційна година «З любов’ю та вірою».

Бібліотекар розповіла присутнім про різноманітні погляди на сімейні стосунки у різних країнах світу, а відео показ «Сім’я, родина, Україна» познайомив читачів з сімейними звичаями, традиціями, обрядами українського народу.

Діти активно брали участь у заході: ділилися сімейними традиціями, розповідали про відносини у родині, читали прислів’я та приказки про родинні стосунки. Захід доповнила книжкова виставка «Читаємо всією родиною».

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 323 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.05.2019 | Коментарі (0)

  

Ніхто не забутий,

Ніщо не забуте!

8 – 9 травня –

День памяті  і примирення.

    День Перемоги над нацизмом у

Великій Вітчизняній війні.

 

      І саме цим датам була приурочена година памяті  та мужності «Відлуння війни в наших серцях» , що проведена в районній бібліотеці для дітей.

      Про славну Перемогу 1941-1945 рр. розповідали працівники бібліотеки юним читачам, звертали увагу, що війна – це сльози, страждання  тисячі людей та наголошували, що мільйони людей ціною власного життя відстояли Велику Перемогу.

     Богданець Олександр, Михалець Богдан, Крупенко Максим, Богданець Станіслав та інші користувачі – діти бібліотеки  прочитали вголос  уривки  з повістей О.Довженка «Мати», А.Дімарова «Син капітана», В.Кави «На те літо, після війни».

      При обговоренні – діти засудили війну . «Не хочу, щоб була війна. Світ в якому ми живемо, чудовий. Про страхіття війни ми багато чули і чуємо від дідусів та від батьків. Війна- це біль та смерть людей. Нехай завжди буде мир на Землі. Ми - проти війни» - так написали у своїх листівках читачі бібліотеки Богданець Олександр та Крупенко Максим.

      Пахнюк Ангелінка сказала «Я хочу, щоб ніколи не було війни, щоб всі люди жили мирно, спокійно і щасливо».

     Привернула увагу дітей виставка-пам'ять «І травень знову нагадає історію жахливих днів».

     Закінчилася година памяті та мужності флешмобом: «Ні – війні. Хай буде мир на Землі!» .

 

В.М.Мельник.

Переглядів: 319 | Додав: rokrdb | Дата: 11.05.2019 | Коментарі (0)

 Світле свято Воскресіння Спасителя Ісуса Христа ясне, мов ризи священників, барвисте, мов вишиті рушники, яскраве, мов писанки, тепле, мов паски і радісне, мов очі людей.

Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року і з ним пов’язана низка цікавих і поетичних народних звичаїв. Про Свято Пасхи відвідувачі бібліотеки для дітей можуть більше дізнатися з друкованих матеріалів на оформлених святкових книжкових вернісажах : «З Великоднем», «Благословення сходить з небес: Христос Воскрес!», «Великдень у народних традиціях». Всі оформлені виставки будуть працювати в бібліотеці упродовж усіх великодніх свят.

Писанка один з найвеличніших  символів свята - це символ весни та зародження нового життя. Її виготовлення вдома збирає за столом всю сім᾽ю, а в бібліотеці  діти прийняли участь у конкурсі «Моя писанка найкраща».

Писанка - це розписане пташине яйце, на якому створюються певні зображення. Це мистецтво бере свій початок до християнських часів і займає головне місце в системі вірувань далеких предків-аріїв, для яких головним божеством було Сонце.

Діти старанно розфарбували яйця та із задоволенням поділилися з бібліотекою своє творчістю, фантазією.

Коли береш писанку у руки, розумієш: це справжнє маленьке диво! І мимоволі поринаєш у далеке минуле українського народу.

                                                                                                                                                                                                                                                Комзюк Лариса

Ничипорчук Валентина

 

         

        


 

 

                                                                                    

Переглядів: 328 | Додав: rokrdb | Дата: 02.05.2019 | Коментарі (0)

Наш світ живий і розмаїтий,

Довкілля наше чарівне.

Он на лугах розквітли квіти

І все це радує мене!

Надія Красоткіна

 

 

Всесвiтнiй День довкiлля був установлений Генеральною Асамблеєю Органiзацiєю Об'єднаних Нацiй у 1972 р., щоб вiдзначити вiдкриття Стокгольмської Конференцiї по людському довкiллю.

Український День навколишнього середовища (День довкілля) відзначається щорічно у третю суботу квітня, який у цьому році припадає на 20 квітня.

Сьогодні, більше ніж коли-небудь, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної відповідальності – нації за націю, особистості за особистість,  людини – за всі інші форми життя, тому зараз є необхідним виховувати у  дітей бережне та турботливе ставлення до природи рідного краю.

З нагоди цього дня 18 квітня працівник Рокитнівської районної бібліотеки для дітей провела  екологічну годину  «Захищаючи життя природи, ти продовжуєш своє» на якому були присутні читачі бібліотеки. Діти дізналися  про історію свята, його призначення  та екологічні проблеми сьогодення. Також  бібліотекар запропонувала юним читачам книгозбірні переглянути відео – презентацію «Бережіть природу.Екологічні знаки» і разом здогадались про що вони нагадують та визначили правила поведінки на природі.

Також юні читачі з цікавістю прийняли участь у невеликому обговоренні-що кожен з зміг би зробити для того, щоб зберегти наше довкілля. І це наочно показало, яке важливе для дітей чисте довкілля і тому його треба берегти.

Валентина Ничипорчук

 

 

Переглядів: 357 | Додав: rokrdb | Дата: 19.04.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz