Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 20:52

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Міжнародний день шахів відзначається щорічно, 20 липня.

Саме ця гра стає популярною і серед дітей - любителів комп’ютерних ігор. Ще б пак! Адже шахи - це одночасно і гра, і мистецтво, і спорт, і наука. Шахи дозволяють розвинути мислення та вирішувати більш складні завдання, легше виробляти нові ідеї.

17 липня До Міжнародного дня шахів в читальному залі бібліотеки для дітей був проведений шаховий турнір «Шахові баталії в  бібліотеці».

Користувачі грали в шахи з комп’ютером, хто між з собою, а дехто знайомився з шаховою історїєю та правилами гри.

Також в бібліотеці читачі мали змогу переглянути книжкову  виставку-гру «Мандрівка в шахове королівство».

Всі присутні отримали радість творчості, позитивні емоції і хороший настрій.

 

Валентина Ничипорчук

   

  

Переглядів: 306 | Додав: rokrdb | Дата: 18.07.2019 | Коментарі (0)

11 липня в бібліокафе «Книгоман» , яке організоване в районній бібліотеці для дітей,  проведений вікенд «Книга збирає друзів» мета якого – привернути дітей до бібліотеки , до книги.

Розпочалося дійство «Танцюючою книгою». Діти, тримаючи книги , пританцьовували і  вигукували «Ми любимо читати».

Цукерки, фрукти, бутерброди, чай – миттю зникли з солодкого столу, який підготували для них працівники бібліотеки і діти - Богданець Олександр, Берташ Богдан, Богданець Арсен та Святослав,  Лесковець Арсен, Колодич Максим, Пахнюк Ростислав та Олексій почали розгадувати загадки, прийняли участь у літературних вікторинах «Книга твій друг», «Чи уважний ти читач?», конкурс  «Кому належать ось ці речі?», що знаходились в «Чарівній торбинці».

«Ізюминкою» даного вікенда була бібліопригода «Читай.Я буду слухати». Діти уважно переглянули збірку  кумедно-смішних оповідань про школярів, книгу української дитячої письменниці  Т.Крюкової «Потапов , до дошки» . Прочитали два оповідання з даної книги «Стражі  порядку» та «Чергування»  які не залишили байдужим жодного бібліомана. Діти підтримали пропозицію бібліотекарів прочитати дану книгу протягом тижня та провести її обговорення.

Юним користувачам бібліотеки була запропонована виставка-порада «Книги на всі смаки» та бібліоцукерня «Вітаміни настрою».

 

                                                                        В.М.Мельник

    

   

Переглядів: 432 | Додав: rokrdb | Дата: 11.07.2019 | Коментарі (0)

Детектив – найулюбленіший у світі жанр, що привертає увагу всіх, незалежно від віку. Інтригуючий, карколомний, загадковий… 

З метою ознайомлення користувачів з жанром детективу  в бібліотеці було проведено захід – бібліопригода « Детектив іде по сліду».

Бібліотекар ознайомила дітей з історією детективного жанру, з знаменитими детективами,  найвідомішими авторами цього жанру.

Читачі прийняли активну участь в інтелектуальній грі «Магія інтелекту».  Саме інтелект, логічне мислення, хороша інтуїція  - справжня зброя детектива. Діти спробували себе в ролі сучасного слідчого: запам’ятали предмети ( речові докази) і по пам’яті  називали якомога більше їх; давали відповіді на різні запитання; описували зовнішність своїх друзів; тренувалися бути спостережливими та уважними.   

Бібліотекар ознайомила читачів  з виставкою одного жанру «Детектив їде по сліду». «Все таємне рано чи пізно стає явним» - це слова Сократа, які   розкривають зміст книжкової виставки. Діти поринули у світ справжніх детективних розслідувань. А розслідувати таємниці злочинів їм допоможуть письменники А.Кокотюха, Л.Воронина, А.Крісті, Я. Гурич. А. Ліндгрен, Д. Мельникова та їх герої.

Тетяна Скаковець

 

Переглядів: 307 | Додав: rokrdb | Дата: 08.07.2019 | Коментарі (0)

Івана Купала (Купайла) – одне із найзагадковіших традиційних свят, що відзначалося в Україні за часів язичництва. Воно припадало на 7 липня і пов'язувалося з літнім сонцестоянням.

Ім'я ж святу дав Купало – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин.

Основні обрядові дії цього дня називалися купаліями і відбувалися у ніч з 6 на 7 липня.

Всі  ретельно готувалися до них: збирали дрова для вогнища, ставили обрядове дерево (часто це була верба), яке наряджали вінками й кольоровими стрічками…

До свята Івана Купала в нашій бібліотеці у читальному залі  діє оформлена виставка-інсталяція «Ой на Івана,  ой на Купала».

 

Запрошуємо всіх користувачів на перегляд народознавчої та художньої літератури:

  • ознайомитись із обрядовістю українців літнього циклу;
  • заглибитись в етногенез українського народу, в його духовний світ та ментальність;
  • розкрити  корені цього святкового дійства від минувшини до наших днів: ритуал очищення вогнем, пошуки цвіту папороті – квітки щастя, плетіння вінків і кидання їх у воду на долю…

З нетерпінням чекаємо на Вас, поринути в чарівний світ магії та дивовижних дійств.

Ничипорчук Валентина

Переглядів: 289 | Додав: rokrdb | Дата: 01.07.2019 | Коментарі (0)

Літо-літечко... Пора розваг, відпочинку, подорожей, пора сонця, води…

Літо - найулюбленіша пора всіх дітей, адже це веселі ігри, забави, пригоди та …книжкові  дива, які максимально розширюють  дитячий світогляд, збагачують  новими знаннями та враженнями.

І в цю гарячу літню пору працівники бібліотеки завітали з бібліотурне «Літо з книгою» до дітей старшої групи  дитячого садочка  «Теремок» з  новинками літератури для дошкільного та молодшого шкільного віку.

Бібліотекарі ознайомила маленьких читайликів з новинками літератури.  Малята разом з бібліотекарями побували в царстві казки, природи, дізналися з оповідання Прокопенко І. «Чому липень липнем назвали»  та  прослухали  поетичні рядки  віршів,  які були такими ж сонячними і теплими, як саме літо. Але найуважніше дітки слухали голосні читання українських народних казок «Соломяний бичок», «Колобок»  та «Рукавичка».

Діти були задоволенні  та з нетерпінням чекають на нову зустріч з книгою. 

 

                                                                                                             Комзюк Л.А.

   

   

Більше цікавих фото дивись за  цим посиланням:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/photos/?tab=album&album_id=2527263527493493

Переглядів: 319 | Додав: rokrdb | Дата: 01.07.2019 | Коментарі (0)

У кожній державі є один найголовніший Закон.

Він називається Конституцією.

Конституція України – це основний Закон нашої держави, який установлює основи життя суспільства й державного устрою, що має найвищу юридичну силу.

28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою.

Напередодні державного свята працівники районної бібліотеки для дітей організували для користувачів - дітей  виставку - гордість «Конституція України – символ Незалежної держави».

Щоб ознайомити читачів з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України,  працівники  разом з читачами переглянули відео – презентацію  «Конституція України – історія і сучасність».

Також для читачів була підготовлена  флаєр-пам’ятка  «Основний закон України», яка  ознайомила дітей з їх конституційними правами і обв’язками.

Кожна дитина повинна добре знати Конституцію своєї держави, розуміти її та поважати..

Ничипорчук Валентина

 

 

  

  

Переглядів: 296 | Додав: rokrdb | Дата: 27.06.2019 | Коментарі (0)

 

Ура!!! Літо, відпочинок і чудовий  конкурс для книголюбів!

Юний читачу! Тільки від тебе залежить, що поміститися в твій літній рюкзак: цікава подорож, відкриття або пригода!

Варто лише прочитати книгу і вирушити в дорогу

 

Радо запрошуємо Вас та Ваших друзів, знайомих прийняти участь у

Конкурсі #Найкращий#читач#літо#2019

 

- Розігруємо три почесних місця!

- Конкурс  триватиме  протягом літа!

- Уважно читайте умови Конкурсу!

         - Успіхів !

 

 

 

 

Ничипорчук Валентина

 

Переглядів: 278 | Додав: rokrdb | Дата: 25.06.2019 | Коментарі (0)

Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини», як ми часто величаємо непримітну краплинку на карті, де з'явилися на світ.  Патріотичне, національне виховання дітей займає провідне місце в  роботі з дітьми. Вихованню патріотичних почуттів, любові до рідної землі, збагаченню духовного світу дитини допомагає використання краєзнавчого матеріалу.

Читачі нашої бібліотеки цікавляться історією рідного краю, вивчають її за допомогою книг, відвідують краєзнавчі  масові заходи, які вони  вважають цікавими і різноманітними.

20 червня у бібліотеці для читачів була проведена краєзнавча мандрівка «Подорож рідним краєм».  Діти  мандрували Рівненщиною  за допомогою завдань сайту «Бібліоігротека»: складали герб м. Рівне  та Рівненської області, відповідали на запитання вікторин «Чи знаєш ти тваринний світ Рівненщини» ,  « Моя Рокитнівщина», «Пам’ятки історії та культури Рівненщини» , « 7 чудес Рівненщини».

Краєзнавчий захід не залишив користувачів байдужими та спонукає їх до вивчення рідного краю.

Т.Скаковець    

       

 

Переглядів: 351 | Додав: rokrdb | Дата: 24.06.2019 | Коментарі (0)

День батька, як і День матері відзначається у багатьох країнах світу. В цьому році День батька в Україні відзначають 16 червня.

В районній бібліотеці для дітей з 11 по 14 червня проводились  цікаві заходи  приурочені Дню батька.

11 червня в бібліотеці  зібрались юні читачі бібліотеки на відверту розмову «Мій тато – найкращий», яка перетворилась на справжнє свято пошани для найріднішої людини – тата.

Розпочався масовий захід флешмобом «Я люблю свого тата!».

Тату, татусю, таточку... Скільки ніжності й теплоти в цих словах.

Працівники районної бібліотеки для дітей наголосили, що народна мудрість говорить: «Де є мама і тато, там і хата багата», бо в родині де тато дбає про добробут сім’ї , привчає дітей до роботи, а мама створює затишок і порядок у домі, там радісно і добре живеться.

Діти переглянули відеосюжет «Тато може все» і кожен розповів про свого тата. Арсен Лесковець та Дамир Колодич розповів, що тато у них гарний, сміливий і дужий, Огієвич Артем та Юра відзначили, що вони від татуся вчаться майстерності, тому що він завжди щось робить: пиляє, будує. Тарасян Валерія та Петро розповіли, що їхній тато найкращий і в цьому році вони разом з ним поїдуть на море відпочивати. Кузьмич Віка, Оленка Озарчук розповіли про татову роботу і про те , що батьки їх вчать бути самостійними і добрими.

Протягом свята прозвучали пісні у виконанні Наталії  Май «Родина», «Пісня про тата», Ірини Зінковської «Пісня про маму і тата», Ангеліни Гаврилюк «Пісня – татові».

Діти весело підспівували і разом з працівниками бібліотеки танцювали, жартували і сміялися.

Для дітей була підготовлена тематична викладка «Тато – захисник сімї та рідної країни», також працівники бібліотеки запросили дітей до участі в конкурсі малюнків «Ми малюємо малюнок для татуся в подарунок».

13 червня в бібліотеці був проведений конкурс на кращий малюнок для тата. Діти дуже старались і підготували чудові подарунки.

Члени журі – працівники бібліотеки  достойно оцінили їх, всі малюнки були оцінені найвищим балом – 12.

14 червня діти прийшли до бібліотеки: переглянули та обговорили  фільм - комедію «Сніданок для тата».

Працівники бібліотеки  закликали дітей любити і шанувати своїх батьків та рости здоровими і щирими.

 

                                             В.М.Мельник.

 

   

   

   

  

Більше цікавих фото дивись за цим посиланням:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/photos/?tab=album&album_id=2516557271897452

 

Переглядів: 319 | Додав: rokrdb | Дата: 14.06.2019 | Коментарі (0)

Літо для бібліотеки – це пора творчості, фантазії, активізації   форм індивідуальної та масової роботи з читачами-дітьми, можливість ближче пізнати їх. 

12 червня у бібліотеці було проведено цікавий майстер-клас «Веселі подружки – жабки та бабки», який зібрав багато охочих опанувати щось нове та цікаве.  З допомогою бібліотекаря  діти робили вироби  з кольорових  пластикових трубочок.

Учасники заходу  активно проявили свою ініціативу, творчість; кожен зумів виготовити чудові  жабки та бабки.

На згадку про творчість діти влаштували фотосесію  зі своїми виробами.

Маленькі відвідувачі були задоволені цікавим заходом та подякували бібліотеці за можливість гарно провести час. 

 

Тетяна Скаковець

 

    

    

Більше ціківих фото можна переглянути за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/photos/?tab=album&album_id=2512541032299076

 


 

Тт

 

 

                                                                          

Переглядів: 399 | Додав: rokrdb | Дата: 13.06.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz