Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 19:20

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Друзі ! Ось і закінчилось  літо, наступила осінь  та завершився чудовий конкурс для книголюбів #Найкращий#читач#літо#2019# .

19 вересня у районній бібліотеці для дітей відбулося чудове свято, бібліотекарі привітали та нагородили найактивніших учасників та переможців – це Віднічук Анастасія , Пахнюк Катерина , Богданець Ульяна . Читачі виконали всі умови: вирушили до бібліотеки, прочитали за літо багато цікавих книг,  сфотографували і позначили бібліотеку у розповіді на своїй сторінці instagram…та отримали  подарунки.

Користувачі бібліотеки були дуже задоволені, та з нетерпінням прочитують нові книги,чекають на участь у конкурсах  і  цікавих пригод з бібліотекою.

 

Валентина Ковальчук

 

Переглядів: 293 | Додав: rokrdb | Дата: 20.09.2019 | Коментарі (0)

 

Голуб – це символ миру.

Голубко , ти лети у світ!

Хай буде мир у небі голубому,

Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,

Приносить радість родові людському

                                 

До Міжнародного дня миру, який відзначається 21 вересня, у районній бібліотеці  для дітей  з користувачами було проведено творчий майстер -  клас із виготовлення  паперових голубівсимволу любові та  миру.

Бібліотекар розповіла учасникам про започаткування Дня миру, і про те, як повинні поводити себе у такий напружений для країни час справжні патріоти України.

Діти отримали масу емоцій та задоволення зробивши з паперу власноруч  білосніжного голуба - птаха, що символізує прагнення всіх народів планети жити без воєн, у дружбі та злагоді. Маленькі майстри зі старанністю та натхненням працювали над своїми виробами, щоб подарувати їх своїм рідним, друзям і просто незнайомим людям з побажаннями миру, добра, поваги, надії на світле майбутнє без війни , страждань і болю для всіх людей Землі.

 

Тетяна Скаковець

Валентина Ковальчук

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 961 | Додав: rokrdb | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)

Привіт , юний читачу! Запрошуємо тебе  до читання!!

Однокласник – це не лише сусід по парті! Це передусім цікавий сучасний журнал для підлітків. Тут учень середніх і старших класів школи знайде все, що його цікавить. Інтерв’ю з зірками шоу-бізнесу, молодіжні новини, статті на різноманітні теми , психологічні тести, анекдоти, конкурси , оповідання й повісті, гороскопи, пронизливі дописи читачів… І це далеко не все.

„Однокласник” друкує плакати з портретами зірок музичної та кіно-індустрії, рецепти смачних страв, посібники з гри на гітарі, в’язання, догляду за домашніми рослинами й тваринами. Тож і хлопчики, і дівчатка знайдуть у журналі корисну інформацію для себе.

Журнал Однокласник – максимально відкритий до спілкування. Юні журналісти та фотографи можуть поділитися своїми думками та враженнями, взявши участь у щорічному конкурсі „Твій погляд”. З художніми творами юних поетів та письменників читачів знайомить „Літстудія „Росинка”. А рубрики „Лист” та „Посиденьки” пропонують замислитися над питаннями та проблемами, що турбують молодь.

„Однокласник” – це україномовний повноколірний журнал для розумних підлітків, це клуб, що об’єднує тих, хто любить читати й хоче писати.

Валентина Ковальчук

 

 

 

 

 

Переглядів: 325 | Додав: rokrdb | Дата: 18.09.2019 | Коментарі (0)

Європейський Союз – це 28 держав Європи, які об’єдналися на основі загально – людських і демократичних цінностей задля досягнення стабільності, миру та процвітання.

Від Представництва Європейського Союзу в Україні бібліотекам України надані методичні матеріали для оформлення Куточка Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці».

Дана можливість надалась бібліотекам України  у рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».

З метою поповнення знань цікавими фактами про Європейський Союз користувачів бібліотеки  в Рокитнівській районній бібліотеці для дітей оформлений Куточок Європейського Союзу «ЄС  на книжковій полиці».

29.05 працівники бібліотеки ознайомили користувачів – дітей з інформаційними матеріалами та літературою про Європейський Союз, що представлені в Куточку Європейського Союзу «ЄС  на книжковій полиці»,  а саме:  брошурами «Відкрий для себе Європу», «Європейський Союз - Україна», «Євро – Гра «Європа в великому та малому, в історіях та мріях», книгами «Європа у 12 кроках і опис», «Навчайся в Європі», буклетами комунікаційної кампанії «Прямуємо разом» і ін..

06.06 працівники бібліотеки для користувачів – дітей підготували та провели цікаву віртуальну мандрівку «Пізнаю Європу»  та провели годину євро інформації «Європа без кордонів».

18.07 з користувачами – дітьми старшого віку працівники бібліотеки провели бліц – інфо «Відкрий для себе Європу». Читачам була надана можливість дізнатися більше про Європу, а саме «Про Європейський парламент, Європейську Раду, Суд».

05.09 користувачі бібліотеки ознайомились з брошурою «Навчайся в Європі», яка надала дітям відомості про освітні програми, гранти та стипендії Європейського Союзу та держав – членів ЄС.

В.Мельник

Переглядів: 266 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.09.2019 | Коментарі (0)

З метою сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів – любові до Батьківщини, краю, рідної природи, здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей з 1 червня по 30 жовтня 2019 р. стартує Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули – 2019» проводився у два тури:

         перший – з 1 червня по 15 вересня на обласному рівні, другий - підсумковий з 15 вересня по 30 жовтня в м. Києві.

У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України.

Активну участь в даному Конкурсі прийняли користувачі – діти бібліотек району: районна бібліотека для дітей, міська бібліотека – філія смт. Рокитне, бібліотеки – філії сіл Кам’яне, Блажове, Масевичі, Дубно, Борове, Залавя, Купель, Сновидовичі, Нетреба.

На розгляд оргкомітету в складі: Мельник В.М., Дудик Л.І., Комзюк Л.А. були представлені творчі роботи дітей району в номінаціях:

- «Природа – джерело натхнення та краси» - районна бібліотека для дітей, користувач бібліотеки Гордійчук Анастасія, 11 р.;

- «Так, я люблю Україну» - районна бібліотека для дітей, користувач бібліотеки Опанасюк Артем, 10 р., координатор заступник директора КЗ «Рокитнівська ЦБС» Мельник В.М.;

- «Так, я люблю Україну» - міська бібліотека – філія смт. Рокитне, Богданець Ірина, 16 р., координатор завідуюча бібліотекою Ковальчук Г.Ф.;

- «І в кожному із нас уже живе філософ» - бібліотека – філія с. Блажове, користувач бібліотеки Колодич Анастасія, 16 р.;

- «Так, я люблю Україну» - бібліотека – філія с. Блажове, користувач бібліотеки Кибукевич Аліна, 16 р.;

- «Знайомтеся, це - ми» - бібліотека – філія с. Блажове, користувач бібліотеки Кибукевич Анна, 16 р., координатор завідуюча бібліотекою Кулакевич Р.С.;

- «Безмежний світ моєї уяви» - бібліотека – філія с. Борове, користувачі бібліотеки Мотохнюк Катерина, 11 р., Довгаль Анастасія, 14 р., координатор завідуюча бібліотекою Довгаль В.В.;

- «Так, я люблю Україну» - бібліотека – філія с.Дубно, користувач бібліотеки Дробуш Анастасія, 12 р.;

- «І в кожному із нас уже живе філософ» - бібліотека – філія с.Дубно, користувач бібліотеки Мініч Валентина, 15 р., координатор бібліотекар Ковтун Н.І.;

- «Природа – джерело натхнення та краси» - бібліотека – філія с. Камяне, користувач бібліотеки Воробей Микола, 14 р., координатор бібліотекар Місюра Л.П.;

- «Природа – джерело натхнення та краси» - бібліотека – філія с. Залавя, користувач бібліотеки Кулакевич Назар, 12 р., координатор бібліотекар Ушко Л.А.;

- «Так, я люблю Україну» - бібліотека – філія с.Купель, користувачі бібліотеки Ковалевич Тетяна, 15 р., Шимкевич Дарина, 15 р., координатор бібліотекар Налапко Ж.В.;

- «Природа – джерело натхнення та краси» - бібліотека – філія с. Масевичі, користувач бібліотеки Примак Анастасія, 14 р.;

- «Так, я люблю Україну» - бібліотека – філія с.Масевичі, користувач бібліотеки Ковалевич Вікторія, 13 р.;

- «Так, я люблю Україну» - бібліотека – філія с.Масевичі, користувач бібліотеки Дорошко Марина, 10 р., координатор бібліотекар Мартенюк М.Т.;

- «Так, я люблю Україну» - бібліотека – філія с.Сновидовичі, користувач бібліотеки Кушнір Ірина, 14 р., координатор бібліотекар Будкін Г.Я.;

- «Безмежний світ моєї уяви» - бібліотека – філія с. Нетреба, користувач бібліотеки Шеремет Софія, 11 р., координатор бібліотекар Шеремет Н.В.

         Всі роботи підготовлені чудово та драйвово.

         Члени оргкомітету визначили кращі роботи та надіслали в обласну бібліотеку для дітей на розгляд обласного журі:

- Кибукевич Анни – бібліотека – філія с. Блажове – Номінація «Знайомтеся, це - ми»;

- Воробей Миколи - бібліотека – філія с. Кам’яне – Номінація «Природа – джерело натхнення та краси»;

- Мініч Валентини - бібліотека – філія с.Дубно - Номінація «І в кожному із нас уже живе філософ»

та висловлюють вдячність бібліотекарям та користувачам бібліотек за участь у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули - 2019».

В. М. Мельник

Переглядів: 257 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.09.2019 | Коментарі (0)

Ось і закінчується літо, на зміну теплій порі прийде осінь, а з нею і 1 вересня, яке традиційно відмічається як День знань.

На календарі цей день не позначається червоним кольором, але це свято, свято знань, що стукає в кожні двері. Воно справжнє, всенародне, сповнене мудрості, доброти і людяності. Учні й вчителі, батьки й рідні, першокласники й випускники — всі вони герої цього свята. А об'єднує їх шлях, що веде до школи.

Готуючись до нового навчального року направляють свої зусилля на створення у бібліотеці комфортного інформаційного осередку для маленьких читачів. Саме з цією метою оформлена виставка – порада "Настала пора золота – йде до школи дітвора".

Шановні користувачі, дорогі діти! Читання книг збагачує життя, робить його більш цікавим і наповненим та допомагає пізнавати світ. Приходьте до нас, ми чекаємо на Вас!

Комзюк Л.А.

Переглядів: 261 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.08.2019 | Коментарі (0)

24 серпня День народження нашої країни – України.

Читачі бібліотеки прийняли участь у літературно – музичній композицій «Моя країна - Україна». Розпочалося дійство сценкою «Я – українець. Я - українка». Діти голосно читали, підкреслювали свою любов до своєї Батьківщини, закликали присутніх добре вчитись, гарно поводитись, виконувати обов’язки, які на них покладаються.

Діти прочитали уривки з книг українських письменників про Україну.

Працівники бібліотеки розповіли дітям про державні символи України, оформили для дітей виставку – гордість «Я громадянин України і я цим пишаюсь» та показали відеопрезентацію «Україна – країна героїв».

Захід пройшов урочисто та піднесено.

В. М. Мельник.

Переглядів: 270 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.08.2019 | Коментарі (0)

Літні канікули у розпалі. Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять, поповнення витрачених сил, відновлення здоров’я. Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання. Від самого ранку в бібліотеці гамірно, весело... і бешкетно! Не вщухає дитячий сміх, адже сьогодні у нас справжній бібліотечний пікнік.

Діти скуштували різноманітні книжкові "частування" з цікавими назвами: "Пізнавальний гарнір" - знайомство з книжковим фондом, "Коктейль казковий" - відгадували загадки, "Десерт фірмовий" - грали в ігри, "Салат для бібліогурманів" - перегляд новинок літератури.

І, звичайно, який же пікнік проходить без ласощів? Бібліотекарі пригощали запашними яблуками та грушами. Також, у кожної дитини була можливість смакуючи поділитись враженнями від відпочинку та прочитаного.

Бібліопікнік проминув непомітно, весело і цікаво. Цей день був ще одним яскравим моментом літнього життя бібліотеки, коли користувачі змогли проявити свої здібності, отримати радість від спілкування з друзями і розважитися.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 307 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.08.2019 | Коментарі (0)

Згідно програми літніх читань «Літо.Книга.Я-друзі» в районній бібліотеці для дітей для користувачів бібліотеки оформлена виставка – застереження «Територія дитячої безпеки:Запобігти.Врятувати.Допомогти».

На виставці представлені цікаві матеріали по рубриках: «Правила безпеки вдома», «Правила поведінки на воді», «Безпека руху пішохода», «Правила поведінки під час грози».

Проводячи з дітьми пізнавальну годину «Влітку грай та про безпеку не забувай» працівники бібліотеки відмітили, що потрібно цінувати своє життя і здоров’я , дотримуватись правил з безпеки життя.

Були надані поради дітям про заходи безпеки: «на вулиці», «про безпеку житла», «поради велосипедистам» та декілька застережень по темі «щоб не бути обманутим і обкраденим».

Працівник бібліотеки наголосив: мало знати правила безпеки, їх потрібно виконувати.

 

 

Кожен з присутніх дітей повинен вміти:

  • аналізувати ситуації;
  • передбачати небезпеку;
  • контролювати свою поведінку своїх товаришів;
  • боротися за своє життя, бути порядним і чесним.

 

В.М.Мельник.

 

Переглядів: 305 | Додав: rokrdb | Дата: 21.07.2019 | Коментарі (0)

19 липня в бібліотеці для  читачів було проведено День генія.

Дуже часто бувало так, що сміливі ідеї геніальних людей або шедеври мистецтва здобували належну оцінку лише після смерті їхніх творців. А сам геній помирав у злиднях, хворий і ніким не визнаний, а іноді ще й осміяний. Що ж у такому разі геніальність ?  

Діти прийняли активну участь в дискусії  « Що таке геніальність?» та зробили висновок: талант, геніальність, тобто те, що є найкращим у кожно­го, — це його найцінніший дар. Щоб він повністю розкрився, потрібне розуміння та підтримка інших.

З презентації «Видатні особистості. Бібліографічні нариси для дітей.» користувачі дізналися про життя видатних людей : Стива Джобса, Нікола Тесли, Маргарет Тетчер, Коко Шанель, Альберта Енштейна, Ілона  Маска та інших. Особливістю книг цієї серії є те, що видатні особистості постають перед читачами, як герої пригодницьких творів: разом з ними можна переживати пригоди, вчитися і долати перешкоди.

 Фруктове морозиво, хутряні навушники, батут, водні лижі - усі ці речі давно стали звичними для нас. Ми користуємося ними і не знаємо, що вигадали їх …. діти. Щороку у світі презентуються десятки тисяч дитячих розробок. Юні генії живуть і у нас. Про це юні читачі дізналися з відео сюжетів « Юні винахідники України».

Наприкінці заходу бібліотекар ознайомила дітей з книжковою виставкою   « Нема кордонів науковому пізнанню» .

Хто по-справжньому захоплений своєю справою, той не думає про визнання й здатний долати переслідування й нестатки, отримуючи ні з чим незрівнянну насолоду від самого процесу тво­рення, усвідомлюючи важливість своєї місії.

 

Тетяна Скаковець

 


 

Переглядів: 336 | Додав: rokrdb | Дата: 21.07.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz