Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 03:54

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

В рамках правового центру «Діти і закон», який діє при районній бібліотеці для дітей, в читальному залі бібліотеки 6 грудня був проведений  пізнавально – правовий  діалог «Насильство – грубе порушення прав дитини».

В ході діалогу, в якому прийняли участь учні 6 – Б класу Рокитнівської НВК І – ІІ ступеня – гімназії, вчителі даної школи Полторацька Людмила Анатоліївна, Рацкевич Анастасія Юріївна, психолог Рокитнівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Атаманчук Ірина Аркадіївна, працівники районної бібліотеки для дітей, було наголошено, що всі ми хочемо жити щасливо, щоб життя наше було наповнене хорошими вчинками та справами поряд з нами були вірні друзі, ввічливі і культурні діти, але на жаль в житті є багато прикрих ситуацій, які пов’язані з насильством та булінгом.

А що ж таке насильство? Що таке булінг? Яка поведінка дітей може спровокувати булінг? Наслідки булінгу - про це і не тільки… в жвавій розмові дискутували з дітьми присутні.

Дуже дохідливо, цікаво, на прикладах життєвих ситуацій Ірина Атаманчук донесла до дітей інформацію про домашнє насильство, жорстоке поводження в сім’ї, надала інформацію, куди потрібно звертатися за допомогою, коли дітям загрожує небезпека та ознайомила присутніх з базою надання соціальних послуг.

Вчителі школи і працівники бібліотеки провели з дітьми пізнавально – правову вікторину та бесіди, розказали про правила, які допоможуть дітям запобігти насильству на вулиці та надали поради, що потрібно робити жертвам булінгу.

Наголосили, що знання про безпечну поведінку допоможуть присутнім уникнути небезпеки.

Діти ознайомились з виставкою – інсталяцією: «Скажи разом з нами «ні» булінгу»!

В усі часи – завдавати болю меншому, слабшому вважалося низьким, негідним вчинком.

Зрілість і сила дана людині не в здатності руйнувати – знущатися, принижувати іншу людину, а в умінні творити, втішати, любити - такими словами був підсумований пізнавально – правовий діалог. Закінчився масовий захід флешмобом: «Насильству – ні !. Булінгу – ні !».

В.М.Мельник.

Переглядів: 233 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.12.2019 | Коментарі (0)

Запрошуємо батьків з маленькими непосидами в чарівну книжкову країну.
На вулиці негода, а у бібліотеці затишно, тепло і ЦІКАВО. Тут на вас чекає відпочинок у особливій позитивній атмосфері, територія позитиву та інтелектуальних заморочок. Спілкуйтеся, читайте новинки, слухайте музику, підбирайте книги за уподобаннями, переглядайте сімейні фільми, грайте в шашки, шахмати та складайте пазли.

Чекаємо ВАС ВСІЄЮ РОДИНОЮ кожну другу неділю місяця. Читання надихає та тісно згуртовує ближніх. Відпочивайте, обмінюйтесь думками, зростайте творчо, інтелектуально..!

Комзюк Л.А.

Переглядів: 226 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.12.2019 | Коментарі (0)

Запрошуємо у світ права та відповідальності.

Друзі!

6 грудня о 14 годині запрошуємо Вас у читальний зал районної бібліотеки для дітей прийняти участь у пізнавально – правовому діалозі «Насильство – грубе порушення прав дитини».

Чекаємо.

Оргкомітет РДБ

Переглядів: 218 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.12.2019 | Коментарі (0)

   Дитинство – це вік, коли щодня, щогодини хочеться нових відчуттів. Всього хочеться спробувати і у всьому розібратися, випробувати себе.

   Вподобання сучасних дітей – найрізноманітніші.

   Хтось захоплюється комп’ютером, хтось книгою, хтось – захоплюється музикою та спортом, а хтось займається в різноманітніх гуртках та секціях.

   Але на жаль є й такі, які замість здорового й корисного проводження часу, займаються різними пригодами, які можуть привести до порушення правопорядку і навіть до злочину.

   З метою запобігання правопорушень для допитливих та креативних дітей 4 грудня в районній бібліотеці для дітей був проведений правовий тренінг «Діти і закон» - зустріч з працівниками правоохоронних органів, на який були запрошені учні 6 –Б класу Рокитніскької НВК І - ІІ ступеня – гімназії та вчителі Демянчук Ніна Петрівна і Рацкевич Анастасія Юріївна, старший інспектор ювенальної провенції РВ УМВС Муханьков Олег Сергійович та інспектор сектору ювенальної провенції Кибукевич Тамара Григорівна, які у форматі живої дискусії розкрили теми: «Дитина – її права та обов’язки», «Злочин та відповідальність: правові норми», «Безпека і небезпечність», прокоментували життєві ситуації в які потрапляють дітии, що призводять до правопорушень.

   Родзинкою масового заходу була – патрульна поліцейська машина, яка під’їхала до території бібліотеки. Працівники правоохоронних органів розповіли дітям про «Правила дорожнього руху» та дозволили дітям сідати за кермо машини, самостійно включати сирену. Діти жваво спілкувались: приміряли бронежилет та каску.

   Ольга Адамівна Таргоня, гол. спеціаліст у справах дітей райдержадміністрації надала дітям інформацію про навчальні заклади України, де можна здобути юридичну освіту.  

В ході живого спілкування з дітьми працівник бібліотеки наголосив, що найціннішим скарбом кожної країни є дитина і ніхто немає права чинити зло і ображати її.

Зачитала поради дітям з безпеки, а саме:

як поводитися на вулиці в темну пору доби…

якщо на тебе напали…

кілька порад дівчаткам…

   Ознайомила дітей з добіркою інформаційних матеріалів за повідомленням МВС України з коментарями юриста, які друкуються в періодичних виданнях, наголосила, що в житті трапляється багато прикрих ситуацій і потрібно вміти захистити себе та допомогти іншим.

   Пожвавив уяву дітей і жартівливий тест з «чарівною» торбинкою.

   Фахівець центру зайнятості Рокитнівської районної філії Рівненської ОТЗ Наталія Артимовець виступила з темою «Вибір професій – справа з нелегких». Ознайомила дітей з формулою вибору професій і представила роздатковий матеріал з описом професій.

   Працівники бібліотеки підготували виставки інсталяції "Моя нова поліція. Служити і захищати" та "Закон та право для всіх єдині".

   Корисні поради, цікаві виступи учасників правового заходу сприяли та навчали дітей бути чесними та порядними, поважати і дружити з Законом.

Мельник В.М.

Переглядів: 361 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.12.2019 | Коментарі (0)

Запрошуємо у світ права та відповідальності.

Юні друзі, 4 грудня о 15.00 годині, в читальній залі бібліотеки буде проведено правовий тренінг «Закон і діти» - зустріч з працівниками правоохоронних органів.

Буде цікаво та інформативно.

Чекаємо саме на Вас!

Оргкомітет РДБ.

Переглядів: 219 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.12.2019 | Коментарі (0)

Єдина справжня розкіш у житті –

це розкіш людського спілкування.

(Антуан де Сент – Екзюпері).

        ХХІ століття – безумовно століття інноваційних інформаційних технологій, без яких просто неможливо уявити успішних людей сьогодення.

        Багато активних креативних і талановитих читачів зібрала районна бібліотека для дітей в бібліотусовці «Успішна людина – яка вона?».

        Дорошко Оля, Музика Іванка, Крупенко Максим, Михалець Богдан, Гордійчук Настя, Скаковець Софійка, Богданець Віка, Пахнюк Олексій, Покровська Віра, Богданець Олександр, Манглієва Оля ділилися своїми захопленнями та уподобаннями. Серед своїх хобі назвали і спорт, і комп’ютерні ігри, і малювання, і вишивки, і в’язання, і музику. Але одностайні були в одному: їх об’єднує любов до книги, до читання, й усі діти – активні читачі дитячої бібліотеки.

        Всі вони мріють бути успішними.

        Працівники бібліотеки звернули увагу дітей на те, що успішна людина діє, неуспішна – відкладає на потім, успішний – ризикує, неуспішний – боїться ризикувати, успішний – терплячий, готовий йти до своєї мети, неуспішний – хоче все і відразу.

        Недаремно хтось із великих сказав: «Геній – це 1% везіння і 99% наполегливої праці».

        У піар – хвилинці «Вони змінили світ» бібліотекарі дали можливість дітям познайомитись з видатними особистостями, а саме з книгами Панасова І. «Леонід Каденюк», Потерянко Ю. «Альберт Ейштейн», Сердюк М. «Стів Джобс», Сердюк М. «КокоШанель», Дж.К. Ролінг «Гаррі Поттер» та з серією книг «Життя видатних людей».

        Особливістю книг цих серій є те, що успішні особистості постають перед читачами, як герої пригодницьких творів: разом з ними можна пережити пригоди, вчитися і долати перешкоди.

        У подарунок підліткам, користувачам бібліотеки, працівники підготували афоризми: «Щоб рухатися вперед, ви повинні вірити в себе». (Адмін Сінкер), «Щоб домогтися успіху, потрібні дві речі: впевненість і неуцтво» (Марк Твен), «Успіх визначається тими, хто доводить, що неможливе можливо» (Джеймс Пекс) і ін.

        На завершення позитивом спілкування стали власні рецепти успіху –це «успіхи в навчанні», «здоров’я», «самореалізація», а головною запорукою успіху була визначена «цілеспрямованість».

        Незалежно від віку та інтересів учасники зустрічі дійшли висновку: у будь – якому разі книга відіграє велику роль у формуванні успішної особистості, а бібліотека – це те місце, де відкриваються шляхи до досягнення мети.

В.М.Мельник.

 

 

Переглядів: 299 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.11.2019 | Коментарі (0)

Дитинство — найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме у цей період людина потребує найбільшої уваги і захисту. Від ставлення до дітей, розуміння їх проблем, інтересів та потреб, стану охорони дитинства залежить доля кожної дитини і розвиток суспільства загалом. Базовим документом, спрямованим на захист дітей, є Конвенція про права дитини, прийнята Організацією Об’єднаних Націй.

20 листопада – Всесвітній день дитини. З нагоди свята у садочок № 1 «Теремок», в старшу групу «Бджілка», вихователь Кушнір Руслана Василівна, завітала бібліотекарка районної бібліотеки для дітей з казково – правовою подорожжю «Казки читаємо – права вивчаємо». Під час зустрічі діти довідались про історію свята та про основні свої права: право на життя, на навчання, на лікування, на власну думку, на сім'ю, значення прав допомагала розкрити чарівна квітка - семицвіточка прав дітей. Далі всі дружно створили кольорову композицію з пелюстків квітки «Діти мають право».

Для того, щоб ознайомлення дошкільнят з правами та обов’язками стало більш доступнішим і цікавішим було оформлено книжково – ілюстративну виставку «Права в казках», де були представлені знайомі дітям казки. Казкові персонажі допомогли дітям зрозуміти, що буває, коли трапляються різноманітні порушення. Діти із цікавістю аналізували кожен випадок, визначали винуватців і постраждалих, з допомогою бібліотекаря робили висновки. На основі прикладів порушення прав казкових героїв, діти змогли все це уявити і в людському житті.

На кінець подорожі кожній дитині було подаровано квіточку – семіцвіточку «Діти мають право».

Комзюк Л.А.

Переглядів: 308 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.11.2019 | Коментарі (0)

Відома– українська дитяча письменниця, журналістка Зірка Мензатюк член Національної спілки письменників України, автор понад 18-ти книжок для дітей, лауреат Міжнародного літературного конкурсу у США (2002 р.), лауреат літературної премії імені Наталі Забіли (2005 р.), володарем титулу «Книжка року 2006» у номінації «Дитяче свято» .

З нагоди 65-річчя від дня народження письменниці 22 жовтня 2019 р. в ОЗНЗ «Рокитнівська ЗОШ І – ІІІ ступенів №3» завітала бібліотекарка районної бібліотеки для дітей в гості з літературним калейдоскопом «Літературне диво слово Зірки Мензатюк - дітям», де  під час зустрічі юні читачі учні 5 – А класу класний керівник Стаднік Наталія Петрівна дізналися про життєвий та творчий шлях Зірки Захаріївни, про дитинство, про перші спроби пера та творчі здобутки казкарки.

Дітям було презентовано твори письменниці. У яких пані Зірка пише про вічні цінності українського народу. На думку Зірки Захаріївни, немає тем, які для дитини будуть недоступними чи складними для розуміння.

Кожна з них про щось розповідає дитині, у казковій формі допомагає вчитися. Радує, що ці казки мають національний український колорит, який не заважає їхньому сприйняттю: синя і жовта фарби асоціюються з кольорами українського прапору, дощ іде на Хрещатику, а ноти створюють мелодію, присвячену Україні.

Із великою зацікавленістю діти слухали казки письменниці та переглянули виставку інсталяцію «Зірка Мензатюк - дітям» .

Як результат зустрічі, майже всі книги діти взяли читати.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 245 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.10.2019 | Коментарі (0)

Дитинство – це безтурботність, безпосередність, радість, щирість, віра тільки у добре та прекрасне. Згадуючи про своє дитинство, ми ніколи не можемо сказати, що воно пройшло для нас погано або що нам було нудно. Це завжди хороші, добрі і щасливі спогади нашого життя.

У районній бібліотеці для дітей оформлено виставку творчих робіт читача бібліотеки учениці 4 – Б класу Рокитнівського НВК «Школа І ст. – гімназія» Музики Іванни «Творча веселка Музики Іванки».

Іванка продемонструвала свої творчі вміння. Яскраві малюнки та картини на різноманітну тематику – у всьому відчувались політ веселої дитячої фантазії.

Світ дитинства – це прекрасний період у житті кожної людини. У всіх людей воно проходить по-різному.Але все одно в житті кожної людини в дитинстві є якісь яскраві незабутні моменти.

Приємно, що юна художниця, вирішила відкрити для всіх свій маленький світ, і відвідувачі на мить зуміли потрапити до веселкового краю мрій дитинства.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 269 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.10.2019 | Коментарі (0)

Друзі! В бібліотеці оформлено книжкову виставку-подорож «Козаки – найдивовижніша нація в світі» (до Дня українського козацтва). Побудована за трьома розділами, вона розкриває надзвичайно цікаву тему українського козацтва.

Розділ «Україна – земля козацька» представляє літературу, яка надає читачам інформацію з історії України періоду розвитку та становлення козацтва.

«Без гетьмана військо гине» - розділ виставки включає книги про найвідоміших козацьких гетьманів.

В розділі «Козаччина в художньому слові» представлені художні твори що переносять читача у славне минуле козацтва, його життя і подвиги, побут і звичаї.

Запрошуємо вас ознайомитися з виставкою!

Т. Скаковець.

Переглядів: 327 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.10.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz