Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 02:22

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

День Валентина – свято доволі розповсюджене. Його святкують майже в усіх країнах віту. А якщо не святкують, то десь про нього чули.

Багато композиторів, письменників присвятили коханню свої твори. Любов - це почуття про яке писали у всі віки, яке надихало на лицарські подвиги і двобої.

Друзі! Запрошуємо Вас до перегляду виставки – настрою «Під знаком Купідона».

Подбайте про свій гарний настрій – святкуйте День Валентина з книжкою про кохання і дружбу!

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 243 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

29 січня 1918 року відбулася трагічна подія в українській історії – бій під Крутами. Минають роки, століття та пам'ять про юнаків, які полягли під Крутами не зникає.

До відзначення чергової річниці битви в бібліотеці для користувачів було проведено літтревел в минуле «Крути: бій за майбутнє».

Під час заходу юні користувачі були ознайомлені з однією із трагічних сторінок історії України, яка відбулася у січні 1918 року на залізничній станції Крути, де в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило - Мефодіївського братства.

Інформаційним доповненням до заходу був відеофільм про героїв Крут та книжкова викладка «Понад Крутами вічність у сурми сурмить».

                      Тетяна Скаковець.

Переглядів: 1388 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.01.2020 | Коментарі (0)

Всім. Всім. Всім.

Запрошуємо Вас до участі у Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія - 2020».

Конкурс проводиться у 3-и етапи.

І - етап Конкурсу – до 21 лютого 2020 р.

ІІ - етап Конкурсу – до 12 березня 2020 р.

ІІІ - етап конкурсу – до 03 квітня 2020 р.

24-26 квітня 2020 р. – фінальна частина: нагородження переможців на фестивалі «Книгоманія - 2020» (в рамках Дитячого форуму), який організовує ГО «Форум видавців» м. Львів.

Всеукраїнська промоція заходу та реєстрація про участь в Конкурсі «Книгоманія - 2020» до 17 січня 2020 р.

За детальнішою інформацією

звертатись в Оргкомітет РДБ.

Переглядів: 261 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.01.2020 | Коментарі (0)

«В кожний дім і кожну хату

Дарувала зима свято».

«Як святкують Новий рік

В різних країнах світу».

З року в рік перед нами пропливає карусель зимових свят, адже зима – це веселі забави, кучугури снігу, химерні сніговими, одне слово – свято душі. І хоча в цьому році зима не радує нас снігом та морозами, всі ми перебуваємо в неповторній святковій стихії.

В районній бібліотеці для дітей 14, 15 січня проведені пізнавальні години, протягом яких, як бібліотекарі, так і діти перебували в піднесеному святковому настрої, під празникові передзвони колядували та щедрували, прославляли народження Спасителя, бажали миру рідній Україні.

Упродовж двох тижнів (з 6 січня по 19 січня) – краса новорічно – різдвяних свят – Різдва, Нового (старого) року та Водохреща манить, тішить, радує всіх нас.

Про це і не тільки спілкувалися бібліотекарі з юними читачами бібліотеки.

Протягом години діти – Таранець Валерія, Таранець Петро, Пахнюк Олексій, Крупенко Максим, Кириловець Валерія, Богданець Тетяна, Колодич Дамир, Богданець Олександр та інші діти співали колядки «Ой, радуйся, земле», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Три празники в гості», щедрували щедрівки «Щедрик, щедрик, щедрівочка», «Щедрий вечір, добрий вечір», слухали розповідь працівників бібліотеки про найцікавіші різдвяні традиції у різних країнах світу.

Діти ознайомились з виставкою – інсталяцією «Намисто Різдвяних свят», народним календарем та з зимовими прислів’ями та приказками.

В.М.Мельник

Переглядів: 226 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.01.2020 | Коментарі (0)

Зима прийшла з дарами, з добрими святами. Завітала вона і до районної бібліотеки для дітей де пройшов конкурс колядок та щедрівок «Радуйся, земле, син Божий народився!».

У бібліотеці було святково, весело, по-різдвяному гамірно, адже тут зібралися маленькі читачі, щоб привітати всіх зі святами та проспівати гарні, добрі колядки та щедрівки.

Бібліотекар розповіла присутнім про Різдвяне свято, виникнення колядок та щедрівок, які увібрали в себе все краще з календарних обрядів нашого народу. Читачі мали змогу дізнатися про звичаї та традиції українського народу під час святкування зимових свят, прикмети та повір’я, які шанують українці.

Доповненням до розповіді бібліотекаря були дзвінкі колядки у виконанні користувачів бібліотеки, якими вони славили народження Христа і українські традиції. Всі учасники дійства виявили неабияку майстерність і талант.

Діти залишили бібліотеку задоволеними і щасливими, а господарі подякували учасників солодкою смакотою.

 

 Тетяна Скаковець.

Переглядів: 271 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.01.2020 | Коментарі (0)

Зимові канікули — найвеселіша і найцікавіша пора! Ці дні багаті на Новорічно-Різдвяні свята. Для багатьох людей — це час, який вони проводять разом з сім’єю і друзями, час відновлення тісних зв’язків. Чимало інших людей вважає ці свята часом, коли можна роздумувати про народження Ісуса Христа і про те, яку роль він відіграв у спасінні людства. Прийдешня низка новорічно-різдвяних свят – це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити дозвілля. Є безліч способів розважити себе.

Завітайте до бібліотеки бо це чудова можливість познайомитися з традиціями зимових свят: Нового року, Різдва Христового, Свята Меланки, Водохреща. У нас ви зможете поповнити скарбничку традицій святкування цікавими ідеями і знайти щось нове.

Книжкова виставка «Від Різдва до Йордану» проілюструє, як святкували новорічно-різдвяні свята українці. Тут ви знайдете цікаві книги про давні різдвяні традиції українського народу.

Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело і з любов’ю.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 293 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.01.2020 | Коментарі (0)

Сніговик – один з найулюбленіших символів зимових свят та розваг. І хоч цьогорічна зима не дуже тішить нас своїм білим сніжком, та варто лише докласти трішки зусиль і ви зможете створити цих кумедних та милих водночас героїв своїми руками.

Саме так зробили і ми, влаштувавши святковий майстер-клас «Веселі сніговички». Майстер-клас провела бібліотекар, яка вже не вперше надихає читачів на творчі пошуки. Озброївшись гарним настроєм та завзяттям, усі взялися до творчості. Після кропіткої роботи кожен зміг отримати свого неповторного сніговичка, усміхненого та закутаного в теплий шарф. Такий сувенір, зроблений своїми руками, може прикрасити ялинку, стати частиною святкового декору.

Гарних свят усім і кожному!

Комзюк Л.А.

 

 

Переглядів: 296 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.12.2019 | Коментарі (0)

Як зліпити сніговика і не відморозити рук? Дуже легко! Зробити його з кольорового паперу. Сніговик – символ дитячих зимових забав, герой зимових мультфільмів та улюбленець дітей і дорослих в холодну сніжну пору року.

Бажаєте сумістити корисне та приємне заняття для вас. Приходьте до нас 23 грудня на майстер-клас "Веселі сніговики". Власноруч зробите смішних і добрих сніговиків.

Чекаємо на вас.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 486 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.12.2019 | Коментарі (0)

Районна бібліотека для дітей взяла участь у проекті з розвитку читання «Як приборкати Книжкозавра» (Фундація Дарини Жолдак у партнерстві з ВГО Українська бібліотечна асоціація).

Новий проект – це готові плани проведення занять з розвитку читання для дітей різного віку з додатковими матеріалами

Бібліотекар Т. Скаковець провела ігровий практикум з читачами віком 10-12 років, запропонувала їм вправи. Діти прийняли активну участь в заході.

Найбільш користувачам сподобалися приклади без чисел, як продати жирафа, скоромовка на одній нозі, анти суржик.

Діти провели час приємно і корисно.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 245 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

Для тих, хто любить проводити своє дозвілля не лише цікаво, а й з користю, в бібліотеці у неділю 8 грудня проведено день сімейного відпочинку «Мама і я в бібліотеці»

Відбулися цікаві знайомства з книжковими  новинками, екскурсія по бібліотеці  ігри та голосні читання казок «Рукавичка», «Вовк і семеро козенят» «Кіт у чоботях»  це – перелік далеко не всіх розваг, якими скористалися  відвідувачі бібліотеки цього дня.  Батьків та діток пригостили смачним печивом та чаєм.

Сімейний відпочинок у бібліотеці подарував позитивний заряд емоцій і дітям, і батькам!

Комзюк Л.А.

 

Переглядів: 296 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.12.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz