Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 12:26

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Однією з найактуальніших проблем сучасності  є взаємодія людини з природою. Сьогодні найголовнішою проблемою людства є проблема виживання. На часі жити іншими правилами – екологічними, усвідомлюючи, що людина – це лише частинка природи, з законами і силами якої вона мусить рахуватися.  

Друзі! Запрошуємо Вас зазирнути у чарівний світ природи - ознайомитися з  книжковою виставкою – подорожжю  « Хто з нами в країну природи?». На Вас чекає знайомство з тваринами, птахами, рослинами. Ви дізнаєтесь багато цікавого про нашу планету,  різноманітні природні явища,  знайдете  відповіді на безліч запитань.

Чекаємо Вас у  бібліотеці!

 

                               

Тетяна Скаковець

 

Переглядів: 371 | Додав: rokrdb | Дата: 09.04.2019 | Коментарі (0)

Як не любити любов'ю наснажених,

Мудрістю сповнених книг!..

М.Т.Рильський.

 

З 15 лютого в Рівненській області стартував 15 Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія 2019» для учнів 7 класів.

28 березня в  районній бібліотеці для дітей пройшов II – етап конкурсу на якому  обирали «Суперчитача району».

У конкурсі  прийняли участь найкращі читачі сільських бібліотек-філій району, переможці I етапу.

На заході була присутня місцева поетеса, член спілки журналістів України, член літературно-мистецького об’єднання «РОКИТА» Анна Волошина, яка розповіла про свою творчість, прочитала власні вірші та побажала всім конкурсантам успіхів.

Діти, використовуючи свою уяву та фантазію, вільно висловлювали свою думку про твір, давали оцінку героям і подіям улюблених творів, а також показали свою загальну ерудицію та артистизм.  

Журі підвели підсумки та оголосили переможців конкурсу, які набрали найбільше число балів і вибороли перемогу.

Читач міської бібліотеки – філії смт. Рокитне Косовська Ірина та читач бібліотеки – філії с. Борове Боюка Вікторія посіли третє місце в цьому конкурсі. Огієвич Артем, читач Рокитнівської районної бібліотеки для дітей та читач бібліотеки – філії с. Дерть Покальчук Ірина здобули друге місце. Перше місце вибороли читач бібліотеки-філії с.Біловіж Герасимчук Неонілла  та читач бібліотеки філії с.Рокитне Прокопчук Яна.

Вітаємо переможців, бажаємо їм успіхів і нових творчих знахідок !

 

Тетяна Скаковець

 

   

      

    

Більше фото дивіться тут:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/photos/?tab=album&album_id=2457536864466160

Переглядів: 316 | Додав: rokrdb | Дата: 01.04.2019 | Коментарі (0)

Книга – це те джерело, яке ніколи не зникне. Саме вона несе нам уяву про навколишній світ, розкриває закони безмежного всесвіту. Це джерело ллється в наші серця, щоб ми розуміли життя , вміли взяти його частинку і передавати мудрість книги іншому.

25 березня маленькі читачі, а саме вихованці  дошкільного  навчального закладу №1 «Теремок», з вихователями Григорчук Оленою Василівною та Гончар Оксаною Олександрівною вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги, яка не залишила жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. 

Працівники бібліотеки розповіли, що книга в житті людини має величезне значення. А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого. Дошкільнята познайомилися з правилами користування бібліотекою та книгою. Жваво відповідали на запитання літературної вікторини «Упізнай казку». 

Закінчилась екскурсія словами: “Завітайте до нас ще, любі дітки.”

                                                         Комзюк Л.

 

 

 

Переглядів: 403 | Додав: rokrdb | Дата: 29.03.2019 | Коментарі (0)

Весна чи не найулюбленіша пора року дітвори. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, одягається в зелень земля, гаї перегукуються голосним пташиним співом...

В дитячу бібліотеку Весна завітала у вигляді виставки-настрою "Вдягла весна березові сережки" для користувачів 2-4 класів.

На виставці зібрані книги про прихід весни, звичаї та традиції українського народу, прислів'я, приказки та прикмети про весняні місяці..

Приходьте до бібліотеки у гості, перегляньте виставку, та зарядіться позитивною енергією Весни.

 

                                                                                      Комзюк Л.А.

 

Переглядів: 388 | Додав: rokrdb | Дата: 11.03.2019 | Коментарі (0)

Наближається  прекрасне,  весняне  свято 8 Березня. І в цей день хочеться своїм рідним подарувати щось незвичайне.

6 березня  районна бібліотека для дітей  провела  для користувачів майстер-клас з виготовлення вітальних листівок  «Тюльпани у вазі».

Найкращий подарунок той, що зроблений своїми руками, він таїть в собі тепло, та особливу чарівність.

Діти проявили інтерес, працелюбність і неабияку майстерність, з великим захопленням розфарбовували, вирізали, та клеїли свої невеличкі сюрпризи, адже всім хотілося, щоб пораділи найдорожчі для них люди – мами, сестрички та бабусі.

 

Валентина Ничипорчук

 

Переглядів: 391 | Додав: rokrdb | Дата: 07.03.2019 | Коментарі (0)

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні , відзначається в Україні  на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

В  трагічні періоди завжди на захист своєї землі, своєї держави ставали кращі представники українського народу. Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. Так з’явилася Небесна сотня – патріоти, які віддали життя за свої переконання.

З метою патріотичного виховання підростаючого покоління в районній бібліотеці для дітей 20 лютого було проведено годину гідності «Твої герої, Україно! ».

Бібліотекар розповіла про революційні події того часу та патріотів України, які відстоювали  життя заради свободи.

Читачі  ознайомились з патріотичною експозицією «Небесна Сотня – герої нашого часу» , що містила інформацію про земляків, які загинули на Майдані та у військових діях в зоні АТО.

 

Герої не вмирають! 

Світла та вічна пам’ять воїнам, які віддали життя за Україну.

 

Валентина Ничипорчук

 

 

 

Переглядів: 499 | Додав: rokrdb | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

                                                                                                                                                        Віддай людині крихітку себе.

За це душа поповнюється світлом.

Ліна Костенко

 

17 лютого - День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети - незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності. Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до всіх оточуючих.

З цієї нагоди  15 лютого, напередодні свята, бібліотекар районної бібліотеки для дітей  Скаковець Тетяна Євгеніївна та вчитель Довгаль Наталія Феліксівна провели в 2Б - гімназійному класі Рокитнівського НВК «Школа І ступеня – гімназія» вечір доброти  «Творіть добро, щоб кращим став цей світ». Зустріч була присвячена простим і важливим істинам – добру та милосердю і саме про них діти говорили за допомогою поезії, народної мудрості і притч.

З перших хвилин зустрічі в  класі запанувала комфортна атмосфера довіри та взаєморозуміння.  Учні  Коханевич Віка, Мазура Софія, Ничипорчук Оля, Рацкевич Ілля, Стаднік Катя, Стесюк Микола  читали вірші про доброту, чуйність,  щирість, доброзичливість, милосердя. Діти підготували вислови відомих людей про добро і доброту, розповідали як вони їх розуміють.

Бібліотекар розповіла цікаві факти про міжнародні свята, нерозривно пов’язані з добротою та її супутницями : Міжнародний день «дякую», День обіймів, Всесвітній день усмішки, Всесвітній день вітань. 

Школярі активно  обмінювалися  думками про спонтанну доброту, про щирість з незнайомими людьми.

Бібліотекар запропонувала дітям створити «серце добрих справ». Учні написали  на сердечках  добрі справи, які вони зроблять напередодні  свята.

Підсумком  заходу стала пісня «Людина починається з добра», яку виконала Качановська Софія.

Відомий американський письменник, журналіст та громадський діяч Марк Твен говорив: «Доброта — це те, що може побачити сліпий і почути глухий».

Під час заходу його учасники чергове переконалися у тому, що проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина!  Гарні справи, то приємно, а ще приємніше їх робити. Люді зі світлими серцями та думками вірять в перемогу добра і своєї гідності. Якщо кожен з нас зробить щось добре, то така масовість добрих та гарних вчинків обов’язково не залишитись непоміченою і є надія, що у серцях людей прокинеться світлячок, який буде дарувати добро щодня.

Тетяна Скаковець

 

    

   

     

 

 

 

 

 

Переглядів: 415 | Додав: rokrdb | Дата: 19.02.2019 | Коментарі (0)

Юні друзі !

 У вік Інтернету,  телебачення,  новітніх технологій з метою популяризації дитячої книги, всебічного розвитку дітей, їхніх творчих здібностей найзахоплюючими формами роботи бібліотек є проведення різноманітних Конкурсів дитячого читання.

           В 2019 році стартують :

  • Всеукраїнський  конкурс  дитячого  читання «Книгоманія» I-II кв.;
  • Всеукраїнський конкурс есе «Діти єднають Україну» (січень-квітень);
  • Всеукраїнський екологічний конкурс дитячої творчості «Майбутнє проросте  з зернинки» (січень-червень);
  • Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули» (червень-вересень);
  • Всеукраїнський конкурс «Лідер читання» (червень-вересень).

 

         Запрошуємо всіх до участі в даних Конкурсах.

 

Про більш детальну інформацію можете дізнатися з Положень про Конкурси на сайті Національної бібліотеки України за посиланням

http://www.chl.kiev.ua/  та в районній бібліотеці для дітей.

Роботи надсилайте у друкованому та електронному форматі на електрону адресу районної бібліотеки для дітей  rokrbd@gmail.com

 

Оргкомітет РДБ

Переглядів: 435 | Додав: rokrdb | Дата: 18.02.2019 | Коментарі (0)

15 лютого відзначається одне із найголовніших християнських свят – Стрітення Господнє. Свято запроваджене на честь події, коли Божа Мати принесла Ісуса Христа до храму на сороковий день після народження. В цей день  в бібліотеки відбулася година духовності «Велике таїнство « Богоявлення » .

Діти ознайомились із традиціями святкування  Стрітення Господнього воно має свої прикмети і народні звичаї. З давніх часів у святкуванні змішалися православні та язичницькі звичаї. Традиція запалювати свічки в цей день прийшла з Риму. Вважається, що стрітенські свічки захищають оселю від пожеж та ударів блискавки. Їх зберігають протягом року і запалюють під час домашньої молитви. В народі свято Стрітення Господнє  завжди вважалося днем зустрічі зими і весни. Кажуть, що в це свято сумувати не можна, тому що Бог все бачить, і на радість відповідає радістю.

 До уваги користувачів бібліотеки  було оформлено тематичну викладку літератури «15 лютого Стрітення Господнє».

 

Комзюк Л.

 

  

Переглядів: 312 | Додав: rokrdb | Дата: 18.02.2019 | Коментарі (0)

14 лютого у багатьох країнах світу відзначають День святого Валентина.  

До Дня закоханих в районній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас із виготовлення листівок-валентинок «Тобі дарую валентинку»  

 Під час  його проведення бібліотекар   розповіла   читачам про Святого Валентина, як одного з трьох ранньохристиянських святих,  про традиції святкування Дня закоханих у різних куточках світу.

Вході проведення майстер – класу виявилась неабияка майстерність користувачів. Діти проявили творчу фантазію і з великим задоволенням власними руками виготовили своїм рідним листівки-валентинки. Вони  мали можливість кожен по-своєму проявити власний талант, втілити   свої креативні ідеї.

Всі власноруч виготовлені вітальні листівки були гарними, бо діти створювали їх  з любов'ю та натхненням.

Майстер – клас сподобався всім учасникам і  вони понесли до дому чудові валентинки для своїх матусь та  друзів.

Тетяна Скаковець.

 

Переглядів: 401 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.02.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz