Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 16:15

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Книга приходить до кожного з нас у дитинстві.  І тому дуже важлива перша зустріч дитини з книгою, з бібліотекою.  7 лютого на таку зустріч завітали до бібліотеки вихованці дошкільного навчального закладу№ 2 «Струмочок» разом  з вихователем Шульжик Інною Миколаївною. Бібліотекарі провели екскурсію бібліотекою.  Діти дізналися про історію виникнення книги та бібліотек  разом з бібліотекарем згадували улюблені казки, знайомилися з журналами для малят, відгадували загадки та прослухали українську народну казку  «Ріпка».

Всім дуже сподобалось знаходитися у бібліотеці - так багато кольорових книжок та журналів, можна гратися, малювати, робити своїми руками різні речі.  Дітки пообіцяли приходити в бібліотеку з  батьками. 

  Комзюк Л.А. 

 

       

       

Переглядів: 557 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2019 | Коментарі (0)

Новорічно – різдвяні свята: Новий рік, Різдво Христове, Щедрий вечір, Святе Водохреще – найулюбленіші свята Рокитнівщини, як і всієї України.

Під час святкування Новорічно-Різдвяних свят панує романтична, чарівна, весела , чудова атмосфера , адже Рокитнівщина святкує та колядує!

Вже доброю традицією Рокитнівщини стало проведення районних фестивалів «Різдвяні наспіви». Учасників, гостей вітали керівники району, представники різних конфесій. Своїм поздоровленням рокитнівчан в цьому році удостоїв митрополит Сарненський і Поліський Анатолій. Під час концертної програми виступали гурти колядників з усіх кінців району.

Всіх хто завітав на фестиваль, мали нагоду насолодитися не лише колядою та щирими побажаннями, а й смачною кутею яка парувала поруч та всілякими іншими смаколиками. Діяла тут також святкова фотозона.

Здається,немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива.

Кожного з нас сповнюють світлі почуття і віра в добро.

Різдво розпочинається вранці 7 січня. Святкують Рокитнівчани переважно у родинному колі. Сідають за щедрий, але вже не пісний стіл. У цей день навідують рідних, друзів, зустрічають одне одного зі словами «Христос народився», «Славімо Його».

Так само, родиною «Профікемпівців», учні Березівського НВК «ЗНЗ I-III ст.-ДНЗ» напередодні свята Різдва Христового , зібралися в класі, де вчитель презентував презентацію «Різдвяна зірка» під час якої вони ще раз ознайомилися з традиціями та звичаями святкування новорічно-різдвяних свят, а також провели наспіви колядок і щедрівок.

Колядувати почали 7 січня після служби в церкві. Ходили з вертепом і зіркою, яка була прикрашена гірляндою, а посередині Ікона Спасителя.

Юна команда «Профікемпівців» зібравшись гуртом ходили від хати до хати села Березове, вітаючи господарів та прославляли народження Ісуса Христа.

 З особливим теплом і натхненням були виконані дітьми величальні колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю..», «Нова радість стала»….

 Божа благодать переповнювала дітей почуттям задоволення, любові, радістю та бажанням робити добро.

 Протягом різдвяних свят звідусіль лунали щирі привітання, дзвінка коляда додавала настрою, оберемок приємних емоцій та незабутніх вражень.

Новорічно-різдвяні свята спонукають нас повірити у диво, сіють у дитячі серця зерна шани і поваги  до прадавніх звичаїв і традицій.

Христос народився!

Славімо Його!

В.М. Мельник.

Переглядів: 335 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.01.2019 | Коментарі (0)

 

Дорогі маленькі читачі та батьки !

Для вас є хороша новина!

Поповнення у фонді бібліотеки !!! Запрошуємо Вас до читання журналу «Золоте левеня»  дитяче щомісячне видання орієнтоване на вік 4-7 років.

По-справжньому різдяно-новорічний номер «Ой, Радуйся,земле!» подарує незабутні емоції як діткам, так і їхнім батькам. Хтось вивчить нові колядки та щедрівки, а хтось пригадає усім відомі старі. Разом ми приготуємо смачнююююючу кутю, навчимося майструвати різдвяну зірочку та поповнимо словниковий запас разом із поліглотом Рікко. Також Левко підготує Вас до школи . І це ще далеко не все!

З нетерпінням чекаємо на Вас у бібліотеці !   Корисного читання!

 

 

Валентина Ничипорчук

Переглядів: 363 | Додав: rokrdb | Дата: 24.01.2019 | Коментарі (0)

В історії становлення незалежності і Соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської  Народної  Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

З метою формування національної свідомості читачів - дітей, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України,     в районній  бібліотеці для дітей 22 січня  було проведено екскурс в історію   «Великий день єднання».

Бібліотекар розповіла присутнім про історичні події тих років. Діти  дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на   мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Відвідувачам   був запропонований відеофільм «Злука. День Соборності України».

До заходу   оформлена  книжкова виставка « Соборна Україна: наша сила в єдності». Читачі мали змогу ознайомитись з літературою, яка розповідає про часи становлення України як єдиної, Соборної держави.

 

Т.Скаковець

 

 

Переглядів: 568 | Додав: rokrdb | Дата: 23.01.2019 | Коментарі (0)

Рокитнівщина туристична

«Знай і люби  свій край» - «ПрофіКемп»

 

         З метою сприяння вивченню школярами рідного краю, його унікальних  природних та культурно – історичних  пам’яток, сприяння національно – патріотичному вихованню підлітків та привернення уваги молоді до професій туристичної галузі проводиться міжрегіональний інноваційний проект з профорієнтації учнівської молоді «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп» в якому беруть участь Закарпатська, Львівська , Рівненська та Херсонська області.

        До  проведення даного проекту долучилась і Рокитнівщина, зокрема: учнівська команда «Варта» Березівського НВК «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ».

        В листопаді 2018 року в м.Вараш на Рівненщині був проведений  3-й підсумковий етап  інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп». Під час цього етапу відбулись командні змагання в чотирьох районах області за участю п’яти команд з північних районів: «ПрофіАтом» (м.Вараш), «Веселики полісся» (Володимирецький р-н), «Ладаки» (м.Дубровиця), «Варта» (смт.Рокитно), «Веселі туристи» (Зарічненський р-н).

       Всі команди виступили достойно, а наші краєзнавці були найкреативніші.

       Юні туристи Марина Кравченя , Ніна Маринич, Софія Маринич, Альона Крупич, Микола Маринич, Аня Кравченя, Руслан Маринич, Ірина Титечко, Юлія Баланович , Марія Маринич з великою відповідальністю  підійшли до підготовки свого виступу.Проявивши при цьому неабиякі вміння і фантазію.

          Команда гарно підготувалася і виступила артисточно, цікаво і драйвово.

         В музичній школі м.Вараш всі присутні учасники та гості могли насолодитися виступом Рокитнівської команди «Варта» , яка у формі презентації  розповіла про туристичний маршрут , який складався з цікавих об’єктів мальовничої Рокитнівщини.

        Змістовним і насиченим було представлення командою історичних пам’яток Рокитнівського краю, однією з яких є Юзефінський дуб, який захопив юних мандрівників своєю величчю та віком. За фітограмою вік Юзефінського  дуба в 1350 років, завдяки чому він потрапив до переліку природних чудес України та був визнаний найстарішим дубом України.

       Використовуючи результати пошуково – дослідницької роботи мандрівники Рокитнівщини розповіли про історико – краєзнавчий музей в селі Блажево. Діти ознайомилися з історією села та його народними ремеслами.

      Розповіли присутнім юні краєзнавці і про історичне місце в урочищі «Ковалі», урочище, яке має надзвичайно цікаве історичне походження .

    З захопленням юні дослідники розповіли про відвідини   ПрАТ «Рокитнівський скляний завод» - підприємство, що засноване в 1898 році та має понад віковий   досвід в галузі    скловиробництва. Протягом всього періоду своєї діяльності, це підприємство було та залишається одним із провідних виробників склотари.

       Юні туристи  мають зробити ще багато цікавих відкриттів, адже Рокитнівщина  - це дивовижний осередок Поліського краю.

      Неабиякі  вміння та фантазію проявили діти у категорії «Краща РР - кампанія» підготували виставку рекламної продукції. Буклети, малюнки, вироби з природніх матеріалів, саморобні сувеніри дивували присутніх своєю оригінальністю, красою, змістовним наповненням.

      За підсумками 3-го підсумкового етапу інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп» голова Журі , заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Новорок  оголосила підсумки виступів юних краєзнавців.

       Перше місце здобула креативна команда профікемпівців «Варта» з Рокитного.

       Щиро вітаємо переможців -  учнівську команду «Варта» Березівського НВК «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ», що зайняла перше  місце серед п’яти команд  3 – етапу Проекту «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп»  та в 2019 році буде  продовжувати змагання , які пройдуть у м.Рівне.

      Велика подяка координаторам  проекту : районному відділу освіти Рокитнівської РДА (Валентині Михайлівни Маринич, Інні Миколаївни Романчук) , районній філії Рівнеської ОЦЗ ( Наталії Петрівни Артимовець), районній бібліотеці для дітей КЗ «Рокитнівська ЦБС» (В.М.Мельник) за розробку та реалізацію екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів , методичну допомогу по вивченню матеріалів згідно визначених  маршрутів, організації екскурсій по визначних об’єктах Рокитнівщини ,  висвітлення  ходу реалізації  Проекту на власних  Інтернет – ресурсах.

       Завдяки організаційним діям заступника начальника відділу активної підтримки безробітних районної філії Ріненської ОЦЗ Наталії Артимовець всі учасники змагань були забезпечені транспортом , отримали грамоти та солодощі.

       Особлива подяка директору Володимиру Володимировичу Шип та вчителям Олені Миколаївни Барановській, Тетяні Степанівни Кравчені, Михайлу Владиславовичу Карповець Березівського НВК «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ»,  талановитим вчителям, справжнім професіоналам своєї справи за підготовку чудової команди, що змогла вибороти Перемогу в 3- му етапі інноваційного Проекту , за їхні творчі задумки і оригінальність ідей, креативність в процесі роботи з юними дослідниками.

      Вчителі , працівники районної бібліотеки для дітей , районної філії Рівненського ОЦЗ  зуміли запалити у юних мандрівників іскру пізнання до нового, незвіданого , що і привело команду до Перемоги.

      Високий рівень співпраці координаторів відділу освіти Рокитнівської РДА , Рокитнівської  районної філії Рівненської ОЦЗ, районної бібліотеки для дітей КЗ «Рокитнівська ЦБС» в організації та участі дітей в інноваційному Проекті «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп» сприяло творчому, інтелектуальному і духовному розвитку дітей, привернуло увагу молоді до професій туристичної галузі.

 

Віра Мельник

заст. директора КЗ «Рокитнівська ЦБС»

      по роботі з дітьми.

 

   

Переглядів: 310 | Додав: rokrdb | Дата: 18.01.2019 | Коментарі (0)

     Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Ісуса Христа, Спасителя світу …Багато століть тому, у небесах спалахнула Вифлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки запалює в будинках різдвяні свічі і в чистому голосі молитви, що летить угору, прозорий дзвін будить в наших серцях віру у добро та любов…

     Різдво Христове прийшло і у нашу бібліотеку, діти щиро та радісно колядували, адже у нашій книгозбірні пройшов конкурс колядок та щедрівок «Хай Різдво у Вашу хату принесе добра багато» у якому приймали  участь  активні  читачі , а також гості з православної церкви Святого Миколая Чудотворця  с.Масевичі.   

     Гучною колядою та щирими віншуваннями привітали бібліотекарів , так як звичай говорить: чим більше колядників та щедрувальників завітають до помешкання, тим щасливішим буде рік прийдешній.

 

Комзюк Лариса

Ничипорчук Валентина

 

 

Переглянути відео колядок ви можете за посиланням:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/videos/?ref=page_internal

Переглядів: 336 | Додав: rokrdb | Дата: 18.01.2019 | Коментарі (0)

Знову Рік Новий прийшов..

Календар наш з нами знов,

Показав усім, який

Буде славний Рік Новий

Скільки буде в ньому буднів,

Свят чудових, незабутніх!

 

     Колектив районної бібліотеки для дітей вітає колег і наших читачів  з 2019 Новим Роком та Різдвом Христовим! Нехай Новий рік та світла Різдвяна зоря подарують Вам та Вашим рідним міцне здоров’я, мир, успіх, достаток та благополуччя, радісний настрій на весь рік і краще майбутнє, додадуть сил і наснаги та впевненості у завтрашньому дні!

Новий рік ... Чудове, казкове, хвилююче і навіть символічне свято. Напередодні цього дня навіть дорослі очікують на дива та чарівні подарунки, а про дітлахів годі й казати…. Але чарівництво не лише можливе в казці а і у бібліотеці….

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу книгозбірню, поринути у неперевершену казкову атмосферу  та провести свята та канікули разом з книгою,та отримати гарний настрій!

Валентина Ничипорчук

 

  

         

Переглядів: 392 | Додав: rokrdb | Дата: 04.01.2019 | Коментарі (0)

   Грудень  - щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. 

   Щороку приходить він у кожну родину з миром і дарунками. Для дітей стає чарівною казкою, коли невідомо як  з’являється  вночі і кладе під подушку, або у черевичок такі бажані гостинці. 

   З нагоди свята в бібліотеці відбулася  етнографічна година «Святий Миколай до нас завітай».   Історія цього свята має дуже давню, цікаву історію…  Майже 2000 років тому, у невеличкому містечку під назвою «Мири», мешкав хлопчик на ім’я Микола. Батьки Миколая померли дуже рано, залишивши синові велике багатство у спадок. Та своє багатство він роздав бідним людям, а сам став священнослужителем.  Святий Миколай завжди поспішає на допомогу людям. Він і у скруті допоможе, і з біди виручить, варто лиш звернутися до нього зі щирою молитвою.

Комзюк Л.А

 

Переглядів: 346 | Додав: rokrdb | Дата: 20.12.2018 | Коментарі (0)

Наближаються Новорічно-Різдвяні свята... Кожен думає про те, як зробити свій дім затишним і святковим, особливо цього прагнуть діти. Також  маленькі читачі  щодня приходять до бібліотеки, а попереду свято і так багато цікавого можна зробити в любій бібліотеці, аби створити святковий настрій.

Тому, 17 грудня районна бібліотека для дітей провела майстер –клас по виготовленню яскравих новорічних прикрас  «Новорічні прикраси своїми руками». Діти натхненно та з великим азартом  майстрували прикраси, розфарбовували та пропонували і свої ідеї.

У книгозбірні було весело, цікаво та затишно.  Діти  та працівники  були з  гарним настроєм та відчуттям наближення свята.

Цими виробами було прикрашено бібліотеку, і дуже приємно що наші маленькі  читачі  з любов’ю та радістю власноруч виготовляли новорічні прикраси.

 

Валентина Ничипорчук

 

 

 

 

Переглядів: 403 | Додав: rokrdb | Дата: 19.12.2018 | Коментарі (0)

   Зима - це казкова пора року, яка несе за собою відчуття радості  і очікування дива.

   Усі відчувають нотку радості та захоплення, готуються до свят і спостерігають за казково-сніжною природою. Для багатьох дітей ця пора року улюблена.

   Яким подарунком до Нового року порадувати своїх близьких? Звичайно зробленим своїми руками!

  14 грудня працівники книгозбірні провели для своїх користувачів – дітей  майстер- клас «Свята надихають на творчість». За допомогою бібліотекарів наші  читачі виготовляли новорічні ялинки з паперу.

   Створити такі унікальні вироби своїми руками напередодні свят було просто чудово!  І що дуже відрадно, хлопчики теж брали в цьому творчому процесі найактивнішу участь. Їх ялинки були не гірше, ніж у дівчаток.

   Діти  проявили  свої здібності, допомагали один одному, спілкувалися. 

   Створення аплікації викликало у них низку позитивних емоцій, а отримані результати принесли радість. Діти тішились, що своїми маленькими дивами вони допоможуть створити святковий настрій всім читачам нашої книгозбірні.

Тетяна Скаковець

 

  

 

 

Переглядів: 431 | Додав: rokrdb | Дата: 17.12.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz