Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 20:05

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2019 » Грудень » 09

В рамках правового центру «Діти і закон», який діє при районній бібліотеці для дітей, в читальному залі бібліотеки 6 грудня був проведений  пізнавально – правовий  діалог «Насильство – грубе порушення прав дитини».

В ході діалогу, в якому прийняли участь учні 6 – Б класу Рокитнівської НВК І – ІІ ступеня – гімназії, вчителі даної школи Полторацька Людмила Анатоліївна, Рацкевич Анастасія Юріївна, психолог Рокитнівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Атаманчук Ірина Аркадіївна, працівники районної бібліотеки для дітей, було наголошено, що всі ми хочемо жити щасливо, щоб життя наше було наповнене хорошими вчинками та справами поряд з нами були вірні друзі, ввічливі і культурні діти, але на жаль в житті є багато прикрих ситуацій, які пов’язані з насильством та булінгом.

А що ж таке насильство? Що таке булінг? Яка поведінка дітей може спровокувати булінг? Наслідки булінгу - про це і не тільки… в жвавій розмові дискутували з дітьми присутні.

Дуже дохідливо, цікаво, на прикладах життєвих ситуацій Ірина Атаманчук донесла до дітей інформацію про домашнє насильство, жорстоке поводження в сім’ї, надала інформацію, куди потрібно звертатися за допомогою, коли дітям загрожує небезпека та ознайомила присутніх з базою надання соціальних послуг.

Вчителі школи і працівники бібліотеки провели з дітьми пізнавально – правову вікторину та бесіди, розказали про правила, які допоможуть дітям запобігти насильству на вулиці та надали поради, що потрібно робити жертвам булінгу.

Наголосили, що знання про безпечну поведінку допоможуть присутнім уникнути небезпеки.

Діти ознайомились з виставкою – інсталяцією: «Скажи разом з нами «ні» булінгу»!

В усі часи – завдавати болю меншому, слабшому вважалося низьким, негідним вчинком.

Зрілість і сила дана людині не в здатності руйнувати – знущатися, принижувати іншу людину, а в умінні творити, втішати, любити - такими словами був підсумований пізнавально – правовий діалог. Закінчився масовий захід флешмобом: «Насильству – ні !. Булінгу – ні !».

В.М.Мельник.

Переглядів: 233 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.12.2019 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz