Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 05.05.2024, 17:50

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2019 » Грудень » 05

Запрошуємо у світ права та відповідальності.

Друзі!

6 грудня о 14 годині запрошуємо Вас у читальний зал районної бібліотеки для дітей прийняти участь у пізнавально – правовому діалозі «Насильство – грубе порушення прав дитини».

Чекаємо.

Оргкомітет РДБ

Переглядів: 218 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.12.2019 | Коментарі (0)

   Дитинство – це вік, коли щодня, щогодини хочеться нових відчуттів. Всього хочеться спробувати і у всьому розібратися, випробувати себе.

   Вподобання сучасних дітей – найрізноманітніші.

   Хтось захоплюється комп’ютером, хтось книгою, хтось – захоплюється музикою та спортом, а хтось займається в різноманітніх гуртках та секціях.

   Але на жаль є й такі, які замість здорового й корисного проводження часу, займаються різними пригодами, які можуть привести до порушення правопорядку і навіть до злочину.

   З метою запобігання правопорушень для допитливих та креативних дітей 4 грудня в районній бібліотеці для дітей був проведений правовий тренінг «Діти і закон» - зустріч з працівниками правоохоронних органів, на який були запрошені учні 6 –Б класу Рокитніскької НВК І - ІІ ступеня – гімназії та вчителі Демянчук Ніна Петрівна і Рацкевич Анастасія Юріївна, старший інспектор ювенальної провенції РВ УМВС Муханьков Олег Сергійович та інспектор сектору ювенальної провенції Кибукевич Тамара Григорівна, які у форматі живої дискусії розкрили теми: «Дитина – її права та обов’язки», «Злочин та відповідальність: правові норми», «Безпека і небезпечність», прокоментували життєві ситуації в які потрапляють дітии, що призводять до правопорушень.

   Родзинкою масового заходу була – патрульна поліцейська машина, яка під’їхала до території бібліотеки. Працівники правоохоронних органів розповіли дітям про «Правила дорожнього руху» та дозволили дітям сідати за кермо машини, самостійно включати сирену. Діти жваво спілкувались: приміряли бронежилет та каску.

   Ольга Адамівна Таргоня, гол. спеціаліст у справах дітей райдержадміністрації надала дітям інформацію про навчальні заклади України, де можна здобути юридичну освіту.  

В ході живого спілкування з дітьми працівник бібліотеки наголосив, що найціннішим скарбом кожної країни є дитина і ніхто немає права чинити зло і ображати її.

Зачитала поради дітям з безпеки, а саме:

як поводитися на вулиці в темну пору доби…

якщо на тебе напали…

кілька порад дівчаткам…

   Ознайомила дітей з добіркою інформаційних матеріалів за повідомленням МВС України з коментарями юриста, які друкуються в періодичних виданнях, наголосила, що в житті трапляється багато прикрих ситуацій і потрібно вміти захистити себе та допомогти іншим.

   Пожвавив уяву дітей і жартівливий тест з «чарівною» торбинкою.

   Фахівець центру зайнятості Рокитнівської районної філії Рівненської ОТЗ Наталія Артимовець виступила з темою «Вибір професій – справа з нелегких». Ознайомила дітей з формулою вибору професій і представила роздатковий матеріал з описом професій.

   Працівники бібліотеки підготували виставки інсталяції "Моя нова поліція. Служити і захищати" та "Закон та право для всіх єдині".

   Корисні поради, цікаві виступи учасників правового заходу сприяли та навчали дітей бути чесними та порядними, поважати і дружити з Законом.

Мельник В.М.

Переглядів: 361 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.12.2019 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz