Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 01:11

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 617

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2019 » Січень » 18 » Рокитнівщина туристична « Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп»
13:25
Рокитнівщина туристична « Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп»

Рокитнівщина туристична

«Знай і люби  свій край» - «ПрофіКемп»

 

         З метою сприяння вивченню школярами рідного краю, його унікальних  природних та культурно – історичних  пам’яток, сприяння національно – патріотичному вихованню підлітків та привернення уваги молоді до професій туристичної галузі проводиться міжрегіональний інноваційний проект з профорієнтації учнівської молоді «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп» в якому беруть участь Закарпатська, Львівська , Рівненська та Херсонська області.

        До  проведення даного проекту долучилась і Рокитнівщина, зокрема: учнівська команда «Варта» Березівського НВК «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ».

        В листопаді 2018 року в м.Вараш на Рівненщині був проведений  3-й підсумковий етап  інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп». Під час цього етапу відбулись командні змагання в чотирьох районах області за участю п’яти команд з північних районів: «ПрофіАтом» (м.Вараш), «Веселики полісся» (Володимирецький р-н), «Ладаки» (м.Дубровиця), «Варта» (смт.Рокитно), «Веселі туристи» (Зарічненський р-н).

       Всі команди виступили достойно, а наші краєзнавці були найкреативніші.

       Юні туристи Марина Кравченя , Ніна Маринич, Софія Маринич, Альона Крупич, Микола Маринич, Аня Кравченя, Руслан Маринич, Ірина Титечко, Юлія Баланович , Марія Маринич з великою відповідальністю  підійшли до підготовки свого виступу.Проявивши при цьому неабиякі вміння і фантазію.

          Команда гарно підготувалася і виступила артисточно, цікаво і драйвово.

         В музичній школі м.Вараш всі присутні учасники та гості могли насолодитися виступом Рокитнівської команди «Варта» , яка у формі презентації  розповіла про туристичний маршрут , який складався з цікавих об’єктів мальовничої Рокитнівщини.

        Змістовним і насиченим було представлення командою історичних пам’яток Рокитнівського краю, однією з яких є Юзефінський дуб, який захопив юних мандрівників своєю величчю та віком. За фітограмою вік Юзефінського  дуба в 1350 років, завдяки чому він потрапив до переліку природних чудес України та був визнаний найстарішим дубом України.

       Використовуючи результати пошуково – дослідницької роботи мандрівники Рокитнівщини розповіли про історико – краєзнавчий музей в селі Блажево. Діти ознайомилися з історією села та його народними ремеслами.

      Розповіли присутнім юні краєзнавці і про історичне місце в урочищі «Ковалі», урочище, яке має надзвичайно цікаве історичне походження .

    З захопленням юні дослідники розповіли про відвідини   ПрАТ «Рокитнівський скляний завод» - підприємство, що засноване в 1898 році та має понад віковий   досвід в галузі    скловиробництва. Протягом всього періоду своєї діяльності, це підприємство було та залишається одним із провідних виробників склотари.

       Юні туристи  мають зробити ще багато цікавих відкриттів, адже Рокитнівщина  - це дивовижний осередок Поліського краю.

      Неабиякі  вміння та фантазію проявили діти у категорії «Краща РР - кампанія» підготували виставку рекламної продукції. Буклети, малюнки, вироби з природніх матеріалів, саморобні сувеніри дивували присутніх своєю оригінальністю, красою, змістовним наповненням.

      За підсумками 3-го підсумкового етапу інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп» голова Журі , заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Новорок  оголосила підсумки виступів юних краєзнавців.

       Перше місце здобула креативна команда профікемпівців «Варта» з Рокитного.

       Щиро вітаємо переможців -  учнівську команду «Варта» Березівського НВК «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ», що зайняла перше  місце серед п’яти команд  3 – етапу Проекту «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп»  та в 2019 році буде  продовжувати змагання , які пройдуть у м.Рівне.

      Велика подяка координаторам  проекту : районному відділу освіти Рокитнівської РДА (Валентині Михайлівни Маринич, Інні Миколаївни Романчук) , районній філії Рівнеської ОЦЗ ( Наталії Петрівни Артимовець), районній бібліотеці для дітей КЗ «Рокитнівська ЦБС» (В.М.Мельник) за розробку та реалізацію екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів , методичну допомогу по вивченню матеріалів згідно визначених  маршрутів, організації екскурсій по визначних об’єктах Рокитнівщини ,  висвітлення  ходу реалізації  Проекту на власних  Інтернет – ресурсах.

       Завдяки організаційним діям заступника начальника відділу активної підтримки безробітних районної філії Ріненської ОЦЗ Наталії Артимовець всі учасники змагань були забезпечені транспортом , отримали грамоти та солодощі.

       Особлива подяка директору Володимиру Володимировичу Шип та вчителям Олені Миколаївни Барановській, Тетяні Степанівни Кравчені, Михайлу Владиславовичу Карповець Березівського НВК «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ»,  талановитим вчителям, справжнім професіоналам своєї справи за підготовку чудової команди, що змогла вибороти Перемогу в 3- му етапі інноваційного Проекту , за їхні творчі задумки і оригінальність ідей, креативність в процесі роботи з юними дослідниками.

      Вчителі , працівники районної бібліотеки для дітей , районної філії Рівненського ОЦЗ  зуміли запалити у юних мандрівників іскру пізнання до нового, незвіданого , що і привело команду до Перемоги.

      Високий рівень співпраці координаторів відділу освіти Рокитнівської РДА , Рокитнівської  районної філії Рівненської ОЦЗ, районної бібліотеки для дітей КЗ «Рокитнівська ЦБС» в організації та участі дітей в інноваційному Проекті «Знай і люби свій край» - «ПрофіКемп» сприяло творчому, інтелектуальному і духовному розвитку дітей, привернуло увагу молоді до професій туристичної галузі.

 

Віра Мельник

заст. директора КЗ «Рокитнівська ЦБС»

      по роботі з дітьми.

 

   

Переглядів: 305 | Додав: rokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz