Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 19:39

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2019 » Січень » 31

Новорічно – різдвяні свята: Новий рік, Різдво Христове, Щедрий вечір, Святе Водохреще – найулюбленіші свята Рокитнівщини, як і всієї України.

Під час святкування Новорічно-Різдвяних свят панує романтична, чарівна, весела , чудова атмосфера , адже Рокитнівщина святкує та колядує!

Вже доброю традицією Рокитнівщини стало проведення районних фестивалів «Різдвяні наспіви». Учасників, гостей вітали керівники району, представники різних конфесій. Своїм поздоровленням рокитнівчан в цьому році удостоїв митрополит Сарненський і Поліський Анатолій. Під час концертної програми виступали гурти колядників з усіх кінців району.

Всіх хто завітав на фестиваль, мали нагоду насолодитися не лише колядою та щирими побажаннями, а й смачною кутею яка парувала поруч та всілякими іншими смаколиками. Діяла тут також святкова фотозона.

Здається,немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива.

Кожного з нас сповнюють світлі почуття і віра в добро.

Різдво розпочинається вранці 7 січня. Святкують Рокитнівчани переважно у родинному колі. Сідають за щедрий, але вже не пісний стіл. У цей день навідують рідних, друзів, зустрічають одне одного зі словами «Христос народився», «Славімо Його».

Так само, родиною «Профікемпівців», учні Березівського НВК «ЗНЗ I-III ст.-ДНЗ» напередодні свята Різдва Христового , зібралися в класі, де вчитель презентував презентацію «Різдвяна зірка» під час якої вони ще раз ознайомилися з традиціями та звичаями святкування новорічно-різдвяних свят, а також провели наспіви колядок і щедрівок.

Колядувати почали 7 січня після служби в церкві. Ходили з вертепом і зіркою, яка була прикрашена гірляндою, а посередині Ікона Спасителя.

Юна команда «Профікемпівців» зібравшись гуртом ходили від хати до хати села Березове, вітаючи господарів та прославляли народження Ісуса Христа.

 З особливим теплом і натхненням були виконані дітьми величальні колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю..», «Нова радість стала»….

 Божа благодать переповнювала дітей почуттям задоволення, любові, радістю та бажанням робити добро.

 Протягом різдвяних свят звідусіль лунали щирі привітання, дзвінка коляда додавала настрою, оберемок приємних емоцій та незабутніх вражень.

Новорічно-різдвяні свята спонукають нас повірити у диво, сіють у дитячі серця зерна шани і поваги  до прадавніх звичаїв і традицій.

Христос народився!

Славімо Його!

В.М. Мельник.

Переглядів: 333 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.01.2019 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz