Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 21:36

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 617

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2019 » Лютий » 19

                                                                                                                                                        Віддай людині крихітку себе.

За це душа поповнюється світлом.

Ліна Костенко

 

17 лютого - День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети - незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності. Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до всіх оточуючих.

З цієї нагоди  15 лютого, напередодні свята, бібліотекар районної бібліотеки для дітей  Скаковець Тетяна Євгеніївна та вчитель Довгаль Наталія Феліксівна провели в 2Б - гімназійному класі Рокитнівського НВК «Школа І ступеня – гімназія» вечір доброти  «Творіть добро, щоб кращим став цей світ». Зустріч була присвячена простим і важливим істинам – добру та милосердю і саме про них діти говорили за допомогою поезії, народної мудрості і притч.

З перших хвилин зустрічі в  класі запанувала комфортна атмосфера довіри та взаєморозуміння.  Учні  Коханевич Віка, Мазура Софія, Ничипорчук Оля, Рацкевич Ілля, Стаднік Катя, Стесюк Микола  читали вірші про доброту, чуйність,  щирість, доброзичливість, милосердя. Діти підготували вислови відомих людей про добро і доброту, розповідали як вони їх розуміють.

Бібліотекар розповіла цікаві факти про міжнародні свята, нерозривно пов’язані з добротою та її супутницями : Міжнародний день «дякую», День обіймів, Всесвітній день усмішки, Всесвітній день вітань. 

Школярі активно  обмінювалися  думками про спонтанну доброту, про щирість з незнайомими людьми.

Бібліотекар запропонувала дітям створити «серце добрих справ». Учні написали  на сердечках  добрі справи, які вони зроблять напередодні  свята.

Підсумком  заходу стала пісня «Людина починається з добра», яку виконала Качановська Софія.

Відомий американський письменник, журналіст та громадський діяч Марк Твен говорив: «Доброта — це те, що може побачити сліпий і почути глухий».

Під час заходу його учасники чергове переконалися у тому, що проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина!  Гарні справи, то приємно, а ще приємніше їх робити. Люді зі світлими серцями та думками вірять в перемогу добра і своєї гідності. Якщо кожен з нас зробить щось добре, то така масовість добрих та гарних вчинків обов’язково не залишитись непоміченою і є надія, що у серцях людей прокинеться світлячок, який буде дарувати добро щодня.

Тетяна Скаковець

 

    

   

     

 

 

 

 

 

Переглядів: 411 | Додав: rokrdb | Дата: 19.02.2019 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz