Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 10:33

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 617

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2016 » Березень » 01

     Подарунок, зроблений своїми руками завжди вважався найціннішим та наймилішим. Листівки та поробки до 8 березня завжди приємно дарувати мамі, бабусі, подрузі, коханій дівчині.

     Той факт, що ви щось придумали і зробили самостійно, показує, як ви тепло ставитеся до людини, цінуєте і любите її.

     Тому запрошуємо всіх бажаючих відвідати Майстер-клас «Вітальна листівочка» 4 березня о 16.00 в читальному залі бібліотеки.

Юлія Коханевич.

Переглядів: 850 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

     Леся Українка – дочка України, велика поетеса і жінка з трагічною долею.

     Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі українського народу людина, ім’я якої – Л. Українка.

     І саме 24 лютого в районній бібліотеці для дітей зібралися діти, які прийняли активну участь у заході приуроченому 145-річчю від дня народження Лесі Українки.

     Розпочався літературний вернісаж голосом Лесі: Вкраїно! Красо моя, туго моя нерозрядна, де ти? Обізвися, рідна! Я чую твій голос. Пізнаю його в шепоті вітру, в пахощах чебрецю й материнки. Чуєш, нене? Це я, дочка твоя, Леся, що нареклася твоїм ім’ям священним. Я не забула тебе. І не забуду ніколи.

     Протягом заходу працівники бібліотеки познайомили дітей з біографією та творчістю Л.Українки, діти дізнались про те, що писати дівчинка почала дуже рано. Їй ще не виповнилось і десяти років, коли вона написала вірш «Надія».

     Цю талановиту дівчинку спіткала тяжка недуга. Хвороба і лікування завдавали їй нестерпних мук. Але Леся терпляче зносила всі страждання, і писала.

     Ніжно, з теплотою в голосі читачі бібліотеки Ковальчук Юліана, Кибукевич Юліана, Прокопович Дмитро, Кибуквич Катя, Кушнір Віра, Нестерчук Світлана, Бричка Вікторія та інші діти читали вірші Л.Українки «Досвітні огні», «Конвалія», «Грай моя пісня», «Стояла і слухала весну», «Подорож до моря», «До мого фортепіано» та інші.

     Творчість Л.Українки – це немов сльози народу, біль і трагедія народу, його муки і сподівання, його віра, прагнення й ідеали.

     Була звернена увага дітей, що за останні десять років життя Л.Українка написала багато визначних творів: «Блакитна троянда», «Лісова пісня», «Осіння казка», «Камінний господар», «Бояриня», «Касандра» та інші.

     Діти переглянули інсценівку «Розмова Лесі з мамою», яку виконали юні читачі бібліотеки Ковальчук Юліана та Кибукевич Катя і переглянули цікавий відео сюжет: «Обличчя української історії Л.Українки».

     Л.Українка! Для сучасного читача поетеса справді вже стала постаттю легендарною, овіяною ореолом дочки Прометея.

     Але чим далі в історію відходить ім’я Л.Українки, тим ближчими стають нам її твори, розкриваючись новими гранями, новими духовними скарбами.

     І тому так переконливо звучать її пророчі слова:

«На світі запалає

Прокинутий вогонь моїх пісень,

І стримуваний промінь засіяє,

Вночі запалений, горітиме у день».

     В районній бібліотеці для дітей з нагоди 145-річчя з дня народження Л.Українки бібліотекар Комзюк Л.А. оформила виставку-інсталяцію «Хотіла б я піснею стати». Присутні мали можливість познайомитись із виставкою, на якій представлені твори письменниці.

                                                                                В.М.Мельник

     

     

Переглядів: 487 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz