Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 15:07

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 617

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2015 » Грудень » 08

    Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор - це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб.

     З метою ознайомлення  дітей з трагічним минулим нашого народу; вчити їх бережно ставитися до історії своєї країни, розкривати її як білі, так і чорні сторінки; виховувати здатність кожної дитини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників в бібліотеці була проведена колективна бесіда з використанням Інтернет ресурсів «Незгасима рана України» до Дня пам’яті голодомору та політичних репресій 32-33 років.

    У бесіді взяли участь  Кушнір Віра  5-Б ЗОШ №3, Богданець Таїсія 4-А ЗОШ№3, Богданець Олена 3-Б ЗОШ №3, Поліхович Катерина 2-В ЗОШ №3, Домбровська Марія 2 гімназія. Діти ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «У пам'ять про скорботний 33 й», прочитали вірші та продивились відеофільм про голодомор.

     Українці повинні знайти в собі мужність визнати і переконати інших, що нація стала жертвою страшного злочину, який ніколи не повинен повторитися. Ми маємо усвідомити, що сьогоднішнє населення України є нащадками тих, хто вижив у ті страшні часи. Але нас могло б бути набагато більше...

Коханевич Ю.А.

Переглядів: 624 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

    У ті давні часи, коли ти ще не народився, а вже існувало твоє рідне місто Київ, річка Дніпро несла свої мінливі води до Чорного моря, жили собі за дніпровськими порогами козаки – оборонці народу українського.

    Такими словами розпочався екскурс-спогад «Козацька слава не загине в віках» у районній бібліотеці для дітей.

     Діти дізналися якими сміливими та відважними  були козаки. Як вони захищали  Україну від ворогів лютих – панів польських та татар жорстоких. Ходили військовими походами в Туреччину, намагаючись звільнити братів та сестер своїх із султанського полону.

     Чудовим доповненням  екскурсу став перегляд презентації про життя козаків. З неї діти дізналися, що осередком славетних і мужніх лицарів була Запорізька Січ.

     Запорізька Січ, Козаччина – минуле українського народу, оспіване піснями народними та овіяне легендами…

     Ми маємо пам’ятати свою історію, пам’ятати тих, хто боровся за  свободу та незалежність  нашої країни багато років тому та зараз.

Переглядів: 763 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

     Саме під такою назвою пройшов бібліофреш у бібліотеці. Присутні мали змогу отримати гарну порцію знайомств з різножанровою літературою та поринути у чудовий світ української сучасної книги, яка на сьогодні є надзвичайно цікавою та різноманітною.

    Бібліотекар ознайомила присутніх з яскравою палітрою сучасних українських письменників: Любком Дерешем, Ліною Костенко, Іреною Роздобудько, Юрієм Андруховичем та багатьма іншими. Особливого забарвлення заходу дала слайд-презентація «Новинки української літератури».

    Огляд новинок, які провели бібліотекарі з користувачами бібліотеки, викликав у користувачів-дітей бажання детальніше ознайомитися із книгами, про які йшла мова. А це книги, які дійсно вартують уваги…

    Яскраві новинки, чудова атмосфера у читальному  залі книгозбірні – такими гарними емоціями був насичений бібліофреш.

В. М. Мельник

     

     

Переглядів: 623 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz