Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 17:08

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 617

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2015 » Травень » 19

     6 травня в районній бібліотеці для дітей проведений вечір–пам’ять «Подвигу жити в віках», який присвячений 70–річчю Великій Перемозі.

     Працівники бібліотеки спілкуючись з користувачами  розповіли що « багато тяжких  днів і років пережила наша Батьківщина  за свою історію. Але такого суворого випробування, як Велика Вітчизняна війна на долю нашого народу не випадало ніколи. Смерть косила мільйони людей, вогонь  пожирав міста і села.

     І на сьогодні не можна остаточно підрахувати скільки людей полягло в роки війни. Яку  ж треба було мати мужність, силу волі й сміливість, щоб закрити своїм тілом ворожу амбразуру, чи вибухнути разом з літаком на фашистських складах ,. щоб німецькі танки, літаки, боєприпаси не досягли наших територій. Чи мати мужність, як юні  герої, ще зовсім діти, не видати під жорстокими тортурами гітлерівців, інформацію про товаришів , закрити своїми грудьми бійця, рятувати та переховувати поранених, підривати залізниці, розклеювати листівки».

     9 травня 1945 року назавжди залишиться в пам’яті народу.

         День Перемоги! День Перемоги!

         Іде по країні весна.

        Дев’ятого травня. Дев’ятого травня!

        Війна закінчилась страшна.

     Протягом масового заходу звучали пісні воєнних літ. Діти познайомились з «Книгою пам’яті мого роду» яку підготувала разом з бібліотекарями читачка районної  дитячої бібліотеки Демус Анастасія. В своїй книзі вона розповіла про свого дідуся – героя Жолудєва Івана Герасимовича, про його перебування на фронті, відзначила, що за виявлений героїзм і мужність її дідусь був нагороджений медалями « За відвагу», « За оборону Москви», орденом « Червоної Зірки».

    Відзначила, що вона пишається своїм дідусем і бере з нього приклад, а також користувачі познайомились з « Книгами пам’яті мого роду» та відеокнигами які підготували читачі – діти ПШБ с. Хміль, Залаяв, Нетреба, Дроздинь, смт. Томашгород.

     Діти, Басич Валерія, Пахнюк Євгенія, Ковальчук Анастасія урочисто, піднесено читали вірші про Велику Вітчизняну війну, а Рогульчик Іван, Шуст Вадим, Дорошко Богдан, Кулакевич Саша поділилися спогадами про своїх рідних, які воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни.

     Учасники заходу прийняли участь у літературній вікторині: « Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо». Юні читачі бібліотеки Пахнюк Євгенія, Лисицька Дарина, Борисовець Давид, Копанський Максим та інші діти прийняли активну участь у конкурсі малюнків «Намалюй травень – намалюй Перемогу» та переглянули книжкову панораму «Книги про минулу війну».

     Вечір – пам'ять «Подвигу жити в віках» збагатив користувачів бібліотеки знаннями по збереженню та усвідомленню знань про історію свого роду, про історію своїх предків, сприяв вихованню на цій основі поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у Великій Перемозі.

                                                                                                                                  В.М.Мельник

  

  

Переглядів: 589 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)


Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz