Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 22:14

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » 2021 » Грудень » 3 » Книжкова премія «Еспресо. Вибір читачів 2021». Номінація «Література для підлітків».
13:41
Книжкова премія «Еспресо. Вибір читачів 2021». Номінація «Література для підлітків».

Друзі! Знайомтесь з претендентами у номінації «Література для підлітків» книжкової премії «Еспресо. Вибір читачів 2021». Читайте та обирайте кращого!

Аренєв Володимир. «Заклятий меч, або Голос крові».

Було це в часи прадавні, нині призабуті. Ходили тоді по землі герої й потвори, і перших не завжди вдавалося відрізнити від других. А слово в ті часи бувало гострішим за меч, хоч і мечі вміли тоді промовити своє гостре слово. У новій повісті – фантазії йдеться про пригоди меча і тих, хто ним володів, про мандрівки й переслідування, чари та закляття,   І хоча це фантазія автора, в її основі — реальні події на Львівщині: у 2015 році “чорні археологи” знайшли скандинавський меч, який вдалося повернути в Україну, реставрувати та передати до музею у Винниках.

 

Багряна Анна «Вітрова гора».

 Вони живуть поміж нас — вітри, онуки Стрибога. Завжди народжуються тут, на берегах Дніпра, зазвичай в одній родині — й дід передає онукові таємні знання та особливі вміння. Однак із Дейвом стається інакше: він народився в Канаді, тож мусить пройти непростий шлях, перш ніж осягнути своє прадавнє українське коріння і відкрити справжнє покликання. Це сучасне фентезі, що базується на стародавній українській міфопоетиці, з чудовими ілюстраціями.   Світлий роман — без гоблінів та орків, без депресії .

Довгопол Наталія «Мандрівний цирк сріблястої пані».

Ефектна власниця мандрівного цирку фрау Ґріте переживає скрутні часи. Мало того, що її чоловік виявився авантюристом і зник безвісти, так ще й трупу доводиться від зубожіння рятувати. До всього, коронний номер — виступ велетенського ручного вовка — на межі провалу: юна глядачка, яку всі вважають причинною, сходить на сцену й приборкує грізного звіра. Що це, як не відьмацькі чари? Цирк рушає далі. Але з тої зустрічі в смугастому шатрі, на один вечір напнутому посеред скошеного поля, бере початок нова історія: про тих, хто шукає любові й справедливості, про людей і перевертнів, що намагаються віднайти свою істинну сутність . Героям роману доведеться пізнати гіркоту зрад і поразок, здійснити сповнену пригод мандрівку українськими землями початку ХХ сторіччя і навіть знайти спільну мову з дивовижними істотами з давніх легенд.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 134 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz