Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 11:08

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 617

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Зимові свята — це найкраща та найвеселіша пора року для дітвори. Наближається чарівний час казки та виконання бажань. Новий рік, Різдво, нові надії, мрії, що все у нас буде добре. Вже з'явилися на вулицях перші новорічні ялинки. Як хочеться зробити свято красивим і неповторним, порадувати своїх друзів і близьких унікальними подарунками, зробленими своїми руками. Для цього в бібліотеці було проведено майстер - клас «Новорічні сніжинки своїми руками». А поділилися своїм досвідом і умінням бібліотекар Комзюк Л.А. та читач бібліотеки Аня Євпат. Дітям сподобалось виготовлення оригінальних прикрас і вони отримали від цього процесу задоволення.

Комзюк Л.А.

 

 

 

 

Переглядів: 557 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.12.2017 | Коментарі (0)

18 листопада — Європейський день захисту дітей від насильства. Цій темі міжнародна спільнота надає особливого значення і докладає чималих зусиль, аби зменшити її гостроту. З метою підвищення рівня обізнаності дітей про проблеми насильства та сексуальної експлуатації дітей 17 листопада в районній бібліотеці для дітей спільно з службою в справах дітей районної державної адміністрації було проведено тематичну зустріч «Не треба мовчати, ти маєш право на захист».

На зустріч були запрошені учні Рокитнівської ЗОШ №3 та головний спеціаліст служби у справах дітей РДА Ольга Таргоній.

Для користувачів – дітей було підготовлено перегляд відеоматеріалів на тему: «Я маю право жити на землі, творити, дихати, учитись». Переглянувши, які діти дізнались, що таке насилля, його види. А також оформлено книжково - ілюстративну виставку «Мій улюблений світ – без насильства».

Головний спеціаліст Ольга Адамівна наголосила на тому, що в суспільстві XXI століття є такі негативні явища, як насильство, у тому числі сексуальне. Діти дізналися що, сексуальне насильство є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. За даними Ради Європи кожна п'ята дитина (в Україні - 21%) страждає від різних форм насильства. У понад 80% таких випадків злочинець є знайомою для дитини людиною. Ольга Адамівна розповіла про види допомог та установи, які їх надають, а головне, як уберегтися від цих явищ та відповідальність за скоєння цих злочинів.

Під час зустрічі діяв «вільний мікрофон» у режимі питання - відповідь, що дало змогу користувачам отримати відповідь на хвилюючі питання.

Діти зробили власні висновки, що треба уважно обирати людину для спілкування, бути більш обережним, дослухатися до своїх батьків та вчителів та закликали не бути байдужими.

Лариса Комзюк

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 423 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

З метою сприяння формуванню у дітей основ безпеки дорожнього руху, культури поведінки на вулиці, профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, навчання дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, сприяння збереженню здоров’я і життя дітей, створення умов для реалізації їхніх творчих здібностей та талантів з 12 жовтня 2017 р стартував Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

У конкурсі брали участь читачі-діти нашого району віком від 7 до 12 років. Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулиці, дорогах.

Прийняли участь у конкурсі бібліотеки району: районна бібліотека для дітей, Рокитнівська міська бібліотека, міська бібліотека смт Томашгород, бібліотеки–філії сіл: Борове, Осницьк, Рокитне, Біловіж, Олександрівка, Купель, Томашгород, Масевичі, Кисоричі, Карпилівка, Залавя, Блажове, Глинне, Хміль, Березове, Заболоття, Вежиця, Сновидовичі, Буда, Обсіч.

Місцевий організаційний комітет підбив підсумки та відмітив кращі роботи дітей: Маринич Тетяни Юріївни (с. Заболоття) та Брички Софії Валеріївни ( с.Карпилівка). Ці конкурсні роботи надіслані в Рівненську обласну бібліотеку для дітей.

Дякуємо бібліотекарям та учасникам - дітям, які прийняли участь у конкурсі!

 Т. Скаковець.

Л. Комзюк.

Переглядів: 376 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.11.2017 | Коментарі (0)

110 років потому, 14 листопада, народилась письменниця Астрід Ліндгрен.

Саме вона є автором незабутніх казкових персонажів, серед яких Малюк і Карлсон, Міо, Пеппі, Еміль та інші.

Плідна праця Астрід Ліндґрен на літературній ниві залишила нам її безцінну спадщину. Кожен рік діти різних континентів починають знайомиться з популярними книжками цієї всесвітньовідомої шведської письменниці. Більшість з прочитаних ними казок-повістей, перевірені часом і стали справжніми бестселерами.

Знають і люблять твори шведської письменниці і читачі районної бібліотеки для дітей. 14 листопада бібліотекар Тетяна Скаковець організувала і провела для своїх користувачів літературну подорож «Дивовижний світ мрій і пригод А.Ліндгрен» .

 Користувачі ознайомилися з творчістю письменниці, переглянули презентацію «Чарівниця із Швеції», подивилися буктрейлери за її творами, активно приймали участь у вікторині «Пеппі Довгапанчоха».

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 559 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.11.2017 | Коментарі (0)

Українська асоціація працівників бібліотек для дітей та Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» з 12 жовтня по 20 листопада 2017 р. ОГОЛОШУЮТЬ Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Мета Конкурсу – сприяння формуванню у дітей основ безпеки дорожнього руху, культури поведінки на вулиці, профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму, навчання дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, сприяння збереженню здоров’я і життя дітей; створення умов для реалізації їхніх творчих здібностей та талантів.

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 7 до 12 років.

Умови конкурсу:

На конкурс надсилаються творчі роботи дітей, які власноруч, без допомоги батьків намалюють малюнок, де у будь-який спосіб відобразять правила дорожнього руху, формат малюнку А4.

Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулиці, дорогах.

Учасники – автори зазначають свої дані (ПІП, вік, домашню адресу, контактний телефон) на зворотному боці конкурсної роботи. Роботи надсилаються на адреси обласних бібліотек для дітей до 15 листопада 2017 року.

Обласні оргкомітети надсилають інформацію щодо проведення конкурсу та його переможців до організаційного комітету Української асоціації працівників бібліотек для дітей в електронному вигляді.

Визначення та відзначення переможців Конкурсу:

Для переможців Конкурсу встановлюється перше, друге і третє місця. Переможців визначають обласні журі і подають інформацію про результати Конкурсу до Української асоціації працівників бібліотек для дітей для призначення дати нагородження переможців за участю представників Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна».

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками, а всі учасники конкурсу отримують у подарунок патріотичні флайтери — світловідбиваючі наклейки, які яскраво світяться у променях автомобільних фар та слугують для того, щоб пішоходів, велосипедистів, дитячі коляски тощо було краще видно на дорозі у темний час доби.

Джерело:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8181

 

Переглядів: 368 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.11.2017 | Коментарі (0)

День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які неодноразово намагалися завоювати українські землі.

З нагоди Дня українського козацтва 12 жовтня у бібліотеці для користувачів було проведено екскурс у минуле під назвою «Нащадки козацької слави».

Під час заходу діти ознайомилися з традиціями та звичаями українського козацтва, з задоволенням переглянули відео з Інтернету про козаків. Для того, щоб закріпити знання, присутнім запропонували взяти участь у вікторині.

До святкового дня в читальній залі оформлена книжкова виставка "Моя Україна – колиска козацької волі». Бібліотекар ознайомила користувачів з історичною літературою та художніми творами про козацтво.

Т. Скаковець.

Переглядів: 509 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.10.2017 | Коментарі (0)

Друзі!

Запрошуємо Вас ознайомитись з книжковою виставкою «Моя Україна – колиска козацької волі», на якій проедставлені книжкові видання про  історію запорізького козацтва, славні бойові подвиги українських «лицарів духу».

Т. Скаковець

Переглядів: 491 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.10.2017 | Коментарі (0)

 

Друзі!

В бібліотеці у відділі обслуговування користувачів 5-9 класів організовано виставку робіт Коцюрубської Анни «Живописні візерунки голкою та бісером».

Анна, учениця 3а гімназійного класу Рокитнівської гімназії, дівчинка з великим творчим потенціалом і різноманітними здібностями. Вона допитлива, має неабияку спостережливість, нестандартне мислення, потяг до нового, багато читає.

Усі бажаючі мають можливість ознайомитись з виставкою, яка триватиме до 25 вересня.

Т.Скаковець.

 

Переглядів: 447 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.09.2017 | Коментарі (0)

Нам з книгою цікавіше жити і творити.

     Ви – талановиті, успішні, креативні … Ви з задоволенням приймаєте участь в конкурсах, масових заходах бібліотеки. Зокрема, в конкурсі  «Творчі канікули», адже літо – пора канікул, сонячних днів і подорожей, радості, веселощів і творчого натхнення.

     З метою сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів – любові до рідного краю, природи, підвищення культурного рівня дітей з 1 червня 2017 року стартував Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули».

     В конкурсі брали участь користувачі діти 11 – 18 років, які готували прозові та поетичні твори у 7 номінаціях:

«Знайомтеся – це ми»

«Так, я люблю Україну»

«Природа – джерело натхнення та краси»

«І в кожному із нас уже живе філософ»

«Моя майбутня професія»

«Безмежний світ моєї уяви»

«Далі буде? Ні «далі» - вже є».

     У дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули» прийняли участь бібліотеки району: районна бібліотека для дітей (заст. директора по роботі з дітьми В.М.Мельник), Рокитнівська міська бібліотека (зав. бібліотекою Г.Ф.Ковальчук), сіл – Камяне (бібліотекар Л.П.Місюра), Кисоричі (бібліотекар К.С.Рабець), Блажево (зав. бібліотекою Р.С.Кулакевич), Єльне (бібліотекар Ж.Є.Колдунович), Вежиця (бібліотекар Н.В.Балдич), Карпилівка (бібліотекар Н.Л.Бричка), Буда (бібліотекар І.В.Яценко), Дерть (зав. бібліотекою М.Я.Жульжик), Борове (зав. бібліотекою В.В.Довгаль), Рокитне (зав. бібліотекою С.Ф.Ничипорчук), Масевичі (бібліотекар М.Т.Мартенюк), Осницьк (бібліотекар М.І.Тимощук), Нетреба (бібліотекар Н.В.Шеремет), Олександрівка (бібліотекар Н.Г.Рябець).

  Творчо, активно з дитячою безпосередністю юні читачі бібліотек з допомогою бібліотекарів, вчителів, батьків писали твори, складали вірші, намагались відтворити свою уяву прекрасного, чарівного та, щоб за змістом і жанром, роботи відповідали темі номінацій.

      Місцевий організаційний комітет підбив підсумки та відмітив кращі роботи дітей:

- Номінація «Так, я люблю Україну»

Соломія Кибукевич (б-ка – філія с.Єльне), Владислав Богданець (б-ка – філія с. Рокитне), Анастасія Колодич (б-ка – філія с. Блажево), Вероніка Фоменко (б-ка – філія с.Борове);

- Номінація «Безмежний світ моєї уяви»

Вікторія Воробей (б-ка – філія с. Камяне);

- Номінація «Моя майбутня професія»

Богдана Никитюк  (районна бібліотека для дітей ), Олена Крупенко (б-ка – філія с.Кисоричі), Анатолій Макаровець  (б-ка – філія с.Вежиця), Альона Тимощук (б-ка – філія с.Осницьк), Зоряна Богданець (б-ка – філія с.Буда);

- Номінація «Знайомтесь – це ми»

Ольга Шеремет (б-ка – філія с.Нетреба);

- Номінація «Природа – джерело натхнення та краси»

Дарія Зарченко (Рокитнівська міська бібліотека), Настя Рябущиць (б-ка – філія с.Камяне).

      Кращі конкурсні роботи відібрані та надіслані в Рівненську обласну бібліотеку для дітей.

  Обласне журі Конкурсу підіб’є підсумки робіт читачів  бібліотек Рівненщини та надішле конкурсні матеріали до Головного організаційного комітету Національної бібліотеки України для дітей. Головний організаційний комітет оцінить роботи, що надійшли від обласного журі та визначить переможців.

  Переможці Конкурсу будуть нагороджені дипломами та подарунками.

  Бажаємо конкурсантам бібліотек Рокитнівщини перемоги у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули».

                                                                  В.М.Мельник

Переглядів: 868 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.08.2017 | Коментарі (0)

Цьогоріч, 24 серпня вся Україна святкувала 26-ту річницю Незалежності нашої держави.

Дуже насиченою була святкова програма і в нашому селищі. Жителі та гості Рокитного мали можливість взяти участь у святковій ході, покладанні квітів до Стелли Героям Небесної Сотні та військовослужбовцям, які загинули в зоні проведення АТО, пам’ятному знаку «Воїнам – інтернаціоналістам Рокитнівщини» та Меморіалу Слави.

Порадували присутніх  святковим концертом «Єдина країна – рідна Україна» аматори сцени району. Також були проведені: флеш-моб за участю хореографічних колективів ДМШ та закладів культури; акція «Розмалюй вишиванкою цей день»;  конкурс «Моя вишивана сорочка»; майстер клас з виготовлення ляльки-мотанки; різноманітні спортивні змагання та інші заходи.

Не залишились осторонь святкувань і бібліотеки райцентру. Бібліо-майстрині Антоніна Боровська, Лариса Комзюк та Оксана Лісовець провели для присутніх на святі майстер клас з виготовлення ляльки-мотанки «Український оберіг – лялька-мотанка». Привертала увагу до місця проведення майстер класу лялька мотанка у зріст людини, яку зробили працівниці центральної районної бібліотеки, вона стала чудовим об’єктом для проведення святкового селфі. Гості свята переглянули патріотичну книжково-ілюстративну виставку «Живеш в Україні – цінуй українське, знай українське, гордись українським», та виставку декоративно-прикладного мистецтва «Магія українського рушника», вишивальниць із села Борове Григорчук Юлії Михайлівні та Рябой Любові Петрівни, ляльки  ручної роботи в техніці «Грунтований текстиль»  Панько Лесі Іванівні.

В рамках конкурсу «Моя вишивана сорочка», наш заклад «Рокитнівська централізована бібліотечна система», став переможцем у номінації «Краща організація у вишиванках», тож вітаємо бібліотечних красунь з перемогою та дякуємо журі за визнання.

Оксана Лісовець.

Переглядів: 353 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.08.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz