Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 09:38

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

Хтось любить грати у футбол, іншим до вподоби запал на волейбольному майданчику, а дехто просто в захваті від гри в шахи.Ця гра вважається однією із найдревніших у світі і з'явилася вона в Індії. Саме з перської мови походить назва гри — «шах мат», що в перекладі означає «володар помер».     

До Міжнародного дня шахів, який вже кілька років офіційно відзначається в Україні, 20 липня  у нашій бібліотеці пройшли ряд турнірів…Бібліотекар  розповів  користувачам цікаві факти про цю чудову інтелектуальну гру  та було проведено вікторину, в якій юні читачі показали свої знання.

Безпосередньо бібліотекар разом з дітьми долучилися до шахових баталій. Також юні читачі були ознайомлені з книжковою виставкою "Мандрівка в шахове королівство".

День був веселий, діти були задоволені.

Валентина Ничипорчук.

 

  

 

 

Переглядів: 504 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.07.2018 | Коментарі (0)

Рокитнівщина туристична

«Знай і люби свій край»

 

    Рокитнівщина- дивовижний осередок поліського краю.

    Юні туристи команди «Варта» продовжують вивчати рідний край.  

    Нещодавно побували в історичному місці, що знаходиться поблизу села Березове, нині урочище «Ковалі», урочище, яке має надзвичайно цікаве історичне походження.

     Житель села розповів юним  туристам, що раніше у цій місцевості стояв хутір сільського коваля.

     В 1942 році було облаштовано  поруч тренувальний табір радянських партизан. Тут добровольців з сільської молоді навчали стріляти та робити вибухівку. Кілька сотень вояків було підготовлено в цьому таборі. За кілька тижнів їх уже відправляли до загонів О.Сабурова, або С.Ковпака.

   Після війни землянки були напіврозвалені. Під керівництвом колишніх партизан, лісівників було відновлено 17 землянок : розчистили, поставили надійні опори та покриття з сосон, всередині  виклали ліжка сіном та мохом.

     При вході до табору - могила невідомого партизана, який ніби заступив на вічну варту в урочищі.

     Юні дослідники оглянули землянки, віддали шану тим, хто вніс свій вклад у перемогу над фашизмом.

В.М.Мельник.

 

   

 

Переглядів: 425 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.07.2018 | Коментарі (0)

    Канікули !!!  Літо- найулюбленіша пора всіх дітей. Чимало хто мріє про відпочинок коло моря, дехто вирушає у захоплюючі подорожі до давно омріяних міст або місць. Проте в бібліотеках в цей час не до відпочинку адже чи можна уявити навіть найцікавіший відпочинок без книжки?  Звичайно ж ні!  Тож у книгозбірні триває програма літніх читань "Літо.Книга.Я-Друзі".

    11 липня працівники районної бібліотеки для дітей радо зустрічали юних читачів на літньому майданчику «Книга запрошує на побачення».

    Малеча та їх батьки з цікавістю переглядали виставку книжок.  До їхньої уваги була представлена найкраща сучасна дитяча література: повчальна, веселі історії, улюблені та популярні казки.

   Біля майданчика «Книга запрошує на побачення» згуртувалося чимало маленьких читачів , весело та цікаво переглядали книжечки, читали вірші, відгадували загадки і ділилися з уподобаннями книжок.

   Літо з книгою продовжується!!! Тож запрошуємо всіх читачів до бібліотеки, адже у книг канікул не буває!!!!!

 

Валентина Ничипорчук

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 462 | Додав: rokrdb | Дата: 13.07.2018 | Коментарі (0)

 Літо – пора веселих розваг та відпочинку. Наша бібліотека організовує та проводить  для дітей заходи, які найбільш актуальні влітку.

   10 липня з користувачами нашої книгозбірні  працівники бібліотеки провели розважальну годину «Веселись,грай і книжечки читай».

   Весела програма розпочалась із фізкультхвилинки . Діти разом з бібліотекарем жваво виконували фізичні  вправи, розповідали вірші, прислів’я про здоров‘я та загартувались до цікавої та інтелектуальної гри «Літературні бутерброди». Кожен з дітей мав знайти відповідь на запитання літературної вікторини. Юні шанувальники книг вкотре довели, що багато читають і знають творчість письменників.

   Бібліотекар ознайомила  читачів з книжковою виставкою «Журнальний фреш», де були представлені яскраві дитячі журнали.

   Розважальна година дітям дуже сподобалась.

 

    Друзі !!!

   Запрошуємо вас до нашої бібліотеки на цікаві заходи літніх читань «Літо.Книга.Я-Друзі», де вас чекають дозвілля та розваги, зустрічі з прекрасним світом книг  та веселих ігор.

 

Тетяна Скаковець.

 

   

Переглядів: 472 | Додав: rokrdb | Дата: 11.07.2018 | Коментарі (0)

 

Рокитнівщина туристична

"Знай і люби свій край"

 

    Юні туристи команди «Варта» Рокитнівського району, Рівненської області (учні 8-9 класів) Березнівського НВК: «ЗНЗ I-III ступенів - ДНЗ» дуже полюбляють мандрувати рідним краєм: любуватися красою рідного краю, вивчати та досліджувати історичні, археологічні об’єкти краю, дбайливо ставитися до довкілля, інтелектуально і духовно розвиватися.

   В цьому році діти дізналися про те, що розпочато реалізацію міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп», що на Рівненщині проходить під назвою «Знай і люби свій край».

   Керівники команди, вчителі Карповець М.В, Барановська О.М. запропонували дітям стати учасниками проекту ПрофіКемп.

   Юні туристи з ентузіазмом прийняли пропозицію наставників.

   Насамперед, керівники команди наголосили, що в похід вирушають ті, хто не боїться далеких доріг, хто з нетерпінням чекає нових зустрічей із сонцем, вітром, багаттям, наметом і цікавими людьми та надали юним туристам настанови з питань: «У поході», «Секрет рюкзака», «Багаття за всіма правилами».

    Визначились з туристичними маршрутами по визначних місцях Рокитнівщини:

-с.Березове ( об’єкт: «Ендемік азалія понтійська», будівля «Польська гдміна», джерело «Церковки»).

-смт.Рокитне (обєкт: Рокитнівський скляний завод»).

-с.Залавя (обєкт: урочище «Кобила», джерело «Святого Василя»).

-с.Блажево (обєкт: «Музей історії рідного краю»).

-с.Глинне (обєкт: «Стородавні камяні Хрести»).

-урочище «Юзефін» (об’єкт:історична пам’ятка «Юзефінський дуб», «Свято-Іверський монастир Діви Марії»).

-с.Переходичі (обєкт: архітектура «Церква Успіння Пресвятої Богородиця XVIII століття).

-с.Вежиця (обєкт: «Царська сосна»).

    Про подробиці цікавого туристичного маршруту в липнево-серпневих публікаціях, фото-звіті.

 

     В.М.Мельник.

 

 

Жива вода

 

Джерела: "Церковка"


 

"Дві сестри"


 

Азалія понтійська

Юзефінський дуб


Рокитнівський скляний завод


 

Архітектура Церква Успіння Пресвятої Богородиці XVII-XIX ст.

 

 

Переглядів: 499 | Додав: rokrdb | Дата: 09.07.2018 | Коментарі (0)

   Найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят – це свято Івана Купала.

   За народним звичаєм, цього дня молодь зі співами й жартами прямує до води, плетуть вінки, розкладають вогнища й танцюють навколо них. Багато таємниць обіцяє розкрити ніч на Івана Купала.

   З нагоди цього свята 6 липня  у нашій книгозбірні було проведено майстер-клас  «Оберіг-віночок ».

   Віночок - це не тільки красива прикраса для голови чи для декору  кімнати, але і вважається  ритуальним  предметом, так як поєднує в собі два символи:  замкнуте коло і захисна  сила рослин. За старим повірям, в день, коли  святкують Івана Купала, такі квіткові композиції, заплетені в коло, наповнюються незвичайними  силами: вигонять  злих духів, прибирають зглаз і  приносить щастя.

   Про це розповіла бібліотекар юним читачам і запропонувала  зробити невеличкий  оберіг-віночок з паперу до свята Івана Купала і привернути щастя в свій дім.

   Користувачі із задоволенням приймали учась у майсер-класі, також проглянули книжкову виставку-інсталяцію «Ой на Івана, ой на Купала» та ознайомилися з традиціями свята.

   Діти були задоволені своєю роботою, гарний настрій був гарантований.

Валентина Ничипорчук

 

 

Більше фото дивись тут:

https://www.facebook.com/pg/%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9-2210224872530695/photos/?tab=album&album_id=2253695134850335

 

Переглядів: 490 | Додав: rokrdb | Дата: 09.07.2018 | Коментарі (0)

Любі друзі!

 

                                                                             Книги – це літак, і потяг, і дорога.

                                                                                 Вони і пункт призначення,і подорож.

                                          Вони –це дім…

Анна Квіндлен.

 

   Діти ви любите подорожувати? А чи знаєте ви, що це можна робити по-різному? Адже хтось полюбляє подорожувати потягом, хтось – пароплавом, хтось мандрує автомобілем, а дехто взагалі полюбляє ходити пішки. Та можна подорожувати читаючи!  І ми пропонуємо вам, переглянути нашу книжкову виставку «Мандри світом з героями книжок» та здійснити подорож з героями до тих країн, звідки вони з`явились і познайомитись з авторами ваших улюблених книжок».

 

Валентина Ничипорчук

Переглядів: 687 | Додав: rokrdb | Дата: 04.07.2018 | Коментарі (0)

 Правовий діалог

Є Україна!

Є Конституція!

Є права та обовязки! 

 

   Щиро, у невимушеній обстановці, сидячи за столиками, працівники бібліотеки знайомили користувачів-дітей з основним законом України-Конституцією України.

   Бібліотекарі зазначили, що в кожній державі є один найголовніший закон-Конституція України, яка увійшла у суспільне життя, як головний оберіг, гарант незалежності  й соборності України.

   Кожний з присутніх уважно переглянув офіційне видання Конституції України. Особливу  увагу діти звернули на розділ II «Права, свободи та обовязки людини і громадянина» .

   Працівники ознайомили дітей з особливим документом- Конвенцією ООН про права дитини , пояснили, що дітям надаються рівні права та не допускається  жодне насилля над дитиною. Користувачі-діти з задоволенням переглянули відео-презентацію «Я маю право знати свої права», прийняли участь у правових розвагах «Маємо право…». З дітьми був проведений тест «Як Ви реалізовуєте свої права?»

   Привернула увагу присутніх і красочно оформлена виставка-гордість «Конституція України-основний Закон держави». Дітям була запропонована правознавча,історично-довідкова та художня література.

   В кінці масового заходу було відмічено, що кожен хто хоче, щоб у країні люди жили щасливо та багато, повинен добре знати Конституцію своєї держави, розуміти її та виконувати, гарно вчитися та працювати.

        

                                                                                                         В.М.Мельник.

 

  

  

 

 

Переглядів: 428 | Додав: rokrdb | Дата: 29.06.2018 | Коментарі (0)

Сигнал - застереженя!

Правила безпеки: Знай та умій.

    Людина - найцінніший скарб. І найдорожче для кожної людини-це її життя та здоров’я.

   Такими словами розпочалось спілкування працівників  бібліотеки з користувачами-дітьми на дану тему.

   Загадкова хвилинка, яка проводилась в бібліотеці, зацікавила дітей, адже дітям була запропонована

чарівна скринька , на дні якої знаходилось дзеркальце.

    Працівник відмітив , що кожна людина,кожна дитина - це скарб, і цей скарб кожен з присутніх може побачити, заглянувши у скриньку.

   Кожен з дітей по черзі заглядали у скриньку і бачили там…себе.

   Так - людина є найбільшою цінністю для суспільства. І найдорожче - це її життя та здоров’я. Життя кожної людини  складається  по-різному, але ніхто не

має права чинити зло і посягатися на життя людини.

   Людина повинна вміти захистити себе та допомогти іншим.

   Працівники бібліотеки ознайомили дітей з правилами безпеки:

-Твоя безпека: Умій уникнути небезпеки;

-Безпека житла;

-Щоб не бути обманутим і обкраденим;

   Також працівники бібліотеки познайомили дітей з правилами безпеки на природі, а саме про:

-Необхідні для прогулянки речі та одяг;

-Безпечну поведінку в лісі;

-Для тих, хто заблукав.

       З цікавістю діти переглянули відеокліпи « Небезпечні пригоди та розваги» , «Небезпечні знахідки».

       Користувачі -діти жваво обговорювали ситуації, з якими вони вже стикалися і вивчили правила, які вчать, як правильно себе поводити, щоб уникнути

прикрих обставин.

                                                

                                                                                                       В.М.Мельник.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 428 | Додав: rokrdb | Дата: 22.06.2018 | Коментарі (0)

   От і прийшла  довгоочікувана пора літніх канікул.

  Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку і розвитку.

 Літо – час ігор, розваг, свободи у виборі занять, поповнення витрачених сил, відновлення здоров’я.  Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання. Бібліотека чекає на своїх користувачів, пропонуючи для них яскраво оформлену виставку - інсталяцію «Знову літо кличе в мандри».

Комзюк Лариса.

 

 

 

 

 

Переглядів: 477 | Додав: rokrdb | Дата: 18.06.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz