Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 05:25

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

А я іду по світу в вишиванці

Встає над світом щире сонце вранці

І землю гріє променем ясним.

А я іду по світу в вишиванці.

Я - українець ! І горджуся цим.

20 травня, День вишиванки. Свято, яке відзначають третього четверга травня, було засноване в 2007 році та покликане зберегти культуру та традиції створення і носіння етнічного вишитого українського одягу. З давніх-давен вишита сорочка виконувала роль потужного оберегу і тепер знову перетворюється на те, чим була завжди для українців - одягом, який зберігає пам'ять роду і генетичний код нації.

До свята у книгозбірні оформлена книжкова виставка - інсталяції "З днем вишиванки, Україно!". Проведено флешмоб #Моя_вишиванка.

Лариса Комзюк.

Переглядів: 190 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.05.2021 | Коментарі (0)

В Україні, так само як і у світі, 8 травня відзначають День пам’яті та примирення, 9 травня день Перемоги над нацизмом у другій світовій війні. Ці дні встановлений задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, що забрала життя від 50 до 85 мільйонів людей у всьому світі. Вони покликаний і для висловлення поваги всім борцям проти нацизму та увічнення пам’яті про загиблих.

Пропонує своїм користувачам книжкову виставку-пам’ять «Червоний мак - символ пам'яті» до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

Запрошуємо відвідати нашу виставку!

 

Переглядів: 159 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.05.2021 | Коментарі (0)

Великдень, або Світле Христове Воскресіння – найбільш очікуване свято для багатьох християн. Воно символізує воскресіння з мертвих Ісуса Христа, який прийняв смерть за гріхи людей та їх спасіння від страшних бід.

В основі свята Великодня лежить біблійна історія про те, як Син Божий воскрес із мертвих. Як розповідають Євангельські тексти, Ісусу Христу було відомо про намір одного з найближчих учнів зрадити його.

Сталося це невдовзі після прибуття Христа до Єрусалиму. За 30 срібняків його зрадив Юда. Після того Ісуса розіп’яли на хресті, а віддані учні поховали його в печері неподалік Голгофи, вхід до якої завалили величезним каменем.

На третій день після своєї смерті Ісус Христос воскрес із мертвих. У недільний день до Гробу Господнього прийшли жінки-мироносиці, які несли запашну олію, щоб за звичаєм того часу намастити нею тіло померлого. Натомість вони побачили ангела, який сповістив їм, що Ісус воскрес.

Запрошуємо до бібліотеки на перегляд виставки - свято "Зі світлим Христовим Воскресінням!" та "Великдень в народних традиціях".

Переглядів: 141 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.05.2021 | Коментарі (0)

22 квітня — Міжнародний День Землі — свято чистої води, чистої землі, чистого повітря. День нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що Земля потребує турботи й захисту. Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув кампанію з висаджування дерев і чагарників у 1840-х роках, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища. В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. Саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року. До Міжнародного дня Землі в бібліотеці була проведена еко – година «Жити на чистій планеті». Під час проведення заходу бібліотекар розповіла читачам, як берегти ресурси нашої планети й охороняти навколишнє середовище, звернула увагу дітей, щоб вони не були байдужими до природи, розуміли й берегли її. Діти отримали корисні поради про те, як треба поводитись з різними видами відходів. До заходу була оформлена книжкова виставка – застереження «До природи не неси шкоди», де представлена література, яка виховує любов до природи, викликає прагнення бережливого ставлення до неї.

Переглядів: 210 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.04.2021 | Коментарі (0)

Фільм чи книга? І книга, і фільм!

В нашій бібліотеці є багато книжок, за сюжетами яких були створені художні фільми, що увійшли в "золотий фонд" світового кінематографу.

Друзі, запрошуємо вас до перегляду книжкової виставки «Книга в кадрі». Читайте книжки, дивіться екранізації! А найголовніше, отримуйте задоволення і від читання, і від перегляду!

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 184 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.04.2021 | Коментарі (0)

Презентуємо роботи дітей Рокитнівської ОТГ, які були представлені на Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнка "Книга і діти, екологія і світ". Найкращі малюнки передані на обласний конкурс до Рівненської обласної бібліотеки для дітей.

Дякуємо всім учасникам за участь.

Ознайомитись з усіма роботами учасників конкурсу можна на офіційній сторінці книгозбірні у Фейсбуці - Рокитнівська Селищна Бібліотека для Дітей.

 

Переглядів: 154 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.04.2021 | Коментарі (0)

А весна іде, як фея,

В чартах шуму і пісень,

Біла, біла, як лілея,

В квітах яблунь і вишень.

(Олександр Олесь).

Весна чи не найулюбленіша пора року дітвори. З її приходом оживає природа, повертаються в далекі краї птахи, одягається в зелень земля,гаї перегукується голосним пташиним співом...

В дитячу бібліотеку теж завітала Весна у вигляді виставки - настрою "Яскраві та ніжні барви весни" та декорованого вікна. На виставці зібрані книги про прихід весни, прислів'я та приказки про весняні місяці... Приходьте до нас у гості, перегляньте виставку, і зарядіться позитивною енергією Весни.

Лариса Комзюк.

Переглядів: 155 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.04.2021 | Коментарі (0)

Дитина - маленький допитливий дослідник, вона починає пізнавати навколишній світ, тому і виникають численні запитання дорослих. Саме книги стають надійними помічниками дитині і батькам. Полюбляють наші малюки поєднувати гру і читання, а також погратися в дитячому куточку бібліотеки" Дитячий простір", де можна складати пазли, переглянути книжечки, посидіти в обіймах з м'якими іграшками і просто погратися. Діти з задоволенням прийняли участь у грі - загадці "Хто це?".

Лариса Комзюк.

 

 

 

Переглядів: 157 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.04.2021 | Коментарі (0)

7 квітня відзначають Всесвітній день здоров'я.

Здоров'я - одна з основних умов щастя людини, справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо.Але попри всі складності нашого буття кожен повинен свідомо ставитися до власного здоров'я, берегти найдорожчий скарб у житті, тому що недарма у народі кажуть, що за гроші здоров'я не купиш. Безумовно, здоров’я – це найкращий подарунок природи, однак про нього треба весь час думати і дбати. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Друзі! Будьте здорові і дбайте про своє здоров’я і здоров’я своїх близьких кожен день, адже це запорука щасливого життя.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 177 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.04.2021 | Коментарі (0)

Ви — нове покоління українців і вам є що сказати! Сміливі, творчі та талановиті — візьміть участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі дитячого малюнка «Я і мої права» до 25-річчя Конституції України, щоб разом відсвяткувати ювілей Основного Закону нашої держави!

Дізнайся умови конкурсу на сайті https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=9531, намалюй малюнок та...

заходь за посиланням https://padlet.com/nbkidskiev/yom2866cuip1tzho і завантажуй його з дотриманням усіх вимог.

Запрошуємо до участі дітей від 6 до 18 років!

Учасники отримають електронний Сертифікат учасника Конкурсу, а переможці будуть відзначені призами!

Переглядів: 164 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.04.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz