Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 21:53

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

З 02 по 06 квітня в районній бібліотеці для дітей пройшов Тиждень дитячого читання.

В центрі уваги Тижня, як завжди книга та її читач-дитина. Це весняне свято завжди дарує радість спілкування, натхнення, пізнання нового і цікавого.

Розпочався тиждень книги мультимедійною презентацією «Нас єднає мудрість книг». Присутні діти дізналися про історію виникнення книги з далекого минулого до сьогодення, переглянули виставку- дегустація «Смак сучасної дитячої прози» .

Працівники бібліотеки підготували для юних пізнавальників чудовий і незабутній день казки «Що за диво ці казки». Була представлена виставка-заохочення «Візок чудових казок», проведено з дітьми голосні читання українських казок «У народної казки на гостинах».

З читачами була проведена віртуальна подорож «Дивовижні факти про книгу». Вони дізналися багато цікавого про книги світу: найтовстішу (англійський словник), найпопулярнішу (Біблія), найдорожчу (Лестерський кодекс, Леонардо да Вінчі), надзвичайний книжковий магазин для любителів книг.

Працівники бібліотеки поділилася знаннями з юними користувачами про техніку оформлення книжкових інсталяцій. Проведено майстер-клас «Друге життя - книгам».

Діти були досить активними і залишилися задоволеними. Було весело і цікаво.

Діти прийняли участь у акції «Подаруй бібліотеці нову книгу».

Протягом тижня бібліотека проводила моніторинг читацьких думок «Я читаю тому, що». Користувачі висловлювали свої міркування про користь читання, місце книги у їхньому дозвіллі, навчанні.

Тиждень дитячого читання закінчився, але не закінчилось спілкування з книгою. Бібліотекарі гостинно запрошують – приходьте до бібліотеки, там вас завжди чекає ваш вірний друг – Книга!

Лариса Комзюк.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 585 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.04.2018 | Коментарі (0)

Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято - Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. В даний час Пасха займає дуже важливе місце в житті багатьох людей. Ми повертаємося до наших витоків, до віри і тому свято Пасхи для нас стає чимось більшим, ніж просто червоний день календаря. З нагоди цього світлого свята в районній бібліотеці для дітей для користувачів - дітей оформлено виставки – інсталяції «Великодня радість землю обіймає», «Благословення сходить із небес: Христос Воскрес!».

Запрошуємо Вас до перегляду книжкових виставок, присвячених Великодню!

Комзюк Лариса.

 

 

 

 

 

Переглядів: 607 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.04.2018 | Коментарі (0)

     15 березня юні любителі дитячої книги відвідали бібліокафе «Книгоман», яке проходило в читальному залі районної дитячої бібліотеки за столиками з білосніжними скатертинами, солодощами та чаюванням.

     Пропускною візиткою була «Найкраща книга, яку я прочитав».

     В невимушеній, теплій обстановці діти спілкувалися, розказували своїм друзям про книги, які їм дуже подобаються.

     Так, Колодич Дамір поділився розповіддю про книгу Жуль Верна «П’ятнадцятирічний капітан», відмітив, що ця книга не тільки про пригоди. Це також книжка про хоробрість, кмітливість, працелюбність та щиру дружбу.

     Богданець  Яні та Смик Софійці сподобались книги Гутовської - Адамчик М.  «Дівчата з 13-ї вулиці» та Сайко О. «Новенька та інші історії», які вони і порадили прочитати присутнім. Колодич Ілонка розказала і прочитала уривок з української народної казки «Мудра Оленка».

     Протягом масового заходу діти прийняли участь у читацькому батлі «Моя бібліотека – найкраща. Чому?» Був проведений моніторинг читацьких думок «Я читаю, тому що …»

     Працівники бібліотеки провели з дітьми літературну вікторину «Чудо світу - книга» та представили кошик українських скоромовок і загадок, в якому активну участь прийняли Дудик Світланка, Крупенко Максим, Колодич Ілонка, Новоселецький Володимир та інші діти.

     Зацікавили читайликів та пізнавальників і забави для кмітливих і допитливих,  гра «Чарівна торбинка».

     Для дітей були оригінально оформлені виставки – поради, як «Книги на любий смак» згідно розділів:  Книги – Всезнайки, Книжкова смакота, Пізнавальний гарнір, Заморський десерт, Дегустація літературних новинок та книжкова виставка «Книги, які читає весь світ».

      Також дітей було ознайомлено з новинками літератури, які надійшли до районної дитячої бібліотеки. Зокрема з книгами Петерянко Ю. «Альберт Ейнштейн», Сердюк М. «Коко Шанель», Андрусяк І. «28 днів із життя Бурундука», Чайки М. «Казки старого замку» та іншими.

     Працівники бібліотеки відмітили, що є багато книг про людей, які стали найкращими завдяки працелюбності, хоробрості, волі до перемоги.

     Закінчилось спілкування юних читайликів бібліотеки у бібліотечному кафе «Книгоман» веселими жартами та іскристим сміхом.

В.М. Мельник.

 

Переглядів: 490 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.03.2018 | Коментарі (0)

Друзі

Запрошуємо Вас до перегляду книжкової виставки  «На струнах Кобзаревої душі», яка присвячена  творчості   Тараса Григоровича Шевченка.

  Т. Скаковець.

Переглядів: 438 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

За ініціативою благодійних організацій з усього світу 17 лютого відзначається День спонтанного прояву доброти. Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти стосовно всіх оточуючих. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини – радість інших людей. Саме до цього дня в бібліотеці з читачами було проведено літературну мандрівку «Мандрівка до королівства доброти і людяності». Під час заходу на прикладах змісту казок, віршів та оповідань до свідомості дітей намагалися донести, що доброта – найкраща риса характеру людини. Діти ознайомилися з виставкою - ілюстрацій «Поділись своїм добром!». Разом з бібліотекарями пригадали правила доброти, правила чесності, правила ввічливості, передивились відео «Притча про добро». Кожен бажаючий розповів, яку добру справу він зробив, отримавши за це чарівний смайлик доброти.

Комзюк Л.

 

Переглядів: 402 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

Книголюбчикам та пізнавальникам.

Для Вас, в районній бібліотеці для дітей, відкрите

бібліо-кафе «Книгоман».

в «Бібліоменю»:

  • Вікенд в бібліотеці: «Зустріч шанувальників книги»;
  • Бібліосмаколики – дітям: «Я – читаю, ти – читаєш, ми - читаємо»;
  • Веселий калейдоскоп: казкові бутерброди, смішинки-веселинки, загадки, віршики, скоромовки, весела ігротека;
  • Інтернет-каюта «Книги на екранах»;
  • Інформаційний коктейль;
  • Караван пізнавальних історій, караван книг;
  • Читацький батл «Веселись, грай, книжки читай»;
  • Бібліожмурки «Бібліотечний лабіринт»;
  • Відеопрезентації «Цікаві моменти із життя бібліотечного світу»;
  • Поетичний зорепад «Оберемок віршів від поетес Рокитнівщини»;
  • Інтелект-шоу «Шляхами книжкових пригод»;
  • Бібліогра «Улюблений герой прочитаної книги»;
  • Запашний чай, смачні булочки.

Час проведення: один раз у квартал в останній четвер місяця протягом року.

Запрошуємо в бібліо-кафе «Книгоман».

Оргкомітет.

 

Переглядів: 516 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

Друзі, якщо ви любите подорожувати,   прочитайте романи Ж.Верна  "Таємничий острів", "Діти капітана Гранта", "Двадцять тисяч льє під водою", "Навколо світу за 80 днів", "П’ятнадцятирічний капітан», "Подорож до центра Землі". 

 Герої цих творів  подорожують, здійснюють географічні відкриття, випереджаючи справжні. Вони створюють швидкохідні машини, підводні й повітряні кораблі, досліджують вулкани та глибини морів,   відкривають нові землі. Місце дії в творах письменника не тільки планета Земля, а й увесь Всесвіт.
То
, хто ж він був такий цей таємничий Жуль Верн? А на це питання дасть відповідь книжкова виставка «Жуль Верн - великий мрійник та фантазер», організована в нашій бібліотеці до 190-річчя з дня народження письменника.

Завітайте до нашої бібліотеки і знайомтеся з творчістю великого і невтомного письменника-мандрівника і фантаста Жуля Верна!

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 535 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.02.2018 | Коментарі (0)

Немає в світі людини, яка б хоч раз на віку не мандрувала країною казок. Знайомство з казкою, зустріч із нею – це завжди свято. І сьогодні ми маємо чудову нагоду потрапити до цієї дивовижної країни.

Адже в січні усі любителі казок – і великі, і малі, – вшановують пам’ять відомого французького письменника Шарля Перро.

Шарль Перро писав про героїв справжніх, але водночас й тих, яких насправді не буває. І це стало його відкриттям у світі казок. Схожі казкові історії – про малюсіньких та відважних синів, добрих падчерок і злих мачух, – розповідали завжди і всюди, проте, саме герої казок Шарль пробралися на сцену театру.

На казковий калейдоскоп «В колі казок Шарля Перро», присвячений 390-річчю від дня народження відомого казкаря, бібліотекар молодшого абонементу завітала до маленьких читайликів дитячого садочка «Теремок» в молодшу групу №2 «Бджілка». Мандруючи світом казки діти із захопленням слухали розповідь бібліотекаря про одного з найвідоміших казкарів світу.

А голосне читання казки «Червона шапочка» діти слухали з великим задоволенням. Гарним доповненням казкового калейдоскопу стала книжкова виставка «Мандруємо королівством казок Шарля Перро». Діти з великим захопленням переглянули кольорові яскраві казки: «Червона шапочка», «Спляча красуня», «Попелюшка», «Кіт у чоботах», «Ріке - Чубчик», «Хлопчик - мізинчик», «Осляча шкура» наче самі просилися до рук. Тож малеча зацікавлено гортала сторінки казок.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 658 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.01.2018 | Коментарі (0)

Експрес – повідомлення «Хай квітне у віках Соборна Україна!»  було проведене з користувачами – дітьми в районній бібліотеці для дітей 22 січня.

Протягом години працівники бібліотеки розказували дітям про важливість проголошення Акта возз’єднання, злуки двох Україн, який був знаком одвічного прагнення українцями єдності.

22 січня 1918 р. в приміщенні Київського будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, за яким Українська Народна Республіка проголошувалася суверенною і незалежною державою.

Минув 71 рік і 22 січня 1990 року сотні тисяч українців взялися за руки, утворивши живий ланцюг від Києва до Львова – на згадку про проголошення Акту Злуки. Люди, взявшись за руки, зробили Живий Ланцюг через усю Україну!Вони зєднали Львів і Київ, відсвяткувавши таким чином День Соборності України.

Користувачі дитячої бібліотеки учні 8 – 9 класів та 4 – 5 класів гімназії, ЗОШ №3 Кузьмич Валерія, Кузьмич Яна, Богачук Поліна, Михалець Богдан, Пахнюк Ангеліна та інші діти утворили Живий Ланцюг на підтвердження згадки про проголошення Акту Злуки.

Шановний читачу. Ти з друзями також можеш відсвяткувати День Соборності. Зроби з ними свій Живий Ланцюг.

                                                                           В.М. Мельник. 

Переглядів: 457 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.01.2018 | Коментарі (0)

Рік Новий уже за мить

     Білим птахом прилетить.

                                                                                     Завітає в кожну хату

                                                                                     Привітає всіх багато.

                                                                                     Покладе він щастя міх,

                                                                                     Тільки б ти підняти зміг!

Новий рік – це прекрасна пора, свято, яке несе кожному з нас щастя та радість, справжню зимову казку.

Працівники районної дитячої бібліотеки з щирими усмішками, в піднесеному настрою та з радістю в серцях зустрічали дітей в бібліотеці в Новому році.

Бібліотека була оформлена яскравими гірляндами, новорічними візерунками, сніжинками. Користувачі – діти, завітавши до книгозбірні, подарували власноруч створені сніжинки, витинанки, які стали окрасою приміщення бібліотеки.

Для дітей була оформлена виставка – свято «Чарівна і казкова наближається мить» та виставка – інсталяція «Добрі свята приходять у дім».

Діти піднесено, в доброму настрої розповідали присутнім цікаві випадки, які трапились з ними в минулому році, читали вірші про Новий рік, зиму місцевих поетів М. Трубилко, Вірі Терещук, Ганни Близнюк, а саме: «Свята новорічні», «Зима», «Баба снігова», «Красуня ялинка», розгадували загадки, прийняли участь у жартівливій вікторині. Богданець Таїсія, Євпат Аня, Богданець Оленка, Ковальчук Дмитро, Богданець Саша, Остапчук Настя активну участь прийняли у конкурсах «На кращу новорічну іграшку» та «Прикрашаємо ялинку разом».

                                                                           В.М.Мельник.

Переглядів: 738 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.01.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz