Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 16.04.2024, 16:18

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

      17 травня - Всесвітній день вишиванки.

    Вишиванка - це не просто одяг, це оберіг нації. У цей день працівники бібліотеки вирішили не просто вбратися в національний одяг, а й провели фотоконкурс "Моя вишиванка-Найкраща", спрямований на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок. До свята вишиванки працівники  бібліотеки оформили фотозону  на якій представили  мистецтва вишивки українського орнаменту. 

У цей день в бібліотеці відбулась яскрава святкова фотосесія, аби пізніше залишити не менш яскраві світлини на сторінках наших спогадів.

У конкурсі брали участь багато маленьких красунь та красенів.У кожного з них національне вбрання було по своєму красивим та оригінальним. Однак у підсумку право вважати свою вишиванку найкращою,по глядацьким симпатіям і лайкам в соцмережі фейсбук,виборов Колодич Дамир, учень 2-А (6) класу Рокитнівського НВК «Школа І-ступення- гімназія». Переможцю було вручено обіцяний солодкий подаруночок.

Комзюк Лариса.

Ничипорчук Валентина.

 

      

 

     

                            

 

 

 

 

 

Переглядів: 500 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.05.2018 | Коментарі (0)

17 травня - День вишиванки. Він щороку відзначається у третій четвер травня. Долучайтесь до свята одягнувши національне вбрання на роботу, на навчання, і звісно до нашої бібліотеки!!! Адже читачі, які завітають до нас у вишиванці матимуть змогу взяти участь у фотоконкурсі: «Моя вишиванка-Найкраща!». Переможець отримає солодкий подаруночок!

Валентина Ничипорчук.

 

Переглядів: 413 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.05.2018 | Коментарі (0)

  15 травня українці відзначають Міжнародний день сім’ї. Свято було засновано постановою ООН з метою звернути увагу на проблеми сім’ї, як базового осередку суспільства.

15 травня   для юних відвідувачів районної бібліотеки для дітей  пройшов інформаційний серпантин «Сім’я – храм любові і добра»Розповідь йшла про сім’ю, родину. Прекрасно коли в сім’ї панує мир і злагода, взаєморозуміння, повага, кохання,  затишок.

 Бібліотекар розповіла читачам  про сімейні  традиції українського народу, про обереги української родини. Весільний рушник, підкова, українська вишиванка, писанка, дерево калини, сніп жита чи пшениці, соняшник біля хати — завжди вважалися сильними оберегами.

 Діти активно брали участь у запропонованому діалозі, ділилися сімейними традиціями, розповідали про відносини у родині. Переглянувши відео «Моя сім’я» читачі розповідали про своїх мам, тат, бабусь та дідусів, згадали як рідні проводять вільний час. Захід  доповнила книжкова виставка "Читаємо всією родиною». Сім’я була і залишається основою основ, як запорука продовження роду, виховання дітей, майбутніх громадян своєї країни.

Т.Скаковець

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                     

Переглядів: 464 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.05.2018 | Коментарі (0)

Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас, кожної людини, яка живе та ходить по землі. Це – День Матері. День Матері відзначається в нашій країні у другу неділю травня. З нагоди цього свята в бібліотеці було проведено майстер - клас  «Матусю, сонечко моє».

Бібліотекар розповіла діткам про історію свята, запропонувала  власноруч створити квіти для своїх матусь. На майстер-класі діти використовували кольоровий папір, клей. Такі подарунки, зроблені з любов’ю і від душі, стануть найкращим подарунком для їхніх мам.

Діти отримали весняний настрій та велике задоволення від своєї роботи.

 Комзюк Лариса.

 

Переглядів: 654 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.05.2018 | Коментарі (0)

Ось вже сімдесят третя весна вітає всіх тих, хто пережив війну, вітає вона й тих, хто знає про ті події не лише з книг, фільмів чи від розповідей старшого покоління. Вітає і вкотре нагадує про страхіття війни й наказує берегти мир. В бібліотеці 8 травня відбулася історично – патріотична година «Уклін живим, загиблим слава!» до дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Адже День Перемоги - свято особливе. Це день великої радості та гордості, але водночас великого смутку, оскільки перемога дісталася нашому народу жахливою, неймовірно високою ціною. Та на превеликий жаль, сьогодні ми не змогли втримати перемогу і всіма силами намагаємось зберегти мир в нашій країні. Під час заходу діти переглянули відео – презентацію «Я проти війни в моїй державі» прозвучали музичні композиції, пісні, що були написані в роки війни і сьогодні, адже пісня завжди налаштовувала на добрі починання, надію та перемог. З метою формування у дітей високої патріотичної свідомості; виховання шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни; виховання поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України діти долучилися до арт - виставки «Діти проти війни». Під час заходів юні користувачі ознайомилися з книжковою виставкою «Із книжок про війну».

Комзюк Лариса.

Переглядів: 410 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

День пам’яті та примирення пам’ятна дата проголошена 2004 року Генеральною Асамблеєю ООН. Цього дня вшановують пам’ять усіх загиблих у Другій світовій війні.

Про це та про участь України у Другій світовій війні   розповіла читачам районної бібліотеки для дітей бібліотекар Скаковець Т.Є під час години пам’яті  «І травень знову нагадав історію жахливих днів».

Присутні переглянули відео з Інтернету «Спогади. До дня пам’яті та примирення», «Україна у Другій світовій війні», ознайомилися з книжковою виставкою «Із книжок про війну».

 Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука  нашої перемоги сьогодні.

   Т.Скаковець.

 

Переглядів: 367 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

10 квітня 2018 року в рамках відзначення Дня Конституції України розпочато Всеукраїнський конкурс плакату «Я – Україна!»

До участі у Конкурсі запрошуються учасники віком від 6 до 19 років.

Конкурс організовано з метою сприяння розвитку дитячої творчості та активізації потенціалу дітей, а також формування національно-патріотичної свідомості молоді.

Захід проводиться з ініціативи громадської організації «Волонтерський рух «Батальйон Сітка».

Роботи приймаються на електронну пошту: batalionsitka@ukr.net до 31 травня 2018 року включно.

В техніці виконання плаката обмежень немає. Журі визначає роботи у трьох вікових групах.

22 червня 2018 року переможці Конкурсу будуть урочисто нагороджені відповідними грамотами, нагородами та цінними подарунками.

За результатами Конкурсу також будуть проведені виставки плакатів учасників, організовані публікації у засобах масової інформації та соціальних мережах з відповідними коментарями про автора.

Більш детальна інформація за посиланням.


З питань партнерства звертайтеся за тел. +380-096-032-89-83

 

Переглядів: 461 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

Щоб берегти землю, природу,
Треба її полюбити,
Щоб полюбити, треба пізнати.
Пізнавши – неможливо не полюбити.
М. Пришвін

Друзі!

Запрошуємо Вас ознайомитися з екологічною виставкою «Скарбничка природи».

На Вас чекає знайомство з рослинами,  тваринами, птахами. Ви  дізнаєтеся  багато цікавого про нашу планету, знайдете відповіді на безліч запитань.

Чекаємо Вас у нашій книгозбірні!

Тетяна Скаковець.

 

 

Переглядів: 434 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс проектів «МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ» започатковано на виконання Указу Президента № 361\2017 від 14.11.2017 р. «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Основними завданнями Конкурсу є сприяння цивільному правовому захисту дитини, самореалізації дітей, розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; запобігання та профілактика правопорушень з боку дітей, їхньої антисоціальної поведінки; консолідація українського суспільства; підвищення міжнародного авторитету України.

Метою Конкурсу є формування у дітей правової культури громадянина України, що складається зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою; ознайомлення дітей зі своїми правами, обов'язками та відповідальністю згідно з чинним законодавством України та Декларації ООН про права дитини; розвиток інтересу до правових відносин; сприяння поглибленню правових знань та формуванню правової свідомості — сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів, регулюють її поведінку в конкретній правовій ситуації.

Учасники Конкурсу

Участь у Конкурсі беруть діти, що проживають в Україні, у двох вікових категоріях:

-           учні 7-9 класів від 13 до 15 років;

-           учні 10-11 класів від 15 до 18 років.

Конкурс проводиться у двох номінаціях: індивідуальні та колективні проекти.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводиться з 1 квітня по 10 грудня2018 року у два тури:

-           перший — з 1 квітня по 1 вересня на обласному рівні;

-           другий, підсумковий — з 2 вересня по 10 грудня у м. Києві.

Більше про конкурс у Положенні.

ПОЛОЖЕННЯ

про всеукраїнський конкурс проектів

«МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ»

 

Переглядів: 726 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс-виставка дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

Мета конкурсу – популяризація серед дітей літературної спадщини одного з найвідоміших діячів киргизької літератури – письменника Чингіза Айтматова, активізація пізнавальної діяльності дітей засобами образотворчого мистецтва, розширення знань про історію, культуру, літературу Киргизької Республіки, що сприятиме зміцненню добросусідських відношень між нашими країнами.

Завдання Конкурсу:

-        стимулювати розкриття творчих здібностей та талантів у підростаючого покоління;

-        розвинути самостійність та оригінальність у творчій діяльності;

-        викликати інтерес у дітей до киргизької історії, культури, літератури

Умови конкурсу:

На Конкурс надсилаються творчі роботи дітей, в яких власноруч, без допомоги батьків, буде зображено літературних героїв творів Ч.Айтматова.

Малюнки подаються на Конкурс у довільній живописній формі, виконані олівцями, пастеллю, олійними, акварельними, акриловими фарбами чи гуашшю.

Розмір роботи повинен відповідати формату А-3 (інші роботи не розглядаються). Згортання та згинання робіт не допускається.

Кожний учасник може подати на Конкурс не більше однієї роботи.

Учасники Конкурсу

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 6 до17 років.

Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:

перша категорія – автори робіт віком від 6 до 9 років;

друга категорія – автори робіт віком від 10 до 13 років;

третя категорія – автори робіт віком від 14 до 17 років.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводитиметься з 30 березня по 19 грудня 2018р у два тури:

перший — з 30 березня по 30 вересня на обласному рівні;

другий, підсумковий — з 1жовтня  по 31листопада у м. Києві.

Урочисте нагородження відбудеться 19 грудня 2018 року.

Конкурс проводиться за підтримки Посольства Киргизької Республіки в Україні. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека для України дітей.

 

Більше про конкурс у Положенні.

Положення

про Всеукраїнський конкурс-виставку дитячих малюнків

«Сторінками книг Чингіза Айтматова»

Детальніше за посиланням:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8368

Переглядів: 414 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.04.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz