Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 10:50

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

    Природа – джерело краси, вона викликає у нас почуття радості, подиву.

   Було проведено одне цікаве спостереження: чим багатша, красивіша природа, тим добріші люди, які мешкають там. Щоб зберегти природу, потрібно її знати і любити.

   15 червня працівники бібліотеки провели для читачів літературно - екологічний круїз «Нас зібрала одна природа». Діти вирушили у подорож

по нашій щедрій квітучій українській землі.

    Природа України – багата та різноманітна. Переглянувши відео «Природа України», та «7 природних  чудес України», діти дізналися, що  завдяки географічному положенню та кліматичним умовам у нас є просторі степи й густі ліси, лагідні моря й величні гори, бурхливі річки та спокійні озера, на просторах країни ростуть тисячі видів рослин та водиться величезна кількість тварин.

   Відеосюжет: «Збережемо природу Землі разом» показав дітям  екологічні забруднення планети та нагадав про об’єднання людей для охорони природи, адже вона дарує нам стільки добра й у відповідь потребує лише невеличкої турботи.

   З читачами була проведена вікторина «Екологічний марафон», який складався із п’яті  кіл: «Подумай – відгадай», «Овочеве коло», «Загадки», «Хитромудрі запитання», та «Бліц – турнір».  Під час літературної хвилини  юні користувачі  читали вірші про природу, літо, канікули.

    До заходу була оформлена книжкова виставка – заклик «Доля планети у наших руках».

   В кінці заходу  діти зробили висновок:  ми маємо зберегти багатства і красу природи, тільки за цієї умови можливе й наше існування.

 

Тетяна Скаковець.

Валентина Ничипорчук.

 

Переглядів: 518 | Додав: rokrdb | Дата: 18.06.2018 | Коментарі (0)

14 червня 2018 року  в  Рокитнівській районній бібліотеці для дітей відбувся вебінар присвячений технічним питанням "ПрофіКемпу", який проводиться Херсонською обласною бібліотекою для дітей імені Дніпрової Чайки.

У вебінарі брали учать провідний фахівець з профорієнтації Рокитнівського  центру  зайнятості  Артимовець Наталія Петрівна ,  методист ввіділу освіти Романчук Інна Миколаївна та працівники районної бібліотеки для дітей.

Був проведений інструктаж з безпеки життя учасників проекту Профікемп та надані рекомендації по роботі з блогом.

По закінченні вебінару колеги жваво дискутували з приводу проведення інноваційного  проекту Профікемп, що проводиться на Рівненщині під гаслом «Знай і люби свій край».

 

Валентина Ничипорчук

Переглядів: 435 | Додав: rokrdb | Дата: 15.06.2018 | Коментарі (0)

Завжди і всюди книгу читай,

 бібліотека-це круто, запамятай!

 

Юні друзі! Шановні читайлики та пізнавальники!

Літо- пора канікул,сонячних днів і подорожей, радості та веселощів. Позаду залишився навчальний рік. Можна гарно відпочити та набратися сил для нових успіхів,

можна багато читати, дізнатися багато нового та цікавого.

Літо з книгою- це неперевершено!

Районна бібліотека для дітей продовжує Програму літніх читань «Літо.Книга.Я-Друзі».

   Згідно програми протягом літа для юних користувачів бібліотеки буде оформлена читально-ігрова зона для відпочинку і спілкування та інформаційна зона спілкування, дозвілля та розваг.

На Вас чекають розважально-дозвіллеві форми роботи:

-Літнє караоке в бібліотеці;

-Бібліопікнік «Нас книга кличе в мандри»;

-Інформаційний колаж «Літні канікули в бібліотеці»;

-Бібліогалявина «Книга запрошує на побачення»;

-Бібліоблукалки «Пазли-склади літературного героя»;

-Зорепад цікавих книг «У літо з книгою»;

-Години безпеки «Літо без проблем»;

-Бібліотечна фотосесія «Літо з книгою»;

-Майстер-класи «Купальські квіти», «Лялька-мотанка»- українська народна іграшка;

-Літні майдайданчики «Літо з книгою в руках»;

-Круїз-вікторини по сайту «Бібліоігротека»;

-Літературний подіум «Знайомих книг-улюблений герой».

 

Крім того, усі учасники програми мають нагоду взяти участь у каравані історій «Моя найдрайвовіша літня пригода».

    У читальному залі діє інтернет-каюта : «Бібліовіртуал».

     Кожен бажаючий може відвідати заходи бібліотечного літа.

     На Вас, діти ,чекають приємні подарунки та солодощі.

Отож не зволікайте! Приходьте до бібліотеки,отримуйте позитивні враження, змістовне дозвілля та нових друзів!

      Найкраще літо з найкращою книгою!

                                                                                                         

В.М.Мельник

 

     

 

 

          

                                 

Переглядів: 401 | Додав: rokrdb | Дата: 15.06.2018 | Коментарі (0)

Друзі!

Нас оточує загадковий і дивний світ. Він зберігає тисячі загадок. Багато з них піддаються поясненню з наукової точки зору. Про деякі досі сперечаються. А частина ще чекає свого пояснення.

Пропонуємо вам ознайомитися з книжковою виставкою «Світ цікавого, захоплюючого та непізнаного». Книги представлені на виставці розповідають  про загадкових   тварин, незвичайні явища, про людей з дивними можливостями, таємничі скарби і про багато інших, здавалося б неймовірних, але в той же час реальних речей.

Історія розкриває свої таємниці допитливим, і якщо ви будете цікавитися її загадками, то одержите відповіді на всі запитання.

Чекаємо вас в нашій бібліотеці!

Тетяна Скаковець

Переглядів: 391 | Додав: rokrdb | Дата: 13.06.2018 | Коментарі (0)

  

    Рокитнівська районна бібліотека для дітей

ПрофіКемп

Проект під назвою «Знай і люби свій край»

     З метою привернення уваги молоді до професій туристичної галузі, сприяння вивченню школярами рідного краю, його унікальних природних та культурно - історичних пам'яток, сприяння національно – патріотичному вихованню підлітків та створення сприятливих умов для їх творчого, інтелектуального і духовного розвитку розпочато реалізацію міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді – ПрофіКемп у якому беруть участь Закарпатська, Львівська, Рівненська та Херсонська області.

     На Рівненщині проект проходить під назвою «Знай і люби свій край».

     До проведення даного проекту долучилась і Рокитнівщина: відділ освіти Рокитнівської РДА, Рокитнівський центр зайнятості, районна бібліотека для дітей.

     З приводу участі у міжрегіональному проекті «ПрофіКемп» 27 квітня в районній бібліотеці для дітей відбулась скайп-конференція.

     В ній взяли участь: методист відділу освіти Валентина Михайлівна Маринич, провідний фахівець з профорієнтації Рокитнівського районного центру зайнятості Наталія Петрівна Артимовець, працівники районної бібліотеки для дітей Лариса Адамівна Комзюк, Тетяна Євгенівна Скаковець.

     Проект буде втілюватись протягом 2018-2019 років. Участь у ньому беруть учні 8 класів, з числа яких в районі формується дослідницька команда з вивчення туристичних об’єктів. Діти вивчатимуть пам’ятки історії, культури та природи свого краю, складатимуть туристичні маршрути, які і презентуватимуть на конкурсі в місті Вараш.

Етапи реалізації Проекту:

I етап – організаційний

- розробка установчих документів і планів роботи заходу (січень-березень 2018р.).

- формування дослідницьких команд учасників Проекту, визначення їх кураторів на місцях (травень-червень 2018).

II етап –навчально – дослідницький (травень – листопад 2018р.)

- визначення туристично-привабливих об’єктів, дослідження та складання туристично – екскурсійних маршрутів по району (травень – серпень 2018 р.).

III етап – підсумковий

- визначення кращих команд та рекламно – туристичних продуктів Проекту.

IV етап – обласний-фінальний (лютий 2019р.)

- визначення переможців у категоріях «Кращий туристичний маршрут» «Краща PR –компанія (командні змагання), «Кращий гід-екскурсовод» (індивідуальне змагання).

- нагородження переможців та організаторів.

     «ПрофіКемп» - унікальний за своїм змістом та суттю проект. Важливо, що він об’єднує молодь нашої країни. Участь у проекті збагатить учнів знаннями, новими ідеями, досвідом, додасть впевненості у собі, своєму розвитку, що так необхідно задля формування фахової успішної молоді.

В.М.Мельник.

 

 

 

 

Переглядів: 466 | Додав: rokrdb | Дата: 11.06.2018 | Коментарі (0)

Друзі!!!

       Для тих хто знаходиться в літературному пошуку, запрошуємо переглянути виставку «Книжковий джем». На вас чекають неймовірно-солодкі пригоди від В.Шевелькова  «Надзвичайні історії Ари ІІ», С. Дерманського  «Чудове чудовисько», А.Некрасова «Пригоди капітана Врунтеля», Е.Басарія «Гі у володіннях Анта», В.Рачицкаса  «Пригоди Капчика»….

      А апетитні історії від О.Ільченко «Загадкові світи старої обсерваторії», Н.Воскресенської «Дивовижні пригоди Наталки в країні часу», Р.Еріх Распе «Пригоди барона Мюнхаузена», І.Бойко «Цукерки для людожера», А.Бачинського «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки», Л.Даренської «Бабусин букет,або Квіткові казки для Ганнусі»… залишать найсмачніші враження від прочитаних книг!!!

        Смачного вам читання!!!

 

В.Ничипорчук.

Переглядів: 533 | Додав: rokrdb | Дата: 06.06.2018 | Коментарі (0)

      Дитинство – це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Адже саме в дітях ми хочемо бачити своє майбутнє. Прагнемо, щоб вони росли здоровими і радісними, прославляли свої родини і рідний край.

     1 червня світова громадськість відзначає світле і надзвичайно гуманне свято – Міжнародний день захисту дітей. Це не просто свято для самих дітей, це є нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою, в майбутньому стали хорошими громадянами своєї країни.

      З цієї нагоди хочеться їм подарувати гарний настрій, масу позитивних емоцій. Тому у перший літній день в бібліотеці  було влаштовано свято  «Дитинство – це гомін веселий усюди»  і традиційно розпочались  літні читання  «Літо. Книга. Я - друзі». Було дуже весело та гамірно, діти взяли активну  участь в  різноманітних заходах, які акцентували їхню увагу на дитячих правах і формуванні гармонійної особистості.  Зокрема  була оформлена  виставка дитячих малюнків на фасаді  бібліотеки «Я маю право…»,  де всі охоче фотографувалися. Також прийняли активну  участь в  акції  «Міняю кульку на віршик ». У парку бібліотеки було організовано  книжково – ілюстративну виставку «Бібліосмаколики»,  яка ознайомила користувачів з періодичними виданнями для дітей.  Розважальні ігри «Веселися, грай, відпочивай»  охоче захопили дітей.

  Проведена літературно – правова гра «Подорож з казковими героями до Країни Права», викликала інтерес до правових знань.  Діти приймали активну участь у  конкурсі малюнків «Барвисті мрії» та у флешмобі «Мир дітям планети Земля».

     По закінченню свята всіх маленьких учасників, працівники бібліотеки  пригостили запашним чаєм і  солодощами.  

    Діти і бібліотекарі отримали масу позитивних емоції та хороший настрій. 

Комзюк Лариса.

Ничипорчук Валентина.

 

Переглядів: 403 | Додав: rokrdb | Дата: 04.06.2018 | Коментарі (0)

                                                                                             

Переглядів: 397 | Додав: rokrdb | Дата: 30.05.2018 | Коментарі (0)

                Крим – земля сонячна та привітна,і водночас – потаємна,невідома,загадкова.

               23 травня в бібліотеці для дітей було проведено літературну мандрівку за книгою Бєсєдіна Ю. «Крим:енциклопедія,казка,гра». У цій книжці зібрано казки та легенди кримчаків,і водночас основну інформацію про історію,культуру та життя в Криму в давні часи і до сьогодні.

              Мадрівка зупинилась в стародавньому місті Бахчисарай,розташованому у внутрішньому пасмі Кримських гір,в долині річки Чурук-Су. Бібліотекар прочитала  легенду  «Так був заснований Бахчисарай», яка  зацікавила  та ознайомила дітей з дійсною  історією  виникнення   легендарного «сад-палацу».

Валентина Ничипорчук.

 

 

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 423 | Додав: rokrdb | Дата: 24.05.2018 | Коментарі (0)

 День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях та інтересах.З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 19 травня.

З нагоди до цієї дати 18 травня  в районній бібліотеці для дітей, відбулась віртуальна мандрівка «Мандрівка Євросоюзом». Читачі  з захопленням сприйняли ідею  її здійснити. Під час заходу маленькі користувачі бібліотеки уважно проглянули відео з Інтернету «Цікаві факти про Євросоюз» та  «Подорож країнами Європи» та дізналися для себе багато корисної інформації. Відеопрезентація «Країни і столиці Європи у віршах»  допомогла читачам легко та цікаво запам’ятати назви країн та їх столиць у легкій віршованій формі, а також допомогла вивчити прапори країн та місцеположення країни на карті світу. Для закріплення даної інформації було проведено вікторину, дітки по черзі показували на глобусі країни та їх столиці і справились з цим на відмінно.

У фінальному завершенні віртуальної мандрівки було прослухано «Ода до радості» - Гімн Європейського союзу, що вважається одним із символів Європи. Музика гімну являє собою тему фіналу Дев’ятої симфонії Людвіга ван Бетховена.

Також  змістовним доповненням до віртуальної подорожі була книжково-ілюстративна експозиція «Відкриваємо Європу  разом» організована працівниками бібліотеки.

Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні традиції і цінностей Європи. 

Валентина Ничипорчук.

Тетяна Скаковець.

 

 

 


  
 

Переглядів: 514 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.05.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz