Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 11:24

Рокитнівська районна бібліотека для дітей


Меню сайту
Розпорядок роботи
МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ТЕБЕ:
З 9.00 до18.00 щодня
Вихідний день:
Субота.
Останній день місяця - санітарний
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 618

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 



Головна » Архів матеріалів

До 120-річчя від дня народження Клайва Стейплза Льюїса, англійського письменника валлійсько-шотландського походження в районної бібліотеці для дітей для користувачів була проведена літературна візитка «Клайв С. Льюїс дивує світ ще й досі».

Клайв Стейплз Льюїс, автор знаменитих “Хроніки Нарнії”, був філософом, богословом, визначним спеціалістом з історії та культури європейського Середньовіччя та Відродження, викладачем-філологом в Оксфорді, Кембриджі.

Наклади Льюїсових книг, перекладених понад тридцятьма мовами, обчислюються десятками мільйонів примірників; практично всі з понад 50 його творів перевидаються й досі.

З деякими його книгами взагалі відбуваються дивні речі: схоже, вони належать до тих дуже небагатьох творів світової літератури, які з плином часу не тільки не старіють, а, навпаки, набувають щораз нових, непомітних раніше сенсів і відтінків.

Про це розповіла користувачам бібліотекар Тетяна Скаковець. Читачі подивилися презентацію по творчості письменника, буктрейлери за книгою «Хроніки Нарнії». Діти давали відповіді на питання про життя і творчість письменника, складали серію фентезійних книг автора (сайт «Бібліоігротека).

Після заходу користувачі виявили бажання прочитати твори письменника.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 637 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.11.2018 | Коментарі (0)

21 листопада Україна відзначила День Гідності та Свободи.

До цієї дати в районній бібліотеці для дітей з користувачами – дітьми була проведена патріотична година «Революція Гідності та Свободи».

Мета заходу - донести до читачів інформацію про доленосні події в Україні, які відбувалися у листопаді 2013 - лютому 2014 роках.

Під час заходу присутні дізнались про реальні події, які відбувалися на Майдані і мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні з презентації «День гідності та Свободи». До уваги користувачів було продемонстровано відео сюжети про Євромайдан.

Всіх полеглих Героїв Небесної Сотні присутні вшанували хвилиною мовчання.

Тетяна Скаковець.

Переглядів: 368 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.11.2018 | Коментарі (0)

В рамках року Божого Слова в Україні в бібліотеці оформлено книжково – ілюстративну виставку «Сторінками Божого слова», яка дозволяє користувачам відчути подих історії, ознайомитися з витоками православ’я та самою Біблією, найвидатнішою книгою-пам’яткою в історії людства, яка увібрала народну мудрість та втілила моральні основи людського життя. Ця книга — основа духовного буття світу, саме в Біблії — книзі усіх книг — можемо знайти шляхи вирішення таких проблем як : життя і смерть, доля і душа людини, добро і зло, а також основні закони, яких потрібно дотримуватися в нашому повсякденному житті.

Все більше користувачі - діти цікавляться народознавством і традиціями святкування народних свят. Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Різдво. На виставці окремим розділом представлені видання про різдвяні традиції і звичаї українців, художня та духовна література. Тож, запрошує усіх завітати до бібліотеки і доторкнутись до вічного, чистого, світлого, через слово очистити душу й наповнитись світлом духовності.

Комзюк Л.А.

 

 

Переглядів: 330 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Свято - Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836, рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року. 20-го листопада 1959-го року було  прийнято «Декларацію прав дитини». Потім, в 1989-му році, також 20-го листопада всесвітнім співтовариством була прийнята «Конвенція прав дитини» та питання з єдиної для всіх датою святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер в офіційних документах всесвітньої організації об’єднаних націй фігурує саме ця дата.

З метою святкування Всесвітнього дня дитини  в  бібліотеці оформлено тематичну викладку дитячих малюнків «Я маю право», і проведено пізнавальну годину «Хай завжди буде мама, хай завжди буду я». Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому.

У Всесвітній день дитини ми вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління.

Комзюк Л.А.

Переглядів: 387 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2018 | Коментарі (0)

Я - красива закладка.

Я потрібна вам для порядку.

Даремно сторінки не гортай –

Де закладка, там читай!

 

   Закладка - хоч і невелика, але дуже корисна річ при читанні книг. З її допомогою зручніше читати книжки і знаходити в них потрібну сторінку. Вона допомагає дітям, особливо в  школі, орієнтуватися по рядках, і в той же час вона сприяє вихованню культури поводження з книгами.

   І хоча, книжкових закладок зараз у продажу безліч, але красивою, оригінальною закладкою, є зроблена своїми руками, так дитина буде більш охоче користуватися, берегти її, так як в неї вкладена частинка її душі.

   23 жовтня у бібліомайстерні був проведений майстер-клас «Закладки-оригамі милих тваринок» своїми руками. Читачі  змайстрували  величезну  кількість різних кумедних тваринок. Це були герої улюблених казок, і  просто звірятка.

   Діти були задоволенні своєю творчістю…і новими друзями  улюблених книг.

Валентина Ничипорчук

 

    

    

    

Переглядів: 437 | Додав: rokrdb | Дата: 25.10.2018 | Коментарі (0)

   Осінь радує своїми барвами - жовті, бордові, жовтогарячі, коричневі, найнеймовірніших форм і

розмірів - осіннє листя, здається, навмисно створені для творчості і розвитку фантазії .

   11 жовтня  в бібліотеці пройшов майстер - клас  з юними користувачами , присвячений красі та барвам осені. 

   Діти  розповідали свої цікаві історії, які сталися з ними в осінню пору року. І в читальному залі  за допомогою сухого листя і краплинки своєї фантазії робили кольорову поробку «Їжачок».

   Вийшло дуже весело і цікаво.

 

                                                                                                  Комзюк Л.

 

    

Переглядів: 567 | Додав: rokrdb | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

    Козаки–гордість нашого народу, зразок мужності, лицарства і відваги.

    Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це - відродження  України, а козаки–захисники Вітчизни.

    Козаки були неперевершеними воїнами. Кожен козак мав рушницю, алебарду і шаблю. Козаки були безстрашними воїнами і демонстрували у військових діях неабиякий розум та хитрість. Вони вміли непомітно підкрадатися і атакувати ворога зненацька.

    Шановні читачі, з нагоди  дня українського козацтва запрошуємо вас переглянути книжкову виставку – подорож «Ми українці! Ми нащадки вільнолюбних козаків і запорожців», яка діє у читальному залі нашої книгозбірні.

    Чекаємо на вас!

 

Валентина Ничипорчук

Переглядів: 463 | Додав: rokrdb | Дата: 09.10.2018 | Коментарі (0)

    З нагоди 100 -річчя з Дня народження Василя Олександровича Сухомлинського, Рокитнівський ДНЗ №1 садочок «Теремок» запросили працівників районної бібліотеки для дітей на це чудове свято. Бібліотекарі розповіли малятам цікаві епізоди з життя великого письменника, прочитали  оповідання, діти уважно та зацікавлено слухали.

   Також була підготовлена книжкова виставка «Казковий світ Василя Сухомлинського».

   Після закінчення свята діти із захопленням розглядали  яскраві книжечки письменника, який все своє життя присвятив вихованню дітей, і навіть «серце віддав дітям».

Валентина Ничипорчук

 

 

Переглядів: 662 | Додав: rokrdb | Дата: 28.09.2018 | Коментарі (0)

Осінь, осінь... Лист жовтіє.

З неба часом дощик сіє.

Червонясте, золотисте

Опадає з кленів листя,

Діти ті листки збирають.

Наче човники, рікою їх пускають за водою

З них плетуть вінки барвисті-

Червонясті золотисті.

 

   

     Ось і прийшла до нас барвиста осінь, все кругом вбралося в багряний одяг. Напевне кожен з нас полюбляє цю чудову пору року.

   До уваги користувачів бібліотеки виставка одного жанру «Красуня осінь в гості завітала», яка прикрашена осіннім листям: жовтим, червоним, помаранчевим.

   Та саме головне для наших користувачів – це осіннє читання. Зачаровує осінь яскравими фарбами та красивими, ліричними віршами та оповіданнями. Демонструються «Осінь»: Хрестоматія для позакласного читання, «Пори року» , вірші А.Малишка, В.Сосюри, М.Рильського, Б. Чалого, М. Познанської та ін. З книгою осінню тепло та затишно.

                                                                   Комзюк  Л.

 

 

Переглядів: 462 | Додав: rokrdb | Дата: 27.09.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 36 37 »

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Друзі сайту



Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz